רכישת רכב פגום מחברת ליסינג

מאת: מוטי

נכתב ב: 31/07/14

שלום למומחה. אני עו"ד במקצועי. לאחרונה רכשתי רכב מחברת ליסינג. את הרכב בדקתי בעצמי במכון בדיקה, כאשר בבדיקה הראשונה גילה זה כי הרכב תקין לחלוטין למעט פגיעות קלות בעלות חשיבות נמוכה, בעקבות ממצאים אלה רכשתי את הרכב במחיר מחירון. כבר בסמוך לרכישת הרכב לא הרגשתי נוח עם המכונית ונכנסתי שוב כעבור מספר ימים לבדיקה נוספת באותו מכון בדיקה, אך ראה כי פלא הפעם (בבדיקה השנייה) ציין המכון בטופס הבדיקה כי קיימים במכונית ליקויים רבים בעלי משמעות גבוהה וכי המכונית חוותה תאונה קשה. אציין כי בכל אחד מהמקרים ביצע את הבדיקה בודק אחר. אני מתלבט בקשר לזכויותי מול המכון והייתי שמח לקרוא את התייחסותך למקרה שלי.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
02/08/14
שלום לעו"ד מוטי. תשובתי נתמכת על ניסיוני כמי שטיפל בתביעות כנגד מכוני בדיקה. אין ספק כי מכון הבדיקה התרשל רשלנות מקצועית חמורה! למזלך מכונים אלה מבוטחים בביטוח אחריות מקצועית, כלומר אם תוכל להוכיח ולהציג חוות דעת מקצועית שתערך ע"י שמאי בעל הכשרה מתאימה, אשר תוכיח מעל כל ספק, כי מכון הבדיקה התרשל בבדיקתו, הרי זכותך לתבוע את המכון בגין רשלנות מקצועית, מניסיוני המכון לא יתמודד (הדבר תלוי, ברמתה המקצועית של חוות הדעת) ויעביר את התביעה לחברת הביטוח המבטחת את המכון, שם אין בעיה לתשלום פיצוי כספי, אך הדבר תלוי ברמתו המקצועית של השמאי, היות וזכותה של המבטחת להעמיד שמאי מטעמה ואולי אף יותר. לכן רצוי וכדאי להצטייד בשמאי שמקצועיותו הוכחה כבר, כדי שזה יוכל לסייע בידך לגבור על אותם בעלי מקצוע שיישכרו ע"י החברה המבטחת או המכון עצמו. בהצלחה

הוסף תגובה: