אחריות המוסך לגבי רשלנות מקצועית

מאת: מוטי מצפון הארץ

נכתב ב: 28/01/14

למומחה שלום. בבעלותי רכב משנת 2008. בשל בעיות בחימום יתר של המנוע, פניתי למוסך לצורך איבחון ותיקון הליקוי. המוסך טען כי המנוע פגום לחלוטין ויש צורך בהחלפתו. סוכמה עלות המנוע והמוסך אכן החליף את המנוע המקורי באחר ושמר אצלו את המנוע המקורי שלי. לימים התברר כי גם המנוע שהוחלף אינו תקין (מתחמם). עכשיו טען המוסך כי הבעיה נובעת מתרמוסטט פגום ועל כן הוחלף התרמוסטט. לאחר נסיעה קצרה התברר לי כי הבעיה עדיין קיימת. הפעם קבע המוסך כי הדבר נובע מבעיה בראש המנוע ואכן המוסך פירק את ראש המנוע, אך גם הפעם הבעיה לא נפתרה. חזרתי שוב למוסך והפעם קבע המוסך כי בלוק המנוע אינו ישר וצריך לבצע יישור שטח בלוק מנוע. אבקש לציין כי כל העבודות נעשו בכפוף לדרישות תשלום. עכשיו הרכב במוסך כאמור לדברי המוסך הוא צריך לבצע יישור בלוק מנוע. כל התהליך נראה לי מוזר מאוד, על כן פונה אני אליך כדי שתייעץ לי מה עלי לעשות ואם התנהלות המוסך עד כה תקינה. תודה רבה מראש ותבורך על עזרתך.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
02/02/14
למוטי. חסרים לי נתונים. כבר מקריאה ראשונה ניתן בנקל לקבוע כי המוסך ניצל ניצול ציני א5ת יתרונו המקצועי עליך. כאשר יגיעו החומרים הדרושים לי בעיקרם מסמכים לגבי ההתקשרות בניכם, יתרונו המקצועי של המוסך יצטמצם למינימום והוא יידרש לפיצוי כספי או לחילופין הדבר ייעשה ע"י חברת הביטוח המבטחת אותו בביטוח אחריות מקצועית

הוסף תגובה: