הכשרתו ומיומנותו המקצועית של שמאי רכב

מאת: עידן ממרכז הארץ

נכתב ב: 07/02/14

שלום רב. קודם גילוי נאות. הנני עוקב מזה שנים בחומר המוצג באתר שלך ובכלל זה גם ובעיקר בתשובותיך המלומדות לשאלות הנשאלות ע"י בעלי ובעלות כלי רכב. מבקש בבקשה לברר באמצעותך, מהי ההכשרה או המיומנות של השמאים המופיעים ברשימות השונות של חברות הביטוח השונות, כאשר נדרשים הם לחוות את דעתם לנושאים מקצועיים, החורגים מעריכת חוות דעת המשקפת את עבודות המוסכים, כפי שאלה מצויינים בחשבוניות המונפקות מטעם המוסכים, כגון מתקפה קורוזיבית, כשלים במנועים, תיבות הילוכים ועוד. שמקורם חוסר מקצוענות של עובדי ומנהלי המוסכים. סליחה על ההעזה ותודה מראש על היענותך לבקשתי המיוחדת

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
01/03/14
עידן שלום. נגעת בנקודה מאוד חשובה. נכון להיום יודעים כל מנהלי המוסכים המקצועיים, לתמרן את השמאים לצרכים שלהם מהלך המאפשר להם, להשקיע מעט ולגבות הרבה. השמאי כדרך שגרה מגיע למוסך מתעד את הרכב במצבו הניזוק, משאיר בידי המוסך הערכה ראשונית ומרגע זה עושה המוסך לפי ראות עיניו. בנקודת זמן המתאימה למוסך מזמן הוא את השמאי לביצוע צילומים נוספים, כדי שיוכל בהמשך (אם תהא טענה כנגדו) לטעון שפעל בהנחיית השמאי. בנקודה זו ממשיך המוסך בעבודה, כאשר בסיומה מעביר זה את חשבונית החיוב למשרדו של השמאי שעושה בה שימוש להשלמת חוות דעתו המלומדת. לעניין השאלה בגין נושאים או מערכות מורכבות בכלי הרכב, בד"כ נתמכת עבודת השמאי על הדרכת מנהל המוסך שיודע שיוכל לעשות דברים שנוחים וכדאיים לו. מצב זה חמור במיוחד, לכן מקפיד אני לבקר כל פעולה של המוסך אם נעשתה משיקולים זרים אני מסייע ופועל להגיש תביעה כנגד המוסך, הנתמכת על חוות דעת שעורך אני ובה חושף אני את כל הפעולות והעבודות שביצע המוסך. מניסיון העבר חלקן הגדול של חוות הדעת שעורך אני מביאות את סיומה של התביעה כנגד המוסך מחוץ לכותלי בתי המשפט והמוסך או שמבטל את החיובים המופרזים או וברוב המקרים זה המצב, חברת הביטוח המבטחת את המוסך לאחריותו המקצועית משלמת את אשר קובע אני בחוות הדעת. לשמחתי לחברות הביטוח יש מאגרי כסף עצומים כך שנושאים אלה קטנים עליהם, חוות דעת ראויה מאפשרת להן לשלם מבלי להתבזות בפני בתי המשפט.

הוסף תגובה: