מסרק ההגה נפגע בשל עבודה רשלנית של המוסך

מאת: עשאל

נכתב ב: 24/05/14

לדני סער, שלום רב. בבעלותי גיפ יוקרתי מתוצרת גרמנית, בן 5 שנים. לאחרונה חשתי בנקישות בצידו הקדמי ימני של הרכב בכל נסיעה בדרך שאינה סלולה. הכנסתי את הרכב למוסך של רשת צמפיון אשר איבחן כי קיימות בעיות בתותבים של המשולש הקדמי ימני. יודגש כי במהלך התיקון נוכחתי במוסך, כך שיצא לי לראות את אופן העבודה, כפי שזו בוצעה ברכבי. נחשפתי לכך שעובד המוסך עשה שימוש מופרז בפטיש כבד כאשר העובד דפק בחוזקה בחלקיו של הרכב. לאחר התיקון בעת נסיעתי בדרך משובשת, המשכתי לשמוע נקישות כבעבר, אך לזה נוספו נקישות במסרק ההגה, אשר נשמעו כאשר הסטתי את ההגה מימין לשמאל במצב סטטי של הרכב (עמידה). אני טוען כי הנקישות בהגה נגרמו ונוצרו בשל דפיקות חזקות שהוטחו בחלקיו של הרכב ואילו המוסך טוען כי הנקישות נובעות מבלאי טבעי. אציין כי כחודש לפני כניסתי למוסך הרכב עבר מבחן שנתי (טסט) בהצלחה. אודה על התייחסותך המקצועית.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
31/05/14
עשאל שלום רב. לעניין אופן עבודת המוסכים דובר רבות. כפי שהנך מתאר אני מבין כי לצורך שליפה תפוחי סרן קדמי ומערכת היגוי, נעשה שימוש בפטיש כבד במקום מכשיר המיועד לביצוע עבודות אלה. מקריאת מכתבך עולה כי מסרק ההגה או תפוח הזרוע המקשרת בין מסרק ההגה לגלגל הימני, ניזוקו בשל חבטות חזקות של עובד המוסך, דבר שהינו סביר בהחלט. לחילופין כדאי אף לבדוק אולי הפגם במסרק ההגה היה נוכח בכל התקופה אך נבלע זה ברעשים שנבעו מבעיות התותבים הפגומים של הסרן הקדמי. מנגד אתה מתאר כי הרעשים שהופיעו כאשר הרכב היה במצב עמידה ומטים את ההגה ימינה ושמאלה לא היו קודם, וזה אכן מחזק את טענתך להיווצרות נזקים ברכב בשל עבודת המוסך. כפי שהנך מבין מהדברים שפירטתי עד כה הדבר דורש חקירה ובדיקה מעמיקה. לכן מציע אני לך, לחפש שמאי מומחה שיש לו הבנה רחבה ומעמיקה בכל הקשור למוסכים ובנוסף הינו בעל הבנה מוכחת בתחום כלי הרכב (ישנם מעטים כאלה לצערי!). השמאי שעליו יוטל לבצע הערכה מקצועית יידרש לבצע בדיקות ברמת מומחה, ואין לי כל ספק כי יוכל זה לקבוע ממה נגרמו הנזקים דבר שיאפשר לך להעריך את סיכוייך מול המוסך המטפל ומול היבואן כמי שמתפקידו להכשיר את מוסכי הרשת ולחייבם לעשות שימוש בציוד עבודה מקצועי. הערתך על כי הרכב עבר טסט (מבחן תקינות), חודש לפני כניסתך למוסך, יכולה לתמוך בגרסתך שאכן המוסך גרם לנזקים במסרק ההגה, או שחלילה, נושא זה לא נבדק במכון הרישוי, דבר החמור בפני עצמו ומקנה לך זכות נוספת לתבוע פיצוי גם ממכון הרישוי. בהצלחה

הוסף תגובה: