הרכב מאבד מים מסיבה לא ברורה

מאת: ניסן

נכתב ב: 26/07/14

שלום למומחה, ברצוני לדעת מה הסיבה לאיבוד נוזל הקירור באופן דראסטי ברכבי, בשעות הבוקר הנני ממלא מים עד למקסימום במיכל וכעבור נסיעה של כמה שעות מיכל המים עומד ריק. בנוסף אציין שבדקתי אם ישנה נזילה מאחד הצינורות, דבר שהתברר כשלילי וכן תפקוד הטרמוסטט נראה תקין (90-100 מעלות צלזיוס). לתשובתך אודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
30/07/14
שלום לניסן. לידיעתך יש הפרדה מוחלטת בין מערכת המים במנוע לבין מערכת השמן כששתיהן פועלות בתוך המנוע. איבוד מים במנוע יכול להיגרם מסיבות רבות, אך בשל מגבלות הזמן וכמות המילים אפרט כמה מהן. קודם נבהיר כי כלי הרכב היום בניגוד לעבר פועלים כאשר מערכות הקירור פועלות כמערכת סגורה, מכאן שהייתי בודק קודם את תקינות המערכת כגון, שלמות מבנה הגומייה במכסה מיכל העיבוי. בשלב בדיקת שלמות הגומיה תוכל גם לבדוק אם אין פרצה ולו קטנה באטם ראש המנוע . אופן הפעולה כדלקמן: פתח בזהירות רבה את מכסה מיכל העיבוי, כאשר המנוע פועל ותמלא מים עד גבול פתח המיכל. אם תבחין בניתור המים כלפי מעלה הרי אטם ראש המנוע פגום ואם המים עומדים הרי מצב המנוע תקין. בשאלתך, ציינת כי אין המנוע מתחמם כלל מבאן שסביר להניח שלא תמצא פגם באטם ראש המנוע. לכן ובשל העובדה כי מנוע הרכב אינו מתחמם אך כן מאבד מים, הייתי ממליץ לך לבדוק את שלמותו של מיכל העיבוי. לפני פירוקו של מיכל העיבוי לצורך ביצוע בדיקה יסודית, ממליץ לך להעיף מבט בסביבה הקרובה של מיכל העיבוי ומתחתיו כדי לגלות סימנים של איבוד מים בדרך כלל תמצא סימני חלודה על דופן תא המנוע, כאמור בסביבה בה מורכב מיכל העיבוי. בשל הסיבה כי מיכל העיבוי עשוי מפלסטיק, סביר להניח כי בדופן המיכל קיים סדק המתרחב בעת עבודת המנוע כאשר הטמפרטורה גבוהה ומצטמק כאשר המנוע אינו פועל או הטמפרטורה נמוכה. במצב זה יאבדו המים במנוע מבלי שיש סיבה ניראת לעיין. אדגיש כי אם תפעל עפ"י עצתי תחסוך כספים רבים שיגבו ממך המוסכים עבור ניסיונות רבים שיערכו אלה למציאת הסיבה, כאשר לצערי תחוייב אתה ולא מנהל המוסך. בהצלחה

משה
29/12/17
אצלי תופעה דומה איני מצליח למצןא נזילה אך המים חסרים כל הזמן . עשיתי את הבדיקה של קםיצת המים ואין כלום. רכב אופל אסטרה 2014. עצות??

רמיר
22/03/18
משה גם לי יש אופל אסטרה 2011 אבל, וגם לי נעלמים מים חופשי מהמיכל. לאחרונה גיליתי סדק בצינור דק מאוד שמגיע מאחורי המנוע לכיוון הטרמוסטט זה עולה יותר מ300 שח באופל!! אבל קניתי בסיגמא מוטורס במאה שלושים שח בערך.לאחר ההחלפה עדיין יש מחסור במים אדומים ועכשיו אני מגלה שצריך להחליף טרמוסטט (שוב) נקווה שאכן זאת הבעיה ושתיפטר מהר. אעדכן

יורי
20/05/19
היי שלום יש לי יונדאי סנטאפה דיזל אין נזילה מהרדיאטור וקיבלתי אותה תשובה משני מוסכניקים שאומרים שלי שראש מנוע דפוק ושהמיים מתאדים דרך האגזוז ...האם זה נכון אמי נוסע 150 קמ ביום וכל 4 ימים האוטו מתחמם כיוון שהמים ניגמרים איך אני יכול לדעת שהבעיה במנוע ?

אורן סולומון
02/09/19
דני שלום לך , יש לי במוו אקס 5 2002 לאחר טיפול במוסך החלפת שמנים פילטרים וכו וגם בדיקת מים ברדיאטור והוספה של מים ורודים יצאתי מהמוסך ולפתע הרכב מיתחמם , עכשיו כל יום הרכב מיתחמם ואני עוצר בצד ומוסיף מים כשהרכב מיתקרר , יש איזשהו בורג ליד המיכסה רדיאטור שכביכול ניראה שמוציא אוויר מהמערכת ניסיתי כמה פעמיים גם שהרכב מונע וגם שהרכב מכובה אך ללא הצלחה ,, מה עושים

יהודה
10/10/19
יש לי רכב פזו פרטנר 2012 שנאבד מים ללא סימנים. חום מנוע תקין 90-100 מעלות לא מתחמם כל 100 קמ בערב 0.5-1 ליטר מים! הייתי בשני מוסכים ולא מצאו בדקו לחץ הפוך ןהלחץ נשמר .. זה כמות מים גדולה לא חושב שהגיוני שזה מראש המנוע .. אין עשן בכלל וגם לא עשן לבן מה הסיבה ?

משה
05/11/19
דני שלום יש לי מאזדה B2500 דיזל 2004 האוטו לא מתחמם אבל מאבד מים ומוציא עשן לבן רק בתחילת הנסיעה בעיקרון הוא נוסע יפה אבל מגמגם כשהוא עומד בניוטרל ועשן לבן נעשה ראש מנוע חדש לפני 6 חודשים והמוסכניק אומר שהבלוק מנוע לא תקין [למרות שהוא לא פתח את הראש ] והוא גורם לבעיה האם זה נכון תודה ויום נפלא לך

נידאל
20/12/19
יש לי סוזוקי ג'ימני (לא היתה תופעת התחממות)עבר קו ישור, בוצע ניקוי לרדיאטור ، מצב מערכת המים היה גרוע , הרבה חלודה והצטברויות עכב מילוי הרדיאטור במי ברז , לאחר מכן התחילה תופעת התחממות , בפעם הראשונה הטרמוסטט היה תפוס , אז המכונאי עשה קומבינה וביטל אותו ( חתך את הקפיץ שלא יגיב) , עשיתי כמה נסיעות בודדות והיה בסד בנסעיה האחרונה היה בה עליות קשות ולאחר שסיימתי את העליה התחילה התחממות שוב יותר גרוע מהפעם הראשונה , המחוג הגיע עד לסימן האדום , חזרתי למוסכניק אמר שזה יונט טמפרטורה ,החליף את היונט והסתדר החום אבל נוצר בעייה חדשה שהמים חוזרים ממיכל העיבוי למיכל העודפים , לטענת המוסכניק יש פריצה באטם ראש המנוע , האם זה הגיוני ?? אשמחר לראות תגובות מקצועיות וממקרים דומים. בתודה נידאל

גברה
10/03/20
יש לי אופל קורסה 2011 יש נזיל לתוך הרכב קרוב לגז צד ימין של הנהג. מאבד מים בקטנה מה יכול להיות הבעיה?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
10/03/20
שלום גברה. בכל רכב קיים רדיאטור פנימי המורכב בדרך כלל מתחת לדשבורד. אל הרדיאור הפנימי מתחברים שני צינורות גומי (ניתן לזהותם בת"א המנוע דמודים לקיר אש). במקרה שלך, הרדיאור הפנימי פגום ויש צורך בהחלפתו. אם הרכב ישן ויש לך עניין לחסוך בהוצאות כספיות ניתן לבטל את תפקודו של הרדיאור הפנימי ובכך תיפסק הנזילה. תבטל את הכניסה של מי קירור מנוע לרדיאטור, על ידי ביצוע מעקף, חיבור בין שני הצינורות בת"א המנוע. בהצלחה

ניצן
23/05/20
שלום, יש לי יונדאי i10 2014 1,000 סמק. לפני כשבועיים מילאתי עד הסוף נוזל קירור לרדיאטור. היום שמתי לב שמפלס המים ירד באופן משמעותי. לא נראת נזילה הנראית לעין. אודה לתובנות

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
23/05/20
שלום ניצן. אם הבנתי נכון הרי ביצעת בדיקת לחץ במערכת קירור המנוע ולא נמצאה על נזילה. בנוסף אתה מציין שלא נראית כל נזילה בתחתית המכונית, ולמרות על אלה רכבך מאבד כמויות מי קירור גדולות, לאחר ביצוע נסיעות לא גדולות במיוחד. אם דייקתי בתיאורי את מצבו של רכבך, אמליץ בפניך על דרך שתוביל אותך לפתרון הבעיה. המנוע מאבד את מי הקירור רק בזמן עבודתו, ולכן אינך רואה על נזילה, היות ואידוי המים הוא גדול הן בשל חום המנוע והן הטמפרטורה החיצונית. המלצתי תכנס למוסך שלך ותבקש מה מכונאי לבחון היטב את משאבת המים, אם אין סימנים של יציאה מקדח החירום, אני מאמין שהמכונאי יגלה סימנים של מבע חום כהה, אם כך ימצא, תורה למוסך להחליף את משאבת המים, למלא מים המיועדים לאותה מערכת קירור של 4כבך, לנקז אוויר, ובא לציון גואל. בהצלחה

רויטל
07/06/20
היי דני אשמח לעזרה ממך יש לי אופל אסטרה 2013 בלרינה וכל כמה שעות אני מוסיפה ליטר וחצי מים אציין שאין נזילה מתחת לאוטו ולא בשום מקום המדד חום לא מגיע למקסימום שלו אלה נשאר לכיוון הקור רק לאחר הוספת מים הוא מגיע למד המקסימום וחוזר שוב הייתי במוסך חלק אמרו לי פלג חלק צינור סתום אשמח לתשובה.

שרי
26/06/20
שלום, יש לי סיאט איביזה 2013 . לפני שבוע נדלקה לי נורה אדומה של חוסר מים , לאחר כשבוע שוב נדלקה הנורה ומילאתי מים. אציין שאין שום נזילה , הלכתי ל2 מוסכים. מזה יכול להיות?

אורטל
30/07/20
שלום יש לי שברולט קרוז 2012. הרכב,מאבד מים ואני נאלצת למלא כמעט כל יום ליטר.לעצים תכופות הרכב במוסך ומחליפים מה שנראה כלא תקין, אך ללא הועיל. הגעמו למצב שהוחלף מנוע תוצאה מכך. אך הנזילה ממשיכה. אשמח ממש לעזרתך.

יהודה בן עמי
22/10/20
יש לי שברולט אווהו ידני 2006 לפני כחודש אבחנתי שהרכב מאבד מים, והלך והחמיר עד כדי כך שהיום נסעתי רק 30 ק"מ ולפני כן מלאתי מים, והוצרכתי למלאות 2 ליטר לאחר שראיתי שהתרוקן, הרכב לא מתחמם ואין סימני נזילה, יש לי מכסה של המיכל מים שלכאורה נראה תקין, אך אני לא יודע מה זה הגומיה שאתה מדבר עליה, לא ראיתי במכסה שיש גומיה... אני מפחד שילך לי מנוע, מה עלי לעשות ? תודה לך דני,

רונן
14/11/20
יש לי רכב מסוג מזדה 3 שנת 2015 פתחתי את פקק מיכל העיבוי כדי להוסיף מים ופתאום אני מגלה שיש שמן בתוך המיכל ..מאיפה כאן הבעייה?

רחל
03/12/20
יש לי מכונית דייהטסו שנת 1993 המים נעלמים בקצב רצחני כל כמה שעות יש למלא המון וגם לאחר המילוי הנורה של המים מהבהבת כאילו חסר. המנוע לא מראה על התחממות ולא נראית נזילה לדבריו אך המוסכניק אומר שזה בעיה במנוע.

אלעד יהודאי
27/12/20
שלום לך,יש לי מאזדה 3 כל כמה ימים אני בודק מים ורואה שחסר לי,אני רוצה לציין שהאוטו לא מתחמם יתר על המידה.לאחרונה טיפלתי באוטו והחליפו לי רדיאטור,משאבת מים וטרמוסטת.מה יכולה להיות הסיבה לאיבוד מים.אני גם רוצה לציין שלאחרונה אני שומע רעש של פכפוך מים מכיון תא הכפפות.

יוחאי
10/02/21
שלום רב יש לי קיה ריו 2013 שגם הנוזל קירור כל הזמן בורח דרך המיכל עצמו מהפקק כתוצאה מלחץ שנוצר ככל הנראה. החלפתי פקק חשבתי גם להחליף את מיכל השאלה אם יפתור את הבעיה. לפני חודשיים הוחלף הרדיאטור ברכב כי לטענת המוסך היה חור הרדיאטור לכן הנוזל לא החזיק. אשמח לעיצה איך לפתור את הבעיה

אברהם
15/02/21
שלום יש לי סקודה אוקטביה 2014 נגמרים לי כל שבוע בערך ליטר מים אדומים הלכתי למוסך והוא אמר שיש נזילה מהרדיאטור והוא החליף רדיאטור חדש אחרי שבוע נדלק לי עוד פעם מנורה אדומה שיש חוסר במים ואח''כ עוד כמה פעמים ויש לציין שאין טיפת רטיבות ולא שום סימן לנזילה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
15/02/21
שלום אברהם. קיימת תופעה של איבוד מים, רק בזמן עבודת המנוע, נזילה שאינה משאירה סימנים, למעט על גוף משאבת המים. תופעה שנייה של איבוד מים אותה ניתן לזהות היא בחיבור מערכת קירור המנוע, למערכת חימום תא נוסעים. גש עם רעיונות אלה למוסכניק שלך, הוא ידע היכן לבדוק. בהצלחה

יצחק ארזי
19/02/21
בפלורנס דיזל אין מעבר מים מהרדיאטור לבקבוק מילוי מים גם שאני מריץ את המנוע בטורים גבויים

סאמר
07/03/21
שלום אני עם במוו 320 שנת 2016 נוזל קירור מתרוקן והחום מנוע לא עולה ואני נאלץ למלא כמעט כל שלושה ארבעה ימים מים במיכל וזה בדרך כלל רק אחרי נסיעות ואין שום סימן של נזילה אשמח לעצב

דודו
14/03/21
שלום יש לי מאזדה 3 ספיריט שנת 2008 נפח 2000 מחסיר לי גם מים ואין שום נזילה באוטו מה יכול להיות הסיבה

אביב
14/04/21
קטמ

ניסים שטרית
20/04/21
דני שלום יש לי אופל אסטרה 2012 הרכב עבר התחממות יתר כתוצאה מבלאי של מחזיק צינור מים שנותק החלפתי במוסך מאחז צינורות מחומר פלסטי מוקשה החלפתי מיכל עיבוי צינור עליון מהמיכל שמתי חומר נכוי לראדיאטור הכל בגלל שהרכב התחמם עד למכסימום ללא שום נזילות המים במיכל העיבוי רותחים אחרי נסיעה של כמה דקות עדין הרכב מתחמם בכל מצב נסיעה תודה לתשובתך

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/04/21
שלום ניסים. מומלץ לך לבצע בדיקת לחץ בכל צילנדר במנוע, כדי לזהות היכן ממוקמת הפירצה. קיים במנוע שלך, מעבר של גזים חמים למערכת הקירור, וזה מחמם את המים. חבל על השקעתך הקודמת. אילו שאלת אותי קודם לכן, היו נחסכים לך כמה מאות שקלים. בהצלחה

יצחק
06/05/21
בע"ה יש לי גיפ' מרצדס ישן-2014 שנסע בערך 80,000 ק"מ בחודשים האחרונים אני מקבל הודעה -לבדוק ידנית את מפלס המים ...נראה כי יש ירידה איטית אבל קיימת.. 1. האם ניתן להוסיף מים רגילים. 2. מה דרכי הטיפול ההגיוניים. התרשמתי עמוקות מתשובותיך הברורות. אינג' יצחק בן יצחק, עו"ד

צח
09/05/21
שלום רב. ברכב מסוג פולקסווגן פולו 2013 שהתחמם הוחלף בית תרמוסטט ונורת החום לא נדלקת עוד. כרגע נדלקת נורה של מנוע והמחשב מראה תקלה ביוניט חום מנוע. בנוסף בקבוק המים האדומים התרוקן ממצב מלא מלא בסופשבוע. האם התקלה ביוניט קשורה או שזה הולך לכיוון רדיאטור,,, ראש מנוע,,, סיוט. אבודים. האם בזה תסתיים הסאגה או שזה הו

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
10/05/21
שלום צח. הבעיה אינה ביוניט! היוניט נועד כדי לדווח על התחממות המנוע. הסיבה שנוצרו בעלי מקצוע היא, להיות מקצועיים לאבחן נכונה מה הבעיה במנוע ו/או ברכב, שבגינה מנוע הרכב מתחמם!!! אכן יתכן שהדבר נובע מ: רדיאטור סתום. תרמוסטט פגום. אטם ראש פגום. מאוורר קירור רדיאטור. ועוד.

אבי
11/05/21
שלום דני יש לי סקודה אוקטביה 2017 מנוע 2000 דיזל ובערך חודש הרכב מאבד מים והמים במיכל האיבוי יורדים ונעלמים מהקו העליון מקסימום למתחת קו תחתון מינימום ואני ממלא מים כל פעם מחדש . בדקתי אם יש נזילה במוסך שבדק עם לחץ ולא נמצאה נזילה . אשמח לעזרה בנושא

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
12/05/21
שלום אבי. כדי לזהות את מיקומה של הבעיה, תדרוש מהמוסך לפרק מכללים באזור הסעפת, כדי לחשוף את משאבת המים, שם תגלה סימנים של יציאת מים מחריר הקיים במשאבה. פתרון הבעיה לחלוטין, יקרה לאחר החלפת משאבת מי הקירור. בהצלחה. תנסה עצמאית באמצעות תאורה מתאימה להביט על משאבת המים. בטוחני כי תזהה חריר שצבעו שונה מצבעה של מכלול המשאבה. שינוי הצבע נגרם מאיבוד מי הקירור דרך החריר. בהצלחה

עינב
26/05/21
דני היקר שלום, יש לי אופל אסטרה 2012 נעלמים המים ללא נזילה וכל הזמן ממלאת מים.. שמתי לב שכאשר אני מכבה את המזגן , המים לא נעלמים והכל בסדר. מה הבעיה לדעתך? אשמח לתשובה בטרם אלך למוסך . תודה להמשך יום מבורך

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/05/21
שלום עינב. לאיבוד מי הקירור סיבות רבות. מומלץ לך, קודם לוודא שמיצן המים נקי - הרדיאטור. שלב ב' - לבדוק חזותית את מש' המים, באזור קדח הניקוז. ההערה שלך לגבי כיבוי המזגן, אינה סבירה מבחינה מקצועית, ולכן כדאי שבחני שוב את העניין. בהצלחה

אבי
01/06/21
שלום ,יש לי פורד אדג 2012 נעלמים לי מיים ללא הבחנה של נזילת אני כל הזמן אני ממלא מיים ואחרי כמה ימים אני מבחין שאין מיים בכלל אשמח לעזרהבנושא

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
01/06/21
שלום אבי. מערכת קירור המנוע פועלת באמצעות מים. מערכת זו בנויה ממרכיבים רבים כגון: רדיאטור, משאבת מים, צנרת, מעברי מים בבלוק המנוע. מעברי מים בראש המנוע ועוד. לא ציינת ולכן אני מסיק כי המנוע אינו מתחמם כלל. ממליץ אני על שני מרכיבים עיקריים: לבצע ניקוטי יסודי למיצן המים (הרדיאטור). לעניין זה מומלץ לך להיות נוכח ולוודא שנוקו כל צינוריות הרדיאטור. מומלץ לבדוק שמשאבת המים תקינה! תפקידה לבצע את המחזוריות בחלקי המנוע השונים, משם לרדיאטור וחזרה. אם לא הסתייע. מומלץ לבקש מהמוסכניק לבסצע בדיקת לחץ, כדי לשלול פגמים באטם ראש המנוע, או חלילה הימצאות סדקים. ככל שתבצע פעולות אלה או חלקן, ולא נמצא הפתרון, אשמח להציע כיוונים נוספים.

מיכל
06/07/21
שלום, יש לי שברולט טראקס 2014 יש רעש של מים מצד הימין של הרכב רעש בקבוק מים ,ובמקביל צניחה של מים ורודים הלכתי למוסכניק והוא החליף לי צינור אחרי שהוא זיהה נזילה וכעבור שבוע שעדיין נשמע הרעש והייתה צריכה מוגברת של מים חזרתי אליו והוא החליף רצועת טיימינג כעבור כמה ימים עדיין נשמע הרעש ויש צריכה והמוסכניק לא מזהה את מקור הרעש והצריכה שום נזילה ושום דבר חריג בשלב זה הוא ביקש שאהיה במעקב אשמח לעזרה בנושא אני מיואשת

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
06/07/21
שלום מיכל. הבעיה שאת מתארת מעידה על בעיה בתא הנוסעים! לראיה את מתארת שנשמע בתא הנוסעים בעבוע של בקבוק מים. הפתרון: יש להחליף את רדיאטור החימום של תא הנוסעים, הוא מותקן מתחת ללוח השעונים. בשלב ראשון מומלץ לך לבקש מהמכונאי לבצע מעקף, בצינוריות המחברות את מי קירור המנוע לאלה של רדיאטור חימום תא הנוסעים. פעולה זו אורכת 10 דקות לכל היותר. לאחר ביצוע המעקף, כלומר ניתוק רדיאטור חימום תא נוסעים מהמנוע, תסעי זמן מה, כדי לוודא שאכן א. לא נשמעים בעבועי מים מבקבוק. ב. לא נעלמים מים. ג. אשמח אם תעדכני בהמשך אם אכן בעייתך נעלמה. בהצלחה

עירית
21/07/21
שלום דני יש לנו יונדאי גטס 2004 המים כל הזמן נגמרים והרכב מתחמם. אין נזילה.פעם שעברה המוסך החליף פקק. מה יכולה להיות הבעיה?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
21/07/21
שלום עירית. הסיבות לאיבוד מי קירור הן רבות. אך בשל העובדה שמוסכניק בדר את תא המנוע, וקבע כי הבעיה לכאורה במכסה מיכל עיבוי, שלדבריך לא פתר את הבעיה. אני ממליץ לך לגשת שוב למכונאי, ולבקש ממנו לבטל כניסת מים לרדיאטור חימום המצוי בתא הנוסעים. הפעולה הינה קצרה וכולל ביצוע גשר בן שני צינוריות, וביטול האחרות, עבודה שתארך כרבע שעה לכל היותר, בהנחה שתגיעי מוקדם ותאפשרי למנוע להתקרר, טרם טיפול המכונאי. בהצלחה

מרדכי
10/08/21
שלום יש לי סובראו B4 2010 ואחרי כל נסיעה נגמר לי המים ברדיאטור אבל לא נדלקת נורה אדומה החליפו לי טרמוסטט וכן פקק חדש וכן משאבת מים ועדין המים נגמרים אשמח מאד לדעת למה כי יש לי נסיון מר עם רכב אחר על התחממות מנוע תודה מראש

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
11/08/21
שלום מרדכי. בעייתך ברורה לי, וגם פעולות שנעשו לכאורה במוסך. אני ממליץ לך, לבצע בדיקה יסודית של מצב הרדיאטור, כשלב ראשון. בשלב שני, ובמידה והרדיאטור יימצא תקין, עליך לדרוש לבדוק מעבר חום מתאי השריפה במנוע, לחלוקי הקירור בבלוק המנוע. תשתדל, להגיע למוסכניקים ותיקים, סביר שאלה יודעים את העבודה. בהצלחה.

חיים
14/08/21
יש לי יונדאי I30 נעלם המים מהרדיאטור ואין לי נזילה ואמרו לי שזה ראש מנוע מה מחיר לכזה דבר ואם אפשרי לדעת אם זה משהוא אחר

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
15/08/21
שלום חיים לפני שרצים לפירוק ראש המנוע, מומלץ לבצע פעולות מקדימות זולות כגון: ניקוי רדיאטור. בדיקת מצב משאבת המים. בדיקת רדיאטור חימום בתא הנוסעים. בדיקת מעבר לחץ אוויר מתאי השריפה למע' קירור מנוע. פירוק ראש המנוע, יגרום לנזקים משמעותיים במנוע, ולכן רצוי להימנע מכך! בהצלחה

יוסי סדקה
25/08/21
שלום דני יש לי ניסן תידה שמתחממת סדרו טרמוססטט ומשאבה מה לעשת

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/08/21
ליוסי שלום. לא ברורה לי התנהלות המוסך. נכון ללכת מהקל לכבד ולא הפוך מכך. מומלץ לך בשלךב זה, לגשת עם רכבך למכון לניקוי ו/או חידוש רדיאטורים, כדי לשלול אפשרות לסתימות במיצן המים. לאחר ביצוע פעולה זו דווח לי בחלוף 3 שבועות. בהצלחה

סימן טוב
07/09/21
יש לי אוואו. כל פעם יש נזילה ממיכל המים שחוזרת על עצמה למרות שהוחלף מיכל חדש או חור במיכל או בצינורות. מדוע. אציין כי אחרי נסיעה של כשעה האוטו נוטה להתחמם

שלום
17/09/21
שמי שלום ויש לי טראקס 2017.לאחרונה נדלקת נורית חום מנוע וכבית לסירוגין.בדקת חוסר מיים והוספתי לפי צורך.ואכן הנורית כבתה.אך כשהמנוע מתחמם שוב דולקת וכבית הטורים נמוכים.תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
17/09/21
שלום, שלום. ממרום שנות ניסיוני בתחום הרכב בכלל והמכונאות בפרט, מעל חמישה עשורים. אני מתקשה לקבל את התיאור שלך. התיאור שלך תואם את נורית לחץ השמן ולא חום מנוע. בכל מומלץ שבעל מקצוע יראה את רכבך, טרם קרות נזק. אם התאור שלך, שבעצירת הרכב או בנסיעה איטית, הנורית מהבהבת ובנסיעה מהירה לא דולקת, רצוי שתבדוק אם מאוורר הרדיאטור, המצוי בחזית הרכב, תקין! בהצלחה יש לי

הדס
18/09/21
שלום רב, יש לנו רכב וולו S60 שנת 2015 הנורה שנדלקת מערכת קרור חסרה מים כשפותחים את המיכל אכן המים במינימום לאחר מילוי המים שנית לאחר נסיעה של כ-10 דקות שום נדלקת הנורה ואכן המיכל ריק שוב במינימום היינו במוסך כמה פעמים לא הצליח למצוא נזילות וכן כרגע החליף מיכל עיבוי שנראה שהחריף את המצב (הנורה היתה נדלקת אחת לכמה שבועות וכעתלאחר החלפת המכל עיבוי נדלקת מידי יום) לעצתך אודה!!!

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
19/09/21
שלום הדס. לא ציינת שהמנוע מתחמם ולכן אתייחס שהמנוע אינו מתחמם. לא ציינת שאת מגלה שלולית מים מתחת לרכב ולכן נתייחס שאין נזילה מהמנוע. ישנם שני דברים שאני ממליץ לבדוק: 1. להוציא את השטיחות מתחת לרגלי הנהג והנוסע שלידו, ולוודא שהכל יבש. 2. על המוסכניק לוודא שאין יציאה של מים מחריר המצוי בסמוך לציר משאבת המים. בד"כ המים משאירים סימנים. 3. בדיקה נוספת, לוודא שאין כלל מעבר בין שתי המערכות במנוע: מע' הקירור ומע' הדחיסה, עקב סדק בראש מנוע, או פריצה באטם ראש המנוע. בהצלחה

דניאל
15/10/21
היי דני מה שלומך? קניתי יונדאי I 10 הרכב עבר 150000 ק״מ.. גיליתי שהבחור שקניתי ממנו החליף רצועת טיימינג ואת הגלגל שמסובב אותו.. בנוסף הראדיאטור לא מחמם (המזגן ברכב לא עובד על מצב חימום) המנוע של הרכב לא מתחמם בנסיעה.. כשפתחתי את הפקק של הרדיאטור כשהמנוע קר נשפכו קצת מים וראיתי שהוא מלא כביכול.. רציתי לדעת מה קרה לדעתך שגרם לו להחליף את הגלגל של הטיימינג? והאם יש מצב שיש לי בעיה באטם ראש מנוע? מה אתה ממליץ לי לעשות? תודה לך !

בנימין
19/10/21
שלום דני יש לי ניסאן טידה 2009 יש לי ירידה במפלס המים במיכל עודפים אחת לחודש אין נזילות על הכביש וגם לאחר בדיקה במד לחץ אודה לתשובתך

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
19/10/21
שלום בינימין. כשנעלמים המים במיכל העיבוי, ולא נראית כל נזילה על קרקעית הרכב, הסיבות לכך הן, שמי הקירור נעלמים במהלך עבודת המנוע. לגבי זה יש לבדוק את מצבה של מש' המים, ניתן לראות אם המשאבה מאבדת מים בקדח המצוי בגוף המשאבה. במידה והמשאבה תקינה לחלוטין, יש לבחון את מצבו של אטם ראש המנוע. האטם מקשר בין ראש המנוע לבלוק המנוע. בגדול אלה הסיבות, אך יש עוד. צריך ללכת לפי הסדר. בהצלחה

יהודה
15/12/21
שלום דני מה שלומך? במוו סידרה 1 125 קיים ירידה מים מה מיכל עיבוי לאחר בדיקת לחץ הכל יצא תקין לא מתחמם ועדין נעלמים המים הכחולים מה מיכל שקיים סימנים על המיכל של דליפה של מים ולא מוצא מאיפה אשמח לעזרה תודה.

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/12/21
שלום יהודה. אני מתנצל על השיהווי בתשובתי לשאלתך. לעניין. מומלץ לך בחום, למצוא מיכל עיבוי במגרשי פירוקים, אם תרצה חדש מה טוב. ובעייתך תיפתר! אני מכיר היטב את הבעיה! בהצלחה

עבד אלרחמן ביתם
26/12/21
שלום דני יש לי שאילה יש לי אופל קורסה מודל 2014 מנוע 1400 בלי טורבו הרכב היה נוסיע בסדר פתאום התחםם וזרק קול המים נסיתי להוצי האביר מהמערכת והצלחתי אבל אחרי כמה דקות מתחםם ומוצי קול המים

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
27/12/21
שלום עבד. לגבי התחממות מנוע הולכים מהקל אל הכבד. אני מציע לך: 1. לנקות את הרדיאטור. 2. לבדוק אם התרמוסטט, עובד טוב או אולי תפוס. 3. כשהמנוע קר!!!, לפתוח מכסה מיכל עיבוי. למלא מים עד הסוף. ולהניע מנוע כשהמיכל פתוח ללא מכסה. אם המים קופצים למעלה. יש ביעה בראש המנוע. או אטם ראש או חלילה סדק בראש מנוע. 4. תבדוק לפי הסדר, ותעדכן אותי. בהצלחה

ליאור
26/01/22
שלום דני יש לי פולקסווגן גולף 2011 ואחת לשבועיים יורד לי המים (מים אדומים) ואני ממלא מה יכולה להיות הבעיה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/01/22
היי ליאור. מים אדומים, הם מי הקירור של המנוע, המאופיינים ברכבי פולסווגן. איבוד מי קירור יכול לנבוע מסיבות רבות. הדבר הבסיסי שעליך לעשות, הוא לבדוק אם קיימת נזילה של הנוזל אל מתחת לרכב. בהנחה שלך חנייה פרטית קבועה, הבדיקה תהיה נוחה לך. במידה ואת חונה בחניה לא קבועה. עליך לבצע את הבדיקה, לאחר סיום נסיעה או לפני נסיעה. לפי ממצאי הבדיקה שתבצעי. תדווחי לי באתר ואמשיך ללוות אותך, עד למציאת הסיבה לאיבוד מי הקירור של מנוע מכוניתך. בהצלחה.

בוריס
02/02/22
לאחרונה(11.1) עשיתי טיפול שנתי לשברולט טראקס 2018 ומיד כשיצאתי מהמוסך בסיום הטיפול,אחרי נסיעה של פחות מעשר דקות,שמתי לב לעשן לבן שיוצא ממכסה המנוע.ראיתי שנוזל הקירור מבעבע ויוצא החוצה גם על ריצפת הכביש.חזרתי מיד למוסך והשארתי לבדיקה. יש לציין שהרכב היה תקין לחלוטין לפני ביצוע הטיפול השנתי.למחרת נודע לי מהמוסך שהטרמוסטט נידפק. האם יתכן למסור הרכב בתום הטיפול השנתי מבלי שבמוסך יראו שהרכיבים תקינים ואולי במהלך הטיפול פגעו שלא במזיד בטרמוסטט שתיקל את משאבת המים מבלי ליידע את הלקוח,תיקון שדרש ממני לשלם 2500ש'...🤔 מיותרים כי הרגשתי שבוי במקרה זה ונאלצתי להסכים להחלפת משאבת המים,הטרמוסטט ושעת עבודה.

אדיר
17/03/22
דני שלום, יש לי לנד קרוזר 2013 קצר, במהלך נסיעה הרגשתי כי ה"כח" של הרכב ירד (להערכתי הגיר נכנס למצב חירום), לאחר מכן נדלקו באופן קבוע נורת מנוע ונורת בקרת החלקה, ונורת 4L מהבהבת. ניתקתי מצבר התקלה התאפסה וזה חזר על עצמו שוב לאחר חודש. אשמח לחוות דעתך וגם להמלצה על מוסך אמין.

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
17/03/22
שלום אדיר. אכן הרכב שלך, נכנס לתוכנית חירום! לכניסת רכב לתוכנית חירום מספר סיבות. עליך לאתר מהי הסיבה שנכנסת לחירום, ובהתאם לפתור את הבעיה. לגבי מוסך אמין. לא ציינת היכן הנך מתגורר בארץ. להבנתי כל מוסך שרות של יצרנית הרכב, יוכל בנקל לזהות את הבעיה, באמצעות התחברות מובנת למחשבי הרכב. בהצלחה.

רווה זנדני.
28/03/22
שלום דני. הוחלף לי ברכב יונדאי אקסנט 2008 רדיאטור חדש לפני חצי שנה. ועתה התגלה נזילה קלה של מים ירוקים. לאחר בדיקת מוסך הוברר לי שהנזילה לא מהרדיאטור אלא מבלאי צינורות הפלאנצ'. עלות תיקון כ-1000₪. תן לי חוות דעתך בנושא. תודה. ירוקים. ביררתי עם מוסכניק וטען שהנזילה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
28/03/22
שלום רווה. לא ברורה שאלתך! אני יכול להעריך שאתה מתייחס למחיר של הפלנצ'. מומלץ לך, לפנות למגרשים של רכבים לאחר תאונה, והם רבים ברחבי הארץ. בטוחני שהפלנצ' ייימכר לך, במחיר מוזל משמעותי. יתכן שהעובד במגרש, אף ירכיב את החלק ברכבך. בהצלחה.

חיים
11/04/22
יונדאי טוסון דיזל שנת 2008 היה נזילה מהמיכל איבוי החלפתי מיכל עדין האוטו מאבד מים החלפתי פקק עדין היום אין נזילה מיתחת לאוטו כמו מיקודם אבל כל יום המיכל מאבד ליטר מים ואין סימנים של נזילה העיבוד מים בזמן נסיעה לא מובן אשמח לעצה תודה רבה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
11/04/22
שלום חיים. רכב אינו מכשיר פשוט, ולכן איבוד מי הקירור יכול להתקיים בשל מס' סיבות. מומלץ לך, לבצע בדיקה ויזואלית של מש' המים. במש' המים קיים קדח, סמוך לציר המרכזי. תוודא שאין סימנים של נזילה, או גוון של אדמה או כל סימן אחר. במידה וקיים סימן לנזילה, זו הסיבה שהמנוע מאבד מים, מבלי שתזהה כל נזילךה. האפשרות השנייה היא מעבר לחצי דחיסה למערת הקירור. הבדיקה נעשית רק ע"י מכונאיח. בבדיקה מחדירים לחץ של אוויר אטמוספרי בכל אחד מצילינדרים של המנוע, כשהבוכנה בצינינדר הנבדק מצויה ב- נ.מ.ע במצב דחיסה. ובודקים שהלחץ לא מגיע בשום צורה למע' הקירור. בהצלחה.

יוסי
20/04/22
שלום רב, הטמפרטורה באופל אסטרה שנת 2013 עולה מעל הנורמה ויורדת חזרה במהלך נסיעה (יותר בכביש מהיר) ולעיתים עולה עד למקסימום (ואז אני מכבה מנוע למספר דקות והטמפרטורה יורדת לנורמה) . יש איבוד מסיבי של מים מהמיכל אבל אין דליפה נראית לעין. המוזר הוא שקפיצת הטמפרטורה קורית לעיתים גם כשמיכל מים די מלא. המאוורר נכנס לפעולה היטב.

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/04/22
שלום יוסי. אקדים ואציין. במצב בו הרכב מצוי בעצירה, קירור המנוע נעשה באמצעות מי הקירור ומערכת קירור המנוע, הכוללת" רדיאטור, תרמוסטט, משאבת מים, ועוד. במצב בו הרכב מצוי בנסיעה, למצוין לעיל, מתווסף קרור המנוע מזרימת אוויר קר יחסית, על מכלול המנוע, העשוי מתכת. לפתרון הבעיה ברכבך, מומלץ לפעול כדלקמן: ניקוי ו/או החלפת מיצן המים (הרדיאטור). החלפת התרמוסטט, ולהקפיד שיותקן מקורי חדש. לבדוק שקיית מחזוריות של מי הקירור במנוע, כלומר שמשאבת המים פועלת כהלכה. ורק לאחר כל אלה, יש לבחון אם אין פירצה באטם ראש המנוע. אם התיאור ההצגת נכון, הסבירות לאטם ראש מנוע פגום, קלושה! בהצלחה.

סיימון
23/04/22
מזדה לנטיס חסר מים במצנן מידי פעם כמות גדולה אחרי נסיעה כשהאוטו עומד הוונטה לא מפסיקה לעבוד ואז כל המים עולים מהמיכל של העיבוי?

יורם משה
24/04/22
יש לי אופל אסטה ויורד מיים מיתחת לרכב מה הבעיה בבקשה?

יאיר
09/05/22
משה שלום רב ! ברשותי פולקסווגן קאדי 2014 GP כל פעם נעלמים לי המים מימכל המים . המכונאי הכניס לחץ ויש ירידת לחץ אך לא מצליח לאתר מהיכן הנזילה יש לך רעיון מה הבעיה ?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
09/05/22
שלום יאיר. שמי דני סער. לעצם השאלה אם יש דליפה בלחץ, הדבר מעיד על העדר אטימה. מציע להשאיר לחץ, ולחפש מהיכן דולפים מים. בנוסף. בעץ הכנסת לחץ למיכל העיסוי, תנסה להאזין בפתח צינור הפליטה האגוז. אם נשמעת זרימת אוויר, סביר שאין ראש המנוע פגום. לאחר שתבצע את אלה, אמשיך לכוון אותך, עד שהבעיה תיחשף!

יאיר
14/05/22
בוקר טוב סער ! תודה על התגובה המהירה האזנו (אני והמכונאי) המכונאי הסבירשאין רעש נוסף ואין דליפה כל שהיא . בנתיים אני עם מיכל מים צמוד האוטו יש כיוון נוסף ?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
14/05/22
שלום יאיר. תבקש מהמכונאי, להניח ניר בחלל תא המנוע, ולוודא שאין רסיסי מים בחלל המנוע בעת פעולת המנוע. רצוי לבחון בסביבת משאבת המים. בהצלחה.

יאיר
16/05/22
שלום רב משה ! אכן המכונאי בדק ולא היו סימני מים . היום לאחא חניה הבחנתי כי יש נזילה וכשבדקתי ניראה לי כי הנזילה מאזור המשאבת מים . אבדוק עם המכונאי ואעדכן . תודה רבה על היעוץ המקצועי (-:)

יאיר
25/05/22
בוקר טוב משה ! אכן הבעיה היית מהמשאבת מים חצי שנה של שגעת וחוסר אונים באו אל קיצם . תודה רבה על היעוץ .

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
25/05/22
שלום יאיר. שמחתי שהעצה המקצועית שהענקתי לך, הביאה לקיצה תקופה ארוכה של סבל, מול המוסכים השונים, שהתקשו באיתור הבעיה במכוניתך, לאורך שנה וחצי. יש לי תיקון חשוב לך!!! שמי הפרטי הוא: דני סער ממש לא משה. משה היה שמו הפרטי של אבי ז"ל. בברכה.

יאיר
15/06/22
דני היקר ! באמת סייעת בפתרון הבעיה לאחר חודשים של טירלול העלמות המים וחסכת לי עוגמת נפש רצינית . יישר כח !!!

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
16/06/22
היי יאיר. אני עוסק בתחום כלי הרכב משנת 1966 ועד עצם היום הזה, ובע"ה עוד שנים רבות. עצוב מאוד, שהיום העוסקים בתחום, אינם בקיאים דיי בענף, ובשל כך הם גורמים לקהל בעלי כלי הרכב, נזקים כספיים גבוהים, וזאת בנוסף, לטרטור, עוגמת נפש, פגיעה בביטחון בשימוש ברכבם, ועוד. המצב חמור לאין שיעור, כשמדובר על שמאי רכב, הנמנים/חברים באגוד השמאים!!! בהצלחה, לעם ישראל.

אחמד מרעי
26/06/22
שלום יש לי רכב שופרליט טראקס 2015 מנוע 1400 טורבו, לאחרונה כל הזמן כמות המים יורדת מהמיכל, ללא נזילות פולטות, נשמע רעש של מים רדודים בתוך תא הנסיעה בעת הנסיעה. מה זה יכול להיות?

יואל
27/06/22
שלום, אודה לעצה יש לי סיטרואן גמפי ידנית 2009. המיים במיכל נגמרים אחרי כל נסיעה קצרה, המנוע לא מתחמם ואין נזילה של מים נראית לעין, הוספתי מים עד לשפת המיכל כשהמנוע פועל והמים לא מנתרים. חוץ מזה כשאני פותח את המיכל להוסיף מים משתחרר לחץ מהמיכל.. אודה מאוד לעצה וכיוון כבר הייתי בכמה מוסכים ולא ידעו לתת מענה

רוני
29/06/22
היי שלום יש לי יונדאי איי 20 שנת 2010 החלפתי רדיאטור חדש כל פעם נעלמים לי המים וכל סיעה של 5קלומטר אני מוסיף ליטר מים אודה מאוד לעצה וכיוון כבר שהייתי בכמה מוסכים ולא ידעו לתת מענה האים זה ראש מנוע

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
30/06/22
שלום רוני. פירוק ראש מנוע, הינה פעולה משמעותית שעלולה להקרין על תפקוד המנוע בהמשך. אני מעריך שהבעיה שלך, הינה חיצונית. אני מבין, שהמנוע מאבד מים, ואין כל נזילה נראית לעין. תפנה את המוסכניק שלך, לבחון סימני נזילה מקדח משאבת המים. תעדכן אותי, בהמשך. בהצלחה המשאבה הינה מכלול חיצוני, והעבודה פחותה מהחלפת ראש מנוע. בהצלחה.

אבי
01/07/22
שלום דני טויוטה יאריס 2006 כל שבועיים חסר מים במיכל רזרבה 1 ליטר...וברדיאטור כוס מים. חייב לציין שלפני חודשיים המכונאי עשה טיפול הוחלפו המים ירוקים הרדיאטור .המנוע לא מתחמם ולא נדלק מנורת חום מנוע אשמח לעזרה .וייעוץ

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
01/07/22
שלום אבי. אני מעריך שאתה לא מזהה כל נזילה בתחתית הרכב, ולמרות זאת, אתה מגלה שמיכל העיבוי מתרוקן, לעיתים מזומנות. אני ממליץ לך, לבקש מהמוסכניק שלך שיעיף מבט על משאבת המים, הוא יגלה שזו פגומה! בהצלחה

יואל
04/07/22
שלום, בהמשך לשיחתנו הטלפונית אודה לעצה, יש לי סיטרואן גמפי ידנית 2009. המיים במיכל נגמרים אחרי כל נסיעה קצרה, המנוע לא מתחמם ואין נזילה של מים נראית לעין, הוספתי מים עד לשפת המיכל כשהמנוע פועל והמים לא מנתרים. חוץ מזה כשאני פותח את המיכל להוסיף מים משתחרר לחץ מהמיכל.. אודה מאוד לעצה וכיוון כבר הייתי בכמה מוסכים ולא ידעו לתת מענה

מקס
12/07/22
דני שלום יש לי קליאו 2014 ex pack ראיתי חריר קטן במיכל העיבוי משם מזרזים מים ,עקב זה שהיה חוסר מים בנסיעה קצרה ,שמתי מדבקה על החריר אבל כשאני מפעיל את המזגן אני רואה ירידתמים מתחת למפלס יש עוד משהוא שאני עוד לבדוק ,כעט בנסיעה קצרה מפלס המים בסדר

זהבה
20/07/22
היי דני , אשמח להתייעצות יש לי רכב סוזוקי ליאנה שנת 2004 הרכב שלי שותה לי המון דלק וכל 3-4 ימים אני צריכה למלא מים במיכל רידאטור מאחר והמיכל ריק . האם יש קשר לצריכת הדלק המוגברת לתקלה עם המים ? (מוסכניק בדק את התקלה עם המים ואמר לי שבגלל שהרכב ישן יכול להיות שמדובר בתקלה כלשהי במנוע )

אלישבע
24/07/22
שלום, אני עם סובארו אאוטבק מודל 2014 הרכב מאבד מים. למרות שהחלפנו רדיאטור חדש, צנרת, מכסה רדיאטור וטרמוסטט. ואין כל נזילה הנראית לעין. חסר הרבה מים לאחר נסיעות ארוכות. מה יכול להיות?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
24/07/22
היי אלישבע, בוקר טוב. התיאור שלך מושלם, והבעיה מוכרת. נכון שלאחר נסיעה ממושכת נעלמים המים במיכל העיבוי מבלי שנראית כלל נזילה. יכולת לחסוך כספים רבים, אילו פנית אליי, קודם הניסיונות שנעשו ברכבך במימון מלא שלך! תדרשי מהמוסכניק שפעל עד כה. להחליף את משאבת המים, במשאבה חדשה, ותעדכני אותי. ככל שהבעיה תיפתר, תבקשי שעלות החלפת המשאבה תקוזז מהכספים ששולמו בגין עבודות שכלל לא היו נחוצות.

אור
27/07/22
היי דני, יש לי במוו סדרה 1 שנת 13 הרכב כבר כמה חודשים מאבד מעט מים כל שבועיים שלוש, ואני ממלא ( לא מאבד עד הסוף ) בוצעה בדיקת לחץ והכל היה נראה תקין, בנוסף הוחלף פקק. היום בבוקר נדלק נורה שחסר מים והכנסתי את הרכב למוסך, אין סימני נזילה פרט לעובדה שכל פעם שמתניע את הרכב ומתחתיל לנסוע יש פס מים מתחת לרכב ( המוסך טען שזה מהמזגן ) הרכב לא מתחמם ונוסע מצוין. עצתך?

עליזה
12/09/22
היי דני .יש לי דייטסו סיריון 2008 .ובזמן האחרון יוצא לי למלא מים כל נסיעה של 15 דקות .אין נזילה של מים .ומופיע לי נורה אדומה .מה אני צריכה לעשות?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
13/09/22
היי עליזה, בוקר טוב. תבקשי מהמוסך, להביט בחריר המצוי בגוף משאבת המים. לפי התיאור שלך, אם תחליפי את משאבת המים, הבעיה תיפתר. בהצלחה.

שאדי
19/09/22
שלום סער . יש לי הונדה אקורד 2007 כל חודש אני ממלא בערך ליטר מים ירוקים . ראיתי שיש נזילה מהצינור הקטן שמחבר בין הרדיאטור למיכל העודף . האם זה נובע מבעיה בראש מנוע או מלחץ אוויר בתוך מערכת המים ? תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/09/22
שלום שאדי. אם המנוע אינו מתחמם, אין לך בעיה בראש המנוע! המלצתי: קודם תחליף את צינור המים, הפגום. במסגרת החלפת צינור המים הפגום, תבקש מהמכונאי להעיף מבט על משאבת המים. אם ימצא סימנים חומים או אפורים, תבקש להחליף את משאבת המים. בנוסף לכל אלה. למכונאים יש מכשיר שבאמצעותו הם מכניסים לחץ למערכת הקירור, למשך מספר דקות, וכך ניתן למצוא כשלים במערכת, הגורמים לאיבוד המים. בהצלחה.

רון
22/09/22
דני שלום , יש ברשותי סקודה ראפיד TSI 2014 הרכב מאבד מים בצורה מוגזמת גם שהרכב נמצא בעמידה ולא בשימוש יש ירידה במפלס המים( כל יום יורד בערך סנטימטר ממיכל האיבוי ) החלפתי ברכב רדיאטור חדש ולא נראים סימנים של נזילות בנוסף ביצעו לי בדיקת לחץ במוסך ואומרים שנראה תקין . קצת מיואש שלא מצליחים למצוא את הבעיה ולטפל בה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
23/09/22
שלום רון. כדי לעלות על הבעיה ברכבך, מומלץ לך לפעול כך: לקראת ערב בסיום השימוש ברכב, מלא מים במיכל העיבוי, והשאר את המיכל ללא המכסה. בתחתית הרכב הנח קרטון יבש שיהיה לאורך תחתית הרכב, לפחות ממגן קדמי ועד למרכז המכונית. בבוקר משוך את הקרטון ובחן אם נרטב במקום כלשהו. במקרה והקרטון יימצא יבש. הורד את השטיחים של הנהג והנוסע שמימינו, ובחן אם הריצפה ו/או השטיחים לחים. לאחר שתבצע זאת, כתוב אליי ממצאיך, ואנחה אותך לפתרון בעייתך. בהצלחה. שנה טובה.

פיני
29/09/22
שלום דני . אשמח לשמוע את חוות דעתך ברשותי רכב פורד פוקוס 2007, נסעתי איתו בכיף 4 חודשים עד ש.. באמצע נסיעה הרגשתי שהרכב מאיט ולא מגיב לי כל כך הסתכלתי ונדלקה נורה כתומה, עצרתי בשול כיביתי מנוע ולא הצליח להניע שוב בדקתי וכל המיכל מים התרוקן גררתי למוסכניק שממנו קניתי את הרכב והחליף איזה צינור שטען שנקרע ומיכל מים . אחרי חודשיים באמצע נסיעה בום קטן שהיה נשמע כאילו פיצצתי בקבוק מלא מים בכביש אני עוצר אחרי קילומטר כשהגעתי ליעד. חונה ואז שם לב שיש שפריף של מים על השמשה הקידמית פתחתי מכסה מנוע והמיכל ריק נראה סדק במיכל באמצע גררתי למוסכניק , וטען שצריך לשפץ ראש מנוע (בדקתי והיה מים כל הזמן אני עוקב) וטען שהחליף גם מיכל מים חדש. החזיר לי את האוטו ברביעי שעבר נסעתי קצת בדקתי הכל בסדר נסעתי שוב בחמישי לנסיעה קצת יותר ארוכה בדקתי לפני הכל בסדר בדקתי בערב החג לפני נסיעה והמיכל היה חצי ריק קצת פחות מהמינימום ירדתי למוסכניק בדק לחצים וכד' אמר שהכל נראה בסדר ושאני יכול לצאת עד שיצאו הרכבים מאחורי שחסמו הרכב עמד 10 דק מונע וממש לפני שאני נכנס לרכב לצאת אני רואה מתחת לרכב שלולית ירוקה גדולה השארתי אצלו את הרכב שיטפל אחרי החג אתמול מתקשר אלי שבדק והכל נראה בסדר שהחליף מכסה למיכל והכל בסדר יצא עם זה לנסיעה של 20 דק ובדק. לקחתי את הרכב חזרה אחהצ נסעתי נסיעה קצרה וממש כשחזרתי אני פתאום רואה שהמד מעלות שאף פעם לא עלה על האמצע מטפס עצרתי מיד בחניה פתחתי מכסה היה חצי מיכל נתתי לאוטו להתקרר חצי שעה ומילאתי שוב מים לאחמ"כ הנעתי וחיכיתי 10 דק עד שיצאתי מהחניה בדקתי מיד אחרי שזזתי מהמקום ואני רואה שלולית קטנטנה של מים אני מתקדם הצידה שוב שלולית גדולה של מים. חניתי בצד וכרגע המוסכניקאומר שכנראה צריך פקק למיכל מקורי .. מה את האומר??? זה זה או טרמוסטט או לא יודע מה זה נשמע לי כבר הזוי ונמאס וזה מוסכניק שיש עליו המלצות מחברים בלי סוף

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
30/09/22
שלום פיני. מיכל העיבוי לא אמור לעמוד בלחצים גבוהים, ולכן נסדק והשפריץ מים לשמשת הרכב. הבעיה שלך היא במנוע! יש מעבר לחץ קומפרסיה באחד מהצילינדרים או יותר או מאטם ראש המנוע, לחלוקי מערכת הקירור. ככל שלא תיפתור בעיה זו, תבקר רבות במוסך, ותתקע רבות בכבישים. בהצלחה.

מרעי
24/10/22
יש לי שופרלט טראקס 2015 נפח 1400 לאחר פיצוץ באחד הצינורות נגרם נזק לראש מנוע. לאחר שיפוץ כללי של אטם ראש, החלפת משיבה, מאורר, טירמוסטט. יש בעיה שנורית החימום נדלקת והמים מטפטפים מפתח הלחץ של מיכל העיפוי, מה יכולה להיות הבעיה

עוזי ה.
23/11/22
שלום דני ראשית יישר כוח על העצות והמענה המקצועי💪🏽 ברשותי פורד פוקוס טרנד 2.0 משנת 2012 150,000 קמ. לאחרונה יש נזילת מים קבועה שהמשיכה למרות החלפת מיכל עיבוי ורדיאטור חימום (2500₪ 😱). עם זאת יש לציין כי הרכב עבר טסט לפני חודש, חום מנוע אינו עולה (מערכת הקירור עובדת טוב) ואין סימני נזילה בתחתית הרכב או באזור מושב הנוסע הקדמי. היום נכנסתי למכונאי שביצע בדיקת לחץ שלא העלתה דבר ולאחר מכן ראה נזילת מים מהאגזוז, לדבריו יש כניסה של מים לאחד הצילינדרים (שמיעה של רעש עמום קבוע כשהרכב עומד) שבזמן עמידה תקוע ובזמן נהיגה המים מתאדים ולכן המנוע אינו מתחמם (גם בסל״ד גבוה). אשמח לשמוע את דעתך על הנזילה וכן על הטיפול שהציע (שיפוץ ראש). תודה!

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
23/11/22
שלום עוזי. שיפוץ ראש מנוע אינה אפשרות שאני שולל, אך היא יקרה ומסכנת את המשך תפקודו של המנוע!!! הצעתי - לאחר ביצוע נסיעה כשהנך שב הבייתה. אל תדומם מנוע, השאר עבודת מנוע בסיבובי סרק כ- 700 סל"ד. פתח מכסה מנוע. השחל בזהירות קרטונים יבשים בין הרדיאטור למנוע - בזהירות והענק למנוע להמשיך לעבוד מס' דקות. לאחר כל זאת תוציא את הקרטונים ובדוק אם נותרו יבשים. א. אם הקרטון לח מרטיבות - החלף את מש' המים וניצלת מפירוק המנוע. ב. אם הקרטונים יבשים - אין מוצא מפירוק ראש מנוע וגם אגן שמן מנוע/קרטר, ובדוק מצב אטם ראש וחלילה סדקים יתכנו בראש המנוע בין תאי השריפה תחלוקי המים, אבל גן באחד הצילינדרים בחלקו העליון. בהצלחה.

חיים
09/12/22
שלום דני היקר שאלה היה לי רטיבות מתחת לשטיח של הנהג וריח מוזר כנראה של החומר נוגד ההקפאה עשו לי מעקף היה מצוין לאחר שבוע נסעתי למוסך עבדו על הרכב עשר שעות החליפו רדיאטור ולאחר נסיעה קצרה חזרו כל הסימפטומים שוב עשו מעקף אך הפעם שלא כמו בפעם הקודמת התרוקנו המים במהירות אל מתחת השטיח מה זה יכול להיות אני מותש תודה על העזרה

דניאל
01/01/23
שלום דני אתמול בדקתי מפלס של המים במאזדה 3 2009 הדגם הישן והיה חסר מים הוספתי והיום אני בודק וזה ירד שוב ואין סימנים של נזילה וגם יש לי מים בבאגז ובתא הנוסעים מתחת לשטיח רק בצד של הנהג מה יכולה להיות הבעיה אשמח לתשובה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
02/01/23
שלום דניאל. תבקש מהמוסכניק שך, לבטל גישת מים לרדיאטור חימום המצוי בתא הנוסעים. תייבש כל רטיבות בתא הנוסעים, ותעשה שימוש ברכב. לאחר שתהיה בטוח שאין כל ניזילה לריצפת הרכב, תחליף או הרדיאטור הפנימי, או לחילופין, לא יהיה לך חימום לתא הנוסעים. בהצלחה

דניאל
02/01/23
תודה דני אני יבדוק לגבי זה ומה לגבי נזילה מהמיכל עיבוי שלא נראת לעין ומים בתא הבאגז'

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
03/01/23
תבדוק את הנושא שציינתי, ומשם תבחן אם כל בעיותך נפתרו. בהצלחה

מהדי
09/02/23
שלום דני , יונדאי i30 2009 חוסר מים מהמיכל אני ממלא בערך כוס מים בשבוע עשיתי בדיקת לחץ למערכת הקירור וגם בדיקת לחץ הפוך למנוע הכל תקין ולא רואה סימני נזילות על הצינורות. מה דעתך

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
09/02/23
שלום מהדי. תבקש ממכונאי, שיעיף מבט על הקדח המצוי במשאבת המיים. יתכן שמתחו מידי את רצועת ההפעלה, ופגעו בפחם. המצב אצלך, שאיבוד המים מתרחש, רק כשהמנוע פועל. בהצלחה.

עוזי. כ.
12/03/23
דני שלום, רכב טויוטה קורולה 2010, מנוע מתחמם ומאבד מים. הוחלף טרמוסטט לא תקין ועל הדרך גם משאבת מים. עדיין מאבד מים ויש ריח של נוזל שרוף בתא הנוסעים. בנוסף, יש רעשים מוזרים של זרימת מים כשלוחצים על דוושת הגז. אנא עצתך. תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
13/03/23
שלום עוזי. מתנצל על העיכוב בתשובתי. תבקש מהמוסכניק לבטל רדיאטור פנימי, לתא הנוסעים. בהצלחה

רון
24/03/23
שלום דני היקר! לפני כחודש רכשתי יונדאי i20 שנת 2013 ידנית , 105,000 ק״מ. הרכב עבר בקנייה בדיקת מנוע,גיר שלדה. הרכב עבר טיפול שמנים ופילטרים במוסך. לאחר שבועיים נשרף ממיר קטליטי ברכב. הממיר עבר שיפוץ והוחלפו פלגים במוסך אחר. ביומיים האחרונים לאחר נסיעה,יש רעש של מים מבעבעים מהמנוע(ממש כמו שמרתיחים קומקום). היו חסרים מים והוספתי. יש לציין שהרכב לא מתחמם ונוסע רגיל. מה יכולה להיות הבעיה?האם אני מפספס משהו?האם המנוע תקול?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
25/03/23
שלום רון. הבעבוע אותו אתה מתאר, מתרחש במיכל העיבוי, שבתא המנוע. תבקש מבעל מקצוע מתאים, לבצע ניקוז אוויר בממערכת קירור המנוע. יש במערקכת צינור המיועד לכך, שבד"כ מצוי על גבי מיכל העיברי. בהצלחה.

שלומי
23/04/23
דני היקר שלום! יש לי מאזדה 5 שמאבדת מים. החלפתי כבר רדיאטור ומשאבת מים חדשה וגם טרמוסטט. לאחר מכן הרכב התחיל להתחמם והמוסכניק ביטל את התרמוסטט. בוצעה בדיקת לחץ ולא נמצאה נזילה. אציין שבמיכל עיבוי לא נראה שחסר מים ורק כשאני פותח את הפקק של הרדיאטור אני מוסיף כל פעם משהו כמו חצי ליטר עד שמגיע מים עד הסוף. האם אולי הבדיקה צריכה להיות רק מהמיכל עיבוי?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
23/04/23
שלום שלומי. על גבי מיכל העיבוי, יש הנחיות היצרן, לגבי כמות המים שנכונה להימצא במיכל. הקפד על הנחיות יצרן. מילוי יתר, אינו מועיל! בהצלחה.

שלומי
23/04/23
הי דני. התכוונתי שאני מוסיף את המיים במיכל של הרדיאטור ולא במיכל עיבוי

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
02/05/23
מיכל העיבוי, הוא המיכל של הרדיאטור. זו מערכת קירור המנוע. בהצלחה.

רענן
18/05/23
שלום דני תציל אותי יש לי ניסן קשקאי 2013 המים במיכל עיבוי נמצאים בנורמה שהרכב בנסיעה קצת עולה המפלס במיכל עיבוי שהרכב עומד מונע המפלס עולה למעלה ויוצאים מים מהפקק מנוע לא מתחמם בוצעה בדיקת לחץ במערכת המים נמצאה תקינה מה הבעיה לדעתך

נחום
01/06/23
שלום דני, יש לי יונדאי I30 ששותה מים די מהר, והמים במיכל עיבוי מבעבעים והמיכל עצמו חם, אך הרכב לא מתחמם ולא עובר את ה90, אני לא רואה נזילת מים מה הבעיה לדעתך ראש מנוע?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
02/06/23
שלום נחום. לדאבון לב לא ציינת שנת מודל של רכבך ולא מס' הק"מ שגמא. לפי תיאורך אני מעריך שרכבך אינו בן שנה ואף לא שנתיים. לעניין הבעיה. קיימת פירצה באטם ראש המנוע ויתכן אף היווצרות סדק בראש המנוע, ובשל כך המים במיכל העיבוי מבעבעים ובמקביל, המים נשאבים לתאי השריפה ונפלטים כקיטור ממערכת הפליטה. יש חובה להיכנס למוסך, טרם היווצרות נזקים גדולים מכך. במקביל, בצע בדיקה בעצמך. השאר מנוע בעבודה בסיסובי סרק, כאשר תיבת ההילוכים בפרקינג, ומעצור החניה מורם. הנח כף ידך, בסמוך לצינור הפליטה (האגזוז), ובדוק לחות היד. זה הסימן שתיאורי נכון, למרות מעט הנתונים שספקת. בהצלחה.

נחום
02/06/23
תודה דני, הרכב שנת 2010 עם 200 אלף ק"מ. אם אכן כדבריך המלצתך לשפץ או להחליף?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
02/06/23
שלום נחום. אכן בשל גילו של המנוע, ובהתחשב בעלויות התיקון והבעיקר בסיכויי ההצלחה! נכון לשקול רכישת מנוע מרכב שחווה תאונה, וגמא מס' ק"מ מועט. בהצלחה

איתמר
19/07/23
שלום דני אחרי לילה אני פותח את הפקק של הרדיאטור והמים יוצאים בערך כוס מה זה אומר שאין ביעבוע של מים במיכל עיבוי

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/07/23
שלום איתמר. המים ברדיאטור נועדו לשמור על חום מנוע נכון, מבלי שיגרמו נזקים למנוע. בימים חמים אלה, תפקיד מי הקירור משמעותיים! במהלך קירור המנוע, המים סופחים חום ובחלקם מתאדים, בדומה לחימום מים בקומקום או בפינגאן. לכן, הוספת כוס מים לעיתים מזומנות, אינה מעידה על תקלה כלשהי. בהצלחה. נ.ב. למרות כל שכתבתי, תניח בלילה קרטור מתחת למנוע, ותוודא בבוקר שהוא יבש.

יהודה
25/07/23
היי דני מה שלומך יש לי במוו 1 125 2018 וחסר כל פעם מים במיכל עיבוי ללא שום נזילה שנמצאה ולאחר בדיקת לחץ תקינה המים תמיד נשארים בסביבת המיכל עיבוי ובעומס יוצאים עפים לכיוון דלת הנהג שיוצאים מכיוון הגלגל והוחלף מיכל עיבוי חדש מקורי ועדין לא נפתר ואז הוחלף טרמוסטט שגם לא עזר מקורי וכולל פקק מיכל עיבוי כבר שנה שלא מוצא את הפיתרון אשמח לעזרתך תודה

אלאור
06/08/23
שלום קיה נירו 2017 115 אלף קילומטר בחודש חודשיים האחרונים שמתי לב שיורד כמות נכבדת של נוזל קירור הלכתי לשתי מוסכים לא מצאו מקור לנזילה המשכתי לנסוע תוך כדי שאני ממלא נוזל קירור היום שמתי לב שיוצא מים מהאגזוז והיו בצבע ירוק מישהו יכול לכוון אותי לבעיה?

נסים
27/08/23
שלום דני, קיה קרניבל 2011 (דיזל) בזמן האחרון נעלמים לי מים ממיכל העיבוי שמתרוקן אחת ליומיים כמעט לגמרי וגם ככוס מים ברדיאטור, לפני כשנה הייתה לי בעיה דומה ועשיתי ראש מנוע שפתר את הבעיה, בעבר גם היה לחץ במערכת והצינור שמתחבר לחלק העליון של הרדיאטור היה מתנפח, היום הוא לא. ושוב להיום, לא נראים סימני נזילה הרדיאטור דיי חדש (כשנה) וכך גם מכסה הרדיאטור. אין סימני רטיבות בתוך האוטו ולא ראיתי סימני נזילה גם במנוע. שני מוסכים בדקו ולא מצאו גם הם סימני נזילה.

פינחס
29/08/23
שלום יש לי פורד פוקוס 2008 המים נעלמים בזמן נסיעה מילאתי מים במיכל נעלמו בזמן הפעולה ואז חזרו לאחר נסיון נוסף לא חזרו הוספתי שוב וחזרו מים ירוקים מאיפה שהוא האוטו התחמם וחזר לעצמו יש לציין שהמיכל חדש וראיתי נזילה קטנה מצינור שמתחבר למנוע האם תיקון הצינור יעזור או שזה מנוע?

פיני
29/08/23
שלום יש לי פורד פוקוס 2008 המים נעלמים בזמן נסיעה מילאתי מים במיכל נעלמו בזמן הפעולה ואז חזרו לאחר נסיון נוסף לא חזרו הוספתי שוב וחזרו מים ירוקים מאיפה שהוא האוטו התחמם וחזר לעצמו יש לציין שהמיכל חדש וראיתי נזילה קטנה מצינור שמתחבר למנוע האם תיקון הצינור יעזור או שזה מנוע

יהונתן
08/09/23
שלום יש לי שוורולט קרווז היום נסעתי ברכב והתחמם לי הרכב שפתחתי תמיכל עיבוי אחרי שהתקרר ראיתי שהמיכל פולט לי חומר שנראה כמו סיד / דומה לטחינה. זה מראה שהמיכל עיבוי מלוכלך מאוד? תודה.

מנחם
15/11/23
יש לי רכב שברולט אבאו 2008, 240 קילומטר. הייתה לו נזילה שתוקנה. אחר''כ סדק במיכל מילוי שהוחלף ויומיים אחר כך נוצר שוב חור בצינור משהו שלא היה. החלפתי צינור ונפתח פיצוץ אחר. האם זה מורה על לחץ במנוע? מה אפשר לעשות עם זה?

לירן
02/01/24
שלום דני, ברשותי סוזוקי קרוסאובר שנת 2015, נסעה כ 114 אלף קילומוטר ומטופלת רק במוסך סוזוקי מורשה מאז שעלתה לכביש. לפני כשנה החליפו גיר במוסך, כחלק מאחראיות, ומאז המים במיכל עיבוי נעלמים. הרכב כבר היה במוסך מספר פעמים, לא איתרו נזילה, עשו בדיקות לחץ ובפעם האחרונה, לפני כחודש, פירקו את הרדיאטור וניקו אותו אך הבעיה עדיין חוזרת. לפי מנהל המוסך עשו את כל הבדיקות האפשריות ולא מצאו שום בעיה והדבר הבא שהוא אמר זה רק לפרק ראש מנוע, בדיקה שהוא אומר עולה המון כסף. אם יש לך עוד רעיון מה יכולה להיות הבעיה אשמח לשמוע או שאני צריך לבחור בין פירוק הראש או מילוי מים באופן קבוע עד החלפת הרכב... תודה רבה.

טליה
14/01/24
היי שלום דני היקר!! ראשית תודה על העצות המקצועיות שאתה נותן פה ניכר מהם השליטה והמומחיות שלך בתחום! ומכאן לשאלתי, יש לי יונדאי i20 2009 שקניתי לפני כמה חודשים בבדיקה אמרו לי שחסר מים הלכתי למוסך שבדק ואמר שהכל תקין ואין נזילות ואכן כמה חודשים הכל עבד טוב והמנוע לא התחמם רק שהיה דבר מוזר לפעמים מיכל העיבוי היה ריק ממש והמיכל הרזרבי היה מלא ולפעמים ההיפך אתמול נסענו ופתאום עלה החום מנוע הוספתי ליטר וחצי מים ולאחר נסיעה של כשעה שוב פעם עלה החום מנוע והיה חסר מים הוספתי עוד כ2 ליטר בערך היום הלכתי לכמה מוסכים שבדקו לחץ ואת הצינורות ואמרו שהכל תקין ואין שום בעיה אני ממש מיואשת!!! לא יודעת כבר מה אפשר לעשות אשמח לחוות דעתך המקצועית! בתודה מראש!!!

ביסאן
14/01/24
שלום דני, יש לי ליבריטי 2004 דיזל ויש לי חוסר מיים במיכל עיבוי כל יום מוסיף יותר מליטר לעתים רחוקות יש עשן לבן יוצא קצת ונעלם מנוע לא מתחמם אין סימני טחינה בשמן מנוע שטיחים יבשים בפנים החלפתי פקק לחדש ועדיין יש חוסר אין סימני מיים על הרצפה יכול להיות שזה מהמיכל עיבוי?

אלינור
20/01/24
שלום דני, יש לי סקודה קארורק וכל פעם שאנחנו נכנסים לרכב לאחר שהוא סגור כמה שעות על החלונות מלאים אדים מבפנים- יש עיבוי מטורף בפנים הרכב, האם אתה יודע מה עשויה להיות הסיבה?

יוסי
25/01/24
ישר כח

אריאל
26/02/24
יש לי רכב יונדאי I 20 שנת 2010. שבוע שעבר שמתי לב שנגמר מי קירור במיכל ברכב. היום המוסך שלי החליף לי בית מצערת כי הוא היה תקול. לאחר 3 שעות מביום הטיפול ולאחר סיום נהיגה וכיבוי האוטו שמעתי רעשים מהמנוע וראיתי שהמי קירור בקופסאות מבעבעים מרוב חום. המוסכניק הורה לי לחכות שיתקרר ולדאוג שיש מים ברדיאטור. לאחר 20 דק ראיתי שאין מים ברדיאטור ומילאתי 3/4 מיכל של מים ירוקים הערב סיימתי לנהוג נהיגה קצרה שוב שמעתי רעשים וגליתי שאין מים ברדיאטור. מילאתי מה שנשאר במיכל ועדין לא התמלא.. מה יכול להיות הבעיה. ? תודה אריאל

אלון לוי
08/03/24
שלום דני.יש לי הונדה סיוויק 2004 הרכב מתחמם והמים עוברים למיכל עודפים הרכב ללא טרמוסטרט צינור תחתון רדיאטור פעם חם פעם חמים ולמטה לא יוצא מים מהאגזוז ואין תערובת בשמן המנוע עובד שקט ותקין .יש לציין שהרכב לא נסע בשנה האחרונה ללא טסט והמנוע עבר טיפולים בחניה בשנה זו נבדק לחץ שעון ברדיאטור ואין נזילה על ידי מוסכניק

יונתן
20/03/24
אני עם קיה נירו 2017 המים נגמרים מהר אשמח לשמוע אם זה בעיה מצויה ברכב הזה

יובל
25/03/24
הי דני אני עם קיה נירו 2017 המים מהרדיאטור נגמרים מהר ואין נזילה נראית לעין וגם לא נראתה במוסך, אתה יכול לכוון אותי לפתרון הבעיה? ראיתי שני רכבים קיה עם בעיה דומה כולל יציאת מים מהאגזוז

זאב
04/04/24
שלום דני, ברשותי יונדאי סונטה 2017 היבריד. לפני כחודש נכנס לי שמן למים בעקבות פריצה בקולר מנוע. לא נכנסו מים למנוע כלל, הקולר הוחלף והכל היה תקין. הוחלף שמן במנוע שהיה נקי לגמרי( עבר טיפול לפני חודשיים) והוחלף פילטר שמן. לפני כשבועיים בכל נסיעה ירד המפלס במיכל עודפים של המים. בבדיקת לחץ במוסך לא התגלתה נזילה גלויה. בבדיקה לחץ במוסך רדיאטורים גם לא מצא נזילה אבל גילה אדים מים שיוצאים מהאגזוז. אחרי שהכניס הרבה לחץ למערכת, הוא אמר שזה או ה EGR או ראש מנוע. חזרתי למכונאי שאמר שזה בטוח לא ראש מנוע וכנראה זה באמת ה EGR, בוצעה החלפה של ה EGR. כעת אחרי יומיים עדיין ירדו מים במיכל עודפים, המים לא רועדים שהמנוע מונע. אין נזילות גלויות כלל. האם יכול להיות שזה אטם ראש מנוע, אחרי שהמכונאי קבע שלא? האם יכול להיות שיש אוויר במערכת אחרי ההחלפה של ה EGR? הרכב נוסע בצורה תקינה ללט בעיות, שמתי לב שהטמפ' לא על החצי כמו בדרכ, אלה קו אחד מתחת לחצי.

אליהו
09/04/24
שלום דני, ברשותי מאזדה 5 2010 וגם יש איבוד מים ממיכל המים ללא עדות לנזילה וכו'. גם הדלק בזמן האחרון נגמר מהר מאוד! 1 ל-5... יש קשר בין הדברים? ומה לגבי המים? תודה.

זאב
09/04/24
מעדכן, בבדיקה חוזרת במוסך, ה EGR שהוחלף היה פגום. בוצע מעקף EGR כעת ללא איבוד מים. ממתינים לחלק חדש

מיימון
10/04/24
שלום דני יש לי יונדאי אקסנט 2006 160000 קמ היה לי חוסר במיים ברדיאטור תקופה ארוכהללא חום מנוע ללא סימני נזילה אלא רק באמצע נסיעה היה ניתן לראות שיוצאים מיים מכיוון הפקק לאחר כל הבדיקות במוסך עשינו ניקוי רדיאטור שהיה חלודה והוספת גומייה לפקק של הרדיאטור מאז כמעט ולא חסר מיים אך מדי פעם אני צריך להוסיף פחות מכוס מים ולעיתים רחוקות יותר מכוס מה יכול להיות המשך הבעייה? תודה

אור
01/05/24
שלום דני!! ברשותי דאציה לודגי דיזל טורבו לפני מספר חודשים האוטו נתקע באמצע הדרך והתברר שהמים והשמן במנוע התערבבו במוסך החליפו לי את מיכל העיבוי מאז כל הזמן חסר לי מים ובתקופה האחרונה זה ממש החמיר המים נחסרים כל הזמן והמאוורר נדלק די מהר היום כשבאתי למלא מים היה נראה לי ששוב התערבבו המים והשמן מה עושים????

אבי
15/05/24
שלום וברכה, יש לי סוזוקי sx4. הרכב התחמם בעבר בגלל בעיה במאוורר. היה לי ספק.. אבל אמרו לי בשלב ראשון שלא נפגע איטום ראש מנוע. עדיין הרכב מאבד נוזל קירור אבל לא מתחמם.. מצד שני יש ריח של מים רותחים והנוזל קצת מבעבע מתוך מיכל בדיקת/הוספת נוזל קירור. האם יש סיכוי שלא מדובר בראש מנוע למרות שלא מצאנו נזילה אחרת והטמפרטורה של הרכב לא מראה התחממות?? תודה רבה רבה על התחייסותך

איתיאל
21/06/24
שלום דני, ברשותי פורד S מקס טיטניום 2011 החלפתי מנוע לאחר שהקודם החזיק מעמד שנה לאחר שיפוץ ראש עקב התחממות שנגרמה כתוצאה מבלאי צינורות,החלפתי גם גיר (רובוטי כפול מצמד) לאחר שהקודם נשחק ובעט והיה משתחרר באמצע נסיעה - כמו ניוטרל, והחלפתי רדיאטור פנימי בשביל מזגן חימום. עכשיו לאחר ההחלפה של המנוע והגיר והרדיאטור הפנימי עשו ניקוי מח גיר (לגיר החדש) והחליפו קלאצ'ים והגיר עדיין קצת בועט ולא תמיד מגיב מיד ובאמצע הנסיעה נהיה קצת רופף או משהו כזה כאילו המנוע מאבד מכוחו ובנוסף נוצר עכשיו איבוד מים שצריך למלאות פעם ביומיים בערך ליטר, החלפתי מיכל עיבוי וגם פקק וצינורות שלדעתי הם הזיקו, רדיאטור קירור יש לי חדש בן כמה חודשים ועדיין האוטו מאבד מים, אולי יש קשר בין האיבוד מים לאיבוד כח של המנוע תחת עומס וזה לא רק בגלל הגיר, יש לציין שכבר עשו בדיקות למנוע ובדיקות לחץ במוסך מורשה של פורד בכפר סבא ולא מצאו בריחה חוץ מאיזה פיץ' שרוף במחשב מנוע שתיקנו ולא עזר לזה, גם קרה לפני שתיקנו את המחשב מנוע-שאחרי נסיעה מאשדוד לאשקלון המוסכניק פתח את הפקק ויצאו הרבה מים החוצה אבל מהבדיקות שעשו אחר כך הוא אומר שאין פגם באטם ראש מנוע, אשמח מאוד אם תוכל להאיר את עיני בנושא הזה, תודה רבה

ישראל
07/07/24
יש לי סוזוקי SX4 שנת 2008 והיא מאבדת בשבוע כחצי עד ליטר נוזל קירור. במוסך בדקו לחץ ו אמרו שהכל בסדר. מה לעשות?

דוד
10/08/24
שלום דני תודה לך יש לי אוקטביה 2016 דיזל ידני קניתי אותו מלא בעיות שהסתירו ממני והרכב מתחמם יש לומר רק בעליות קשות בעליות ואז חסר מים החלפתי רדיאטור כי היה חור ברדיאטור והבעיה לא נפתרה אשמח לדעת מה לעשות כבר הרבה כסף הלך לפח . תודה מראש

שלמה
18/08/24
שלום דני בן משה טויוטה פריוס 2008 הוחלף משאבת מים ופקק לרדיאטור ועדיין המים נגמרים. במיכל הרזברי נגמרים לגמרי וברדיטור חסר הערך בערך כוס. יש לציין שהאוטו צורך כם שמן. האוטו נסע 310,000 ק"מ תודה רבה

מאיר
20/08/24
שלום וברכה דני היקר אני מתרשם מהמקצועיות והסייעתא דשמיא ומאחל לך ולכל עם ישראל רק בריאות ונחת אמן. בשעה טובה קניתי מאזדה mpv 2005 שעשתה 230000 והוחלף מנוע לפני 40000 בערך. המוכר מסר לי שקיימת בעייה בכויילים והחלפתי 3 פנימיים, כמו"כ אמר שיש בעיה של היעלמות מים מהמנוע שמצריכה הוספה תכופה של מים. היום נסעתי נסיעה לא ארוכה ופתאום: מזגן מפסיק לקרר, והנועים מתלוננים על ריח שרוף. לאחר הגעה ליעד פתחתי מכסה מנוע וראיתי מיכל מים ריק, הוספתי כליטר וחצי, ונסעתי כ100 מטר ואז- חום מנוע עולה. הוספתי כנ"ל 3 פעמים כדי להביא את האוטו למוסכניק. יצויין, 1- שמד החום שיחק, עלה ושוב התאזן וחוזר חלילה כמה פעמים, במהלך נסזיעה זו, עד שלבסוף עלה ולא התאזן. 2-המוסכניק שהחליף כויילים וגם עשה טיפול 10000 שם לב שמים נעלמים ועשה בדיקת לחץ ולא מצא דבר. כמו"כ ציין המוכר שרבים ניסו לגלות איך נעלמים המים ולא הצליחו. אודה לתשובך בעניין "סדר הפעולות והבדיקות הנכון" שעליו תוכל להמליץ למכונאי שלי כדי לגולת את הבעיה ולפתור אותה בסייעתא דשמיא. ולסיום כל הכבוד שאתה בעמיד את כשרונך ומומחיותך לרשות הציבור בבחינת עולם חסד יבנה והלוואי שירבו כמותך בישראל.

אור שמש
24/09/24
אהלן דני ! , יש לי רכב , דיהטסו טריוס 2002 , הרכב משום מקום התחיל להתחמם לי , שמתי לב שזה כי לא היה הרבה מיים כמובן שמילאתי והלכתי למוסך , במוסך אמרו לי שהרדיאטור סתום , החלפתי את הרדיאטור אחרי שהלכתי למוסך נסעתי שוב נסיעה ארוכה יחסית … והוא התחמם לי אחרי שעה וכניראה לא היה מספיק מיים( הבעיה שבתחילת הנסיעה היה מלאתי הרבה מיים ….

שי
16/11/24
שלום דני ברשותי אופל אסטרה 2016. החלפתי מנוע ברכב לאחר שהרכב התחמם והלך המנוע. לאחר החלפת המנוע, ישנה נזילת מים בלתי נראית לעין ואני מסתובב עם מים צמוד ולפני כל נסיעה בודק מים. קרה מקרה שמילאתי מים והרכב עמד שבועיים וכשבדקתי, מיכל המים היה ריק אבל אין נזילה מתחת לרכב. הלכתי למכונאי שהחליף לי את המנוע, טען שהוא לא מוצא דליפה. האם יש מצב שבעת החלפת המנוע, פגעו איכשהו במערכת הקירור? מה ניתן לעשות על מנת להגיע לפיתרון הבעייה.

דודי
23/11/24
היי דני! קניתי רכב יונדאוי טוסון שנה 2008 לפני 2 שבועות. המוכר ציין וגם הביא לי קבלות] שהוחלף רדיאטור ומשאבה. עכשיו אני רואה שהמים נגמרו לי, מילאתי ונסעתי. בערבו של יום פתחתי את המיכל והוא נראה ריק, ולמחרת שוב אותו דבר, מה יכולה להיות הבעיה? אודה לך מאד על תשובה מועילה!

שלמה שלום
07/02/25
בוריח מים.מאטם ראש המנוע-העליון זאת לאחר שהרכב עבר .שיפוץ ראש מנוע.סובארו לאונה 91

הוסף תגובה: