מבקש לשאול, האם יש יתרון למי שמציג עצמו מהנדס רכב ביחס לשמאי ביטוח, במקרים בהם אדרש לתביעה בבית משפט. מניסיונך המקצועי מה היתרונות והחסרונות של כל אחד.תודה
דני סער
20/04/13
ממספר מקרים שהגיעו למשרדי, מצאתי כי לאותם אלה המציגים כי הינם מהנדסי רכב, אין כלל הבנה ובטח לא ניסיון מעשי בתחומים בהם נתנו אלה חוות דעת מקצועית לכאורה. הסתבר לי כי מי שהשכלתו כ'מהנדס' בבנין, מכונות, מינהל עסקים ועוד, שהשתתף בקורס להכשרת שמאים, ציין בהמשך כי הינו שמאי רכב ולצד זה ציין מהנדס. בתפקידי כשמאי מטעם בתי המשפט, יצא לי לקרוא חוות דעת של כ- 5 שציינו כי בהכשרתם הם מהנדסי רכב, שם מצאתי כי אלה לא הצליחו להתמודד עם בעיות מורכבות שבתחום המכניקה של כלי רכב. מכאן לשאלתך, רצוי שלשמאי שלך תהא השכלה רחבה ומעמיקה ואם בהשכלתו הוא הנדסאי, יש לך יתרון בתנאי שעסק מספר שנים כמנהל עבודה או מנהל מוסך בפועל. אם לא התקיימו אלה, רמתו המקצועית לא תהא מספקת כדי להשיג עבורך נצחון בתביעות כנגד מוסך, חברת ביטוח, מכוני בדיקה ועוד. מניסיוני כמנהל משרד שמאים וכשמאי פעיל מאוד בתחום תביעות נגד, מכוני בדיקה, מוסכים, סוכנויות רכב ועוד, יודע אני להעריך כי לפחות אחד מכל שני לקוחות אם לא יותר זכאים לזכויות שנלקחו מהם שלא כדין ע"י אחד או יותר מאלה.