שלום. רכבי נפגע קשה בתאונת דרכים. הרכב תוקן כאשר נקבע כאשר אחוזי הנזק הגיעו כדי 49%. אין לי תחושה טובה בשימוש ברכב לאחר שזה נמסר לי. האם תוכל לעזור לי להבין מה עשו לי ואם הדבר חוקי.
דני סער שמאי מומחה
29/01/14
לשלומי שלום רב.
שאלתך בעלת משמעות גבוהה, נראה על פניו כי היה במקרה שלך שיקול כספי של המוסך אשר שכנע את השמאי כי ניתן יהא לתקן את הרכב, דבר שאינו נכון! בהגיע אחוזי נזק לכדי 49% ראוי שיבחן השמאי הכרזה על אובדן גמור או לחילופין אובדן להלכה, כך הרכב יילקח ממך ומחירו המלא ישולם לך, בהתאם לתנאי הפוליסה. קביעתי זו נסמכת על ניסיוני במציאת ליקויים שלא נתגלו ע"י שמאי או לחילופין טען זה כי אינם קשורים לאירוע התאונתי, דבר שדורש בחינה! אני מציע לך לדרוש את כל החומר שנמצא אצל השמאי הכולל את חוות דעתו ואת כל התצלומים שערך זה הכוללים תצלומים של הרכב לפני פירוקים, לאחר פירוקים, במהלך התיקון ולפני צבע. בהנחה שחומר זה יוצג לפני, אוכל לבחון אם הייתה הצדקה לתיקון ואם לא, נוכל לערוך חוות דעת נכונה שתבטל את הקודמת ובכך תחוייב המבטחת להתנהג כלפיך על פי זכויותיך המלאות הנתמכות בחוק!
אלי
20/03/14
שלום למומחה.
רכשתי רכב שהוסתר בפניי כי היה מעורב בתאונה קשה (48.5%) לפני קצת יותר משנה וחצי. הרכב היה מליסינג אבל בגלל שלא עברה שנה לא היתה החלפת רישוי. רכשתי את הרכב מאדם פרטי שנעצר והודה בהאשמות. המוכר הודה בפניי כי הייתה תאונה קלה בחניה של הבית ובגלל זה היו כמה החלפות ותיקונים קטנים. האם תוכל לסייע לי בבקשה ?
דני סער
26/04/14
היי אלי. רכב כזה שניזוק בתאונה והנזק הגולמי הגיע כדי 48%. היה צריך השמאי לשקול היטב אם כלל נכון לתקנו. מכאן יש לבדוק אם הרכב הינו בטיחותי ואם לא יש לך את כל הזכות לתבוע את מלוא הכספים ששילמת, או פיצוי אחר בגין ההתנהלות המקצועית של השמאי, המוסך והמוכר. כדי שאדע נכונה אם הנך זכאי לפיצוי הולם, העבר אלי את כל הנתונים לעניין התאונה ובכלל זה את חוות דעת השמאי כולל כל התצלומים בצבע. במקרים כאלה גם חברת הביטוח שהייתה מעורבת, תעשה הכל כדי להשתיק מקרים כאלה ותבוא בדברים לפיצוי הולם. בהצלחה