החלפת מנוע כתוצאה מרשלנות

מאת: ביל

נכתב ב: 10/04/14

ברשותי רכב בן שנתיים+ ועם 45 אלף קמ. לפני כחצי שנה התלוננתי למוסך היבואן על רעש בהתנעה אולם הם לא התייחסו. עכשיו גילו כי הרעש נגרם ע״י בעיה ברצועת התזמון וזה שלא החליפו בזמן גרם לנזק שמצריך החלפת מנוע. האם יש ירידת ערך לרכב כתוצאה מכך? האם הקילומטרז מתאפס?

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
20/04/14
ביל שלום. מצבך חמור ומזכה אותך לפיצוי גבוה מהיבואן או מהמוסך אשר היית מטופל באמצעותו. התקנת מנוע חדש חייבת להיעשות על חשבון היבואן או מי ממוסכיו. לעניין החלפת מנוע תהא השפעה על ירידת הערך המסחרית של רכבך, לעניין הקילומטרז, אינו מתאפס בעת החלפת המנוע. אני חוזר ומדגיש, אם דבריך אמת הם, הנך זכאי במפורש למנוע חדש על חשבון היבואן ואף לפיצוי כספי מסויים בגין ירידת ערך מסחרית

ביל
22/04/14
תודה. היבואן לקח על עצמו את החלפת המנוע והעבודה. אפילו בלי להתווכח (מוזר, לא?) כמה ירידת ערך משוערת?

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
25/04/14
היי ביל, אני שמח בשבילך אך דע לך, כך צריך היה להיעשות. לעניין ירידת הערך מסור לי פרטים כגון: סוג הרכב האם פרטי או מסחרי? פירוט היסטוריה של הרכב עד ליום החלפת המנוע. מצבו הכללי של הרכב למעט נושא המנוע ועוד. לאחר קבלת פרטים אלה אוכל לקבוע את ירידת הערך המסחרית.

ביל
26/04/14
סקודה אוקטביה 2011. מנוע 1.2 רכב שמור מאוד ומטופל רק במוסך היבואן. 45 אלף קילומטר

הוסף תגובה: