החלפת מנוע כתוצאה מכשל בשרשרת טיימינג

מאת: romigefen

נכתב ב: 30/08/14

שלום לכם ברשותי סקודה אוקטביה שנת 2010. מנוע 1200 tsi. בעת קרות המקרה עשה הרכב 86.000 ק"מ.האחריות פגה לפני שנה וחודש. הרכב טופל ומטופל רק במוסך סקודה מורשה. בבקשת רצון טוב של המוסך לחברה הם קבעו שאשלם על העבודה והמנוע 9.500 ש"ח.המוסך קבע שכשל בשרשרת הטטמינג שקפצה גרם לפגיעה במנוע. שאלתי היא מה ירידת הערך ברכב שמנועו הוחלף ? והאם החברה לספוג את מלוא התיקון.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי מומחה
03/09/14
שלום רב. אין כל קשר לאחריות שקבלת מהיבואן בעת רכישת הרכב. אני מבין שהנך נוהג בהתאם להנחיות היבואן וכל הטיפולים/תיקונים מתבצעים באחד ממוסכי הרשת. המנוע ניזוק באחריותו המלאה של המוסך וניתן להבין כי הוא מוחלף או יוחלף במנוע אחר. יש לדרוש כי יותקן מנוע חדש לחלוטין או לחילופין משופץ ע"י יצרן המכונית בחו"ל בכפוף לקבלת אחריות לפחות לשנה. לא נכון להתפשר לשום סידור אחר. לעניין התשלום הכל יחול על המוסך ו/או חברה ו/או המבטחת בגין רשלנות מקצועית. בכל מקרה אתה אינך חייב לשלם כל סכום לחילופין הנך זכאי לפיצוי כספי או שווה ערך בגין ירידת ערך מסחרית. עמוד על זכותך! בהצלחה.

ROMIGEFEN
06/11/14
תודה רבה על תשובתך חזקת את מה שהנחתי. המשפט האחרון לא היה ברור לי. כתבת לחילופין הנך זכאי לפיצוי כספי או שווה ערך בגין ירידת ערך מסחרית.האם כוונתך שאני זכאית רק לפיצוי בגין ירידת הערך או גם לתשלום עבור המנוע וגם לירידת ערך. אודה על תשובתך.

ROMIGEFEN
07/11/14
שכחתי לשאול איך מחשבים את ירידת הערך לרכב הזה שפרטיו רשומים במכתבי הראשון.תודה.

הוסף תגובה: