רכשתי טרקטור חקלאי חדש שסופק לי עם פגמים

מאת: אוריאל מושבניק

נכתב ב: 11/06/13

כחקלאי, רכשתי טרקטור לעיבוד האדמה במשק הפרטי שלי. כבר בהתחלה נתגלו תקלות במערכת העברת הכוח. נדרשתי להחזיר את הטרקטור למוסך היבואן. לא עזר מאומה וגם שני ביקורים של מומחים מטעם היבואן שביקרו בביתי לא הצליחו לפתור את הבעיה בגיר ובעיות נוספות שנתגלו בטרקטור בהמשך. בסוף נאמר לי כי עלי להמשיך ולעבוד עם הטרקטור, והבעיות יעלמו בחלוף זמן. לעניין השימוש הוצע לי להפעיל כוח גדול במקומות שיידרש הדבר כגון בשילוב הילוכים. מה לדעתך המקצועית עלי לעשות? תודה מראש אוריאל.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי מומחה
16/06/13
שלום אוריאל. כאשר אנו רוכשים ציוד חדש, אנו מצפים לעשות בו שימוש לצרכים שבגינן נרכש הציוד. אם מתגלות תקלות יש לבחון מהן, אם הינן שוליות קיימת זכות לספק לנסות ולהתגבר על הבעיות השוליות במסגרת האחריות שסיפקו אלה, אך כאשר הבעיות הינן משמעותיות, קיימת לך הזכות לביטול העסקה מן היסוד ולקבל את מלוא הכספים ששלמת בנוסף את הוצאותיך הכספיות (שכירת שמאי מומחה ועוד.). לחילופין ובהתאם למקרה הספציפי, ישנה אפשרות לקבוע ירידת ערך מסחרית לציוד, כך שזה יישאר ברשותך ובבעלותך בכפוף לקבלת פיצוי כספי מהמוכרת, אשר יהוה פיצוי בגין הערך המופחת של הציוד בשל הנזקים שנתגלו בו. הערך המופחת יבוא לידי ביטוי בפועל כאשר תתקיים עסקת מכירת הציוד ממוכר מרצון לקונה מרצון.

הוסף תגובה: