מהנדס רכב

מאת: ניסן

נכתב ב: 06/04/13

שלום רב. יש לי שאלה חשובה. האם אלה המציגים עצמם כמהנדסי רכב, אכן כאלה?. יצא לי לפגוש לפחות שני אנשים אשר הציגו עצמם כמהנדסי כלי רכב, ומצאתי להפתעתי כי השכלתם והידע שהציגו בתחום כלי הרכב, היה מוגבל ונחות ביחס למנהלי מוסכים שמכיר אני. ניסיתי לבדוק ולא הצלחתי למצוא מוסד אקדמי, המציע לימודים בתחום הנדסת כלי רכב. עזור לי בבקשה להבין מצב מוזר זה, והאם היית מציע לי להיעזר באלה כאשר תובע אני או לחילופין נתבע בתחום המקצוע של כלי הרכב. תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער מומחה
08/04/13
מבדיקה שערכתי הובהר לי כי אין בארץ תואר של מהנדס רכב. מבדיקה שערכתי לגבי חבריי המופיעים עימי ברשימת המומחים של בתי המשפט, ומשיחות שניהלתי עם חלקם, הובהר לי כי לחלקם תואר בהנדסת מכונות, וכדי להיות שמאי מומחה לכלי רכב עשו איזושהיא השלמה בתחום הרכב. מניסיוני האישי וכמי שעובד עם אלה, לימודי הנדסת מכונות אינם יכולים לסייע בהבנת תיפקוד כלי רכב, ובטח לא לגבור על מנהל מוסך שהתרשל בעבודותיו. חבריי 'המהנדסים' בשל העדר ידע מעמיק בתחום כלי הרכב עושים שימוש ואף נעזרים במנהלי מוסכים, בעת בה עליהם לערוך את חוות דעתם. התנהלות זו, אינה יכולה לסייע למי שניזוק מרשלנותו של המוסך.

הוסף תגובה: