פגמים ברכב חדש

מאת: רפי

נכתב ב: 30/05/13

רכשתי רכב חדש, ובמשך תקופת האחריות נתגלו פגמים מהותיים ברכב, אמנם המוסך תיקן את הנזקים חל חשבון היבואן, אך הרכב כבר אינו זהה למצבו של רכב חדש. האם ניתן לדרוש ירידעת ערך או לחילופין ביטול עסקת הרכישה?

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
11/06/13
שלום לך רפי. רכב חדש אמור להימסר לרוכש כשהוא תקין לחלוטין. אצל היצרן קיימות מחלקות ביקורת כך שרכב העוזב את חצר היצרן אמור להיות תקין לחלוטין. לעיתים מתגלים ליקויים מינורים ולכך קיימת תקופת האחריות. במקרים בהם מתגלים ליקויים משמעותיים שבגינם נאלץ המוסך בארץ לפרק חלקים מהותיים כגון: מנוע, תיבת הילוכים, דפרנציאל ועוד יש לך עילה טובה לביטול העיסקה מן היסוד ולקבל את מלוא הכספים ששולמו בגין רכישת הרכב וכן פיצוי נוסף עבור הוצאותיך. היבואן אינו שש להסכים לביטול עיסקה היות וכבר נעשה שימוש ברכב ועל פניו הוא ישן ומשומש, אך אני יכול לבשר לך שבעבודה יסודית ומקצועית ניתן להגיע למטרה זו, ואני מספר זאת מניסיוני האישי על מקרים שחייבתי לאחרונה, לפחות ארבעה מוכרים לקבל לרשותם את הסחורה הפגומה ולהשיב את מלוא הכספים ללקוח. יש גם אופציה לקבל רכב חדש ותקין תחת הרכב הפגום שסופק, החלטה זו אני בדרך כלל משאיר ללקוח הוא זה המחליט ועל פי רצונו אני פועל.

shadi jabarin
21/11/14
לחולום. אבקש לקבל הצעת מחיר לפגמם במצמדים לרכב חדש

זהר
07/12/16
שלום אלי רכשתי במוו 2016 בדלק מוטורס והרכב פגום כולו נוסע בצורה לא תקינה מה לעשות?

אניטה
19/07/21
אהלן אלי, תקלה במזגן שדורשת החלפה של כל המערכת לרבות המדחס תיחשב לתקלה מהותית והאם סביר שהרכב יהיה במוסך במשך כמעט חודש עבודה? )החלקים דווקא יגיעו תוך ימים ספורים.

הוסף תגובה: