חוות דעת מומחה

מאת: נמרוד

נכתב ב: 26/06/13

שלום לך דני. אני עוקב מזה זמן רב, אחר הנושאים המועלים באתר שלך. לדעתי חסרה אינפורמציה בסיסית ומקדמית והיא, מהי חוות דעת שמאי ומהי חוות דעת מומחה. מי מהשמאים הנכבדים יכול להוסיף לתוארו מומחה. האם כל מי שמכנה עצמו מומחה יוכל לצלוח את החקירות המצפות לו בבתי המשפט השונים, כאשר לכשלונו או להצלחתו בחקירות אלה, השפעה על הצלחה או כשלון התביעה כולה. אודה על תשובתך

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
26/06/13
אנסה לענות לשאלתך עפ"י הנושאים: חוות דעת שמאי, הינה חוו"ד העוסקת בהערכת נזקים. רק מי שבידו רישיון לעסוק בתחום ומוסמך מטעם משרד התחבורה, יכול לעסוק במקצוע זה. בעבר היו שמאים בחברות הביטוח שנקראו שמאי בית. לאור החלטת המפקח/ת על הביטוח ובית המשפט, המבטחות אינן רשאיות להעסיק שמאים, דבר שגרם לפיטורי שמאים רבים אשר נאלצו לעסוק במקצוע כעצמאיים. אלה וחבריהם עשו ועושים רבות כדי להופיע ולהכלל ברשימת שמאי החוץ של כמה שיותר חברות ביטוח, דבר המבטיח להם פרנסה לאורך כל ימות השנה. הדבר אינו בריא היות וכלל השמאים תלויים בפרנסתם בחברות הביטוח השונות דבר אשר גורם להם להיות מוטים לאלה שיכולים לדאוג לפרנסתם. לעניין תואר מומחה. אמנם ישנן מסגרות המעניקות תואר מומחה, אך התואר ריק מתוכן, הינו כללי ואינו מתייחס לעיסוקו של השמאי, ומכאן שעבורך הדבר אינו מועיל. במקומך הייתי מחפש מומחה בתחום בו אני מתעניין אשר יש לו כיסוי מקצועי מבטיח לתואר המומחה שלו זאת ב: תעודות מקצוע, הסמכות רלוונטיות, ניסיון מעשי בתחום בו הוא נדרש לחוות דעתו, דבר חשוב במיוחד ! השמאי השכיח גם אם הינו בעל וותק רב, תלוי במקצועיותו במנהלי המוסכים ובשמאי חברות הביטוח (שמאים בקרים), דבר אשר פוגע פגיעה קשה בתפקודם של השמאים אשר גם אם אינם מודים בכך, תלויים הם בחסדיהם של מנהלי המוסכים במסירת אינפורמציה מקצועית. אני רוצה להאמין שאיני השמאי היחיד שבחר לעשות את כל הדרך עד לתואר שמאי מומחה, מניהול מחלקות במוסכים שונים דרך ניהול בפועל של מוסך לתיקוני כלי רכב, לאורך שנים רבות ועד לבעלות של מוסך לתיקוני כלי רכב. רק לאחר שצברתי ניסיון עשיר במיוחד הנתמך על תעודות (ידע=כוח) והסמכות מקצועיות עברתי לשלב הסופי במקצוע והוא שמאי מומחה. לצערי מניסיוני יודע אני על קיצורי דרך הם אינם לטובת הלקוח הזקוק נואשות לבעל מקצוע אמיתי שיוכל להתעלות מעל כל היתר מבחינה מקצועית. לשאלתך לעניין החקירות בבתי המשפט השונים, אכן זכותו של נתבע (חברת ביטוח, מוסך ועוד) לערער את מקצועיותו ואמינותו של המומחה כדי לדחות את התביעה וזה מאוד מקובל. רק בעל מקצוע אמיתי יוכל לצלוח חקירות אלה ולהעניק לך את היכולת לזכות בתביעה. מניסיוני המקצועי ומהופעותיי הרבות בבתי המשפט השונים ברחבי הארץ, ראיתי לצערי שמאים רבים גם כאלה הוותיקים שבהם שלא צלחו את החקירות של הצד שכנגד, דבר שגרם ללקוחותיהם לא לזכות בתביעותיהם. מניסיוני האישי, עריכת חוות דעת מקצועית ומעמיקה מייתרת את ההיתדיינות בבית המשפט, הצד שכנגד נמנע מלקחת סיכון ומבקש לבוא לידי הסכמה מחוץ לכותלי בית המשפט. מקווה שסייעתי לך, מאחל לך הצלחה רבה. דני

הוסף תגובה: