ראש מנוע פגום

מאת: אריאל

נכתב ב: 01/05/14

שלום רב. לפני מספר חודשים רכשתי רכב מחברת ליסינג. הרכב לא נבדק על ידי היות ובחברת הליסינג הציגו לי טופס המוכיח כי הרכב נבדק לא מזמן. רכשתי את הרכב על בסיס טופס הבדיקה שהוצג בפניי, אך לדאבוני גיליתי לאחר תקופה קצרה יחסית כי המנוע אינו מתפקד כהלכה. במוסך טענו כי ראש המנוע פגום. לי נראה כי מכרו לי רכב פגום אך איני יכול להוכיח זאת. מה עלי לעשות כדי להוכיח כי הרכב שנמכר לי היה פגום. שאלה שנייה האם אוכל לתבוע את המוכר בבית המשפט. תודה מראש ותבוא על הברכה על עזרתך.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
20/05/14
אריאל שלום. כידוע לך הרכבים הנמכרים ע"י חברות הליסינג, היו בשימושם של חברות ואנשים שונים. בעת השבת הרכב לחברת הליסינג הרכב נבדק ע"י המומחים של חברת הליסינג ואם נתגלו תקלות יחוייב המשתמש הקודם. רכבים אלה מובאים לחצר החברה. זכור! מומלץ תמיד לא להסתפק בטפסים המוצגים ע"י חברת הליסינג, אלא לבדוק את הרכב במכון המרוחק ממקום מושבה של חברת הליסינג כך שהסבירות שיש קשרי עבודה בניהם תהא נמוכה. לאחר בדיקת המכון מומלץ להיוועץ עם מכונאי מוסמך כדי שזה יתרגם לך את טופס הבדיקה תוך שהוא רואה את הרכב. ברור לי, שכל אלה לא נעשו על ידך! לכן האחריות לתקינות המוצר שנמכר לך, מוטלת על חברת הליסינג ועל עובדיה. זכותם המלאה לתבוע כל נזק שנגרם לך ולדרוש ביטול עסקה והשבת הכספים ששלמת בעבור הרכב או לחילופין לקבל רכב תקין תחת זה הפגום שסופק לך. במידה והדברים לא יסתדרו לשביעות רצונך, זכותך לפנות לבית המשפט אך מומלץ להצטייד בחוות דעת מומחה אמיתי שיוכל להציג נאמנה את המצב לאשורו דבר שיקל על בית המשפט לפסוק לטובתך. בהצלחה

הוסף תגובה: