רעידות של הרכב בזמן עצירה

מאת: אדם גולדשטיין

נכתב ב: 11/09/14

היי דני, אני פונה אליך כי לאחרונה יש לי רעידות ברכב. בכל פעם שאני עוצר ברמזור או פשוט עומד עם האוטו, כאשר הוא עדיין פועל, אני מרגיש מן רעידות כאלה באוטו כל כמה שניות, מן משב רוח כזה של רעידה קטנה, "גל" רעידות שעובר לו. אין כלל רעש. תחילה חשבתי שזה מהמזגן, כי כל פעם שאני הפעלתי את המזגן הרגשתי יותר את הרעידות, אך ניסיתי לאחרונה לבדוק ללא המזגן והאוטו ממשיך לרעוד, ואפילו יותר מפעם (אם פעם זה היה כל 20 שניות, עכשיו זה כל 10 שניות). אני מאמין שגם יש לי רעידות תוך כדי נסיעה, אבל אני לא מרגיש את זה כי אלה באמת רעידות קטנות. מה נראה לך שהבעיה? וכמה יעלה לי לסדר אותה במוסך אמין? אני חייל ואני מפחד שירוקנו לי את חשבון הבנק שגם ככה לא מככב.. תודה רבה ויום טוב!

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
13/09/14
היי אדם, שלום רב. הבעיה שלך בהסתמך על התיאור המפורט, מכוון לבעיה חשמלית קלה. לא ציינת את סוג המכונית, לכן קשה לכוון אותך במדוייק למקום הבעיה. יחד עם זאת ניתן לומר כי הבעיה נובעת מהעדר ניצוץ באחד הצילנדרים כתופעה קצרה, החולפת ושבה לסירוגין. מציע לך להיכנס למוסך מורשה המכיר ומטפל בסוג רכב בדומה לשלך, לא לעזוב את המקום להיצמד לאיש הדיאגנוזה, כך תדע נכונה את מיקוד הבעיה ברכבך ותוכל לשלוט על עלות התיקון. בגדול ההוצאה לא צריכה להיות גבוהה. בהצלחה.

דבי
14/11/17
היי ערב טוב יש לי בעיה ממש דומה הרכב שלי פולו שנת 2003 ונוסע פיקס הבעיה בזמן עצירה ברמזור או בכלל עצירה שהרכב מותנע יש רעידות כל חצי דקה ולפעמים יותר שבאות לשתי שניות כזה. מה יכולה להיות הבעיה?\ היתכן ליכלוך/ שאריות קטנות של לכלוך מהדלק כי פעם אחת נסעתי שהיה ממש מעט דלק ותדלקתי ממש בשניה האחרונה.

מאיר
22/01/23
יש לי יונדאי אקסנט 2006 ויש לי לאחרונה רעידות כמו שמפרטים כאן כל כמה שניות כמין בריחה של אויר האם זה קשור לפלגים כי לאחרונה החלפתי כנראה אצל משהו לא אמין.

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
23/01/23
שלום מאיר. רעידות ברכב יתכנו מסיבות רבות. בד"כ על מנהל מוסך לאתרם בשלב בו ינהג ברכב. לשאלתך. בדוק חיבורי חוטים לכלל המצתים. יתכן רעידות גם מהפרשי קומפרסיה בצילינדרים. כאמור חייבת אבחנה של מוסכניק. בהצלחה.

הדסה
15/06/23
היי, יש לי בעיה דומה של רעידות קלטת בעת עצירה ולקחתי את הרכב למוסך והמוסכניק לא בדק הרבה וקבע שצריך להחליף את 2 התושבות בפועל הן הוחלפו וזה לא פתר את הבעיה מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שהתיקון היה לשוא?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
16/06/23
בוקר טוב להדסה. ניתוח התיאור שהצגת, מככון לבעייה במערכת הבלמים של הסרן הקדמי. הביעה שלך הינה עיוות בצלחות בלימה קדמיות. בעייה בקליפרים קדמיים. חופש במיסבים בסרן הקדמי. לא ציינת אילו תושבות הוחלפו, ומשער אני שאלה היו תושבות המנוע. מומלץ לגשת לאותו המוסך, לבקש להשיב את התושבות המקוריות, ולהתמקד במערכת הבלימה של הסרן קדמי. בהצלחה ד"א הבעיה שלך שונה מהבעיה הקודמת אליה התייחסתי!

הדסה
16/06/23
שלום שמאי ותודה על התגובה כנראה לא ציינתי שהרעידות הן בזמן שהאוטו עומד ולא הזמן שאני בולמת הרעידות לא סדירות ולפעמים הן מורגשות יותר ולפעמים פחות בעת האצה זה קצת מורגש ולפעמים נדלקת לשניה הנורה של המנוע בצבע כתום וניכבית אולי זה גם קשור

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
17/06/23
שלום הדסה. מתשובתך להבהרה שבקשתי, אכן הבעיה אינה בבלמים, אלא במנוע עצמו. הבעיה אינה רצינית ואינה מצריכה תיקון כלשהו למנוע. כדאי שדיאגנוסטיק במוסך שרות של יצרן הרכב (גם סוג הרכב לא צוין על ידך!) יבצע חיבור למחשב ניהול מנוע, ויאתר את הבעיה. בהצלחה.

עטיה
17/07/23
היי, לי יש שובורליט 2012 סוניק אני מרגיש רעידות גם גמו שמפורט במעלה בנוסף רעידות בהגה במהירות מעל 90 קמ"ש

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
17/07/23
לעטיה שלום. רכב בנוןי ממאות רבות של חלקים, ולכן לא ניתן לקבוע נחרצות מבלי לבדוק את הרכב. הרעידות של רכבף נובעות מהעדר איזון! הדבר יכול להיות מצמיגים לא מאזנים. יחד עם זאת מירווחים המתלים הקדמיים יגרמו לרעידות. בנוסף צירי ההנעה של גלגלי הנעת הרכב הבנויים עם פעמונים, יכולים לגרום לרעידות. ועוד. אני ממליץ לך, להכניס את הרכב למוסך שתקבל המלצות טובות לגביו, שיבחן את הרכב בנסיעה. מומחה מיומן יוכל בנסיעה לזהות את מקור הבעיה. כך נהגתי בתפקידי הקודם כמנהל מוסכים! בהצלחה.

אלדד
20/09/23
היי שמאי יש לי יודאי I40 2014 עם 95.000 אלף קמ שקניתי לאחרונה יש רעות לרכב ישר שאני מתניע את הרכב ויש רעידות בעמידה רק בP ו N וD ברמזור כמו נשימות קצרות זה קבוע כל הזמן בנסיעה הכל תקין בבדיקה מנוע כל הצילנדרים הראו 100 אחוז חוץ מאחד 94 אחוז קומפרסיה המנוע הפיק 161 כס בבדיקה בנסיעה הכל בסדר נוסע חלק וחזק רק בעצירה יש בעיה של רעידה לפעמים כמו נשימות ולפעמים נמשכת ללא הפסקה

נדב
14/12/23
שלום דני יש לי מאזדה 5 2006 שכאשר אני עומד ברמזור ומשחרר את הרגל מהברקס האוטו רועד ושניה אחרי שאני כבר על הגז אני כבר לא מרגיש כלום לאחרונה היה לי נורת מנוע שסימנה על חיישן חמצן החלפתי ונכבת ואחר כך התחילו הרעידות תודה רבה להתיחסותך

שלי
09/01/24
יש לי וולסבגן טוארג 2009 ובכל עצירה יש רעידות מוגזמות ברכב מה יכולה להיות הבעיה! ?

אמיר
14/02/24
שלום דני יש לי סובארו אימפרזה 2016. כאשר אני בולם בזמן נסיעה ,ובעיקר במהירות גבוהה יש רעידות. ממה שקצת קראתי פה,עושה רושם שזה הדיסק(צלחות) מה אתה ממליץ בנסיון?

ירון אברהם
18/02/24
יש לי @קודה אוקטביה משפחתית 2017בזמן עמידה ברמזור זה מקרטע לכמה שניות ואחר נוסע רגיל מה הבעייה

משה בוזגלו
08/04/24
יש לי בדיוק אותה בעיה ביונדאי I25 שנת 2014 הלכתי למוסך הוא עשה לי ניקוי ציריה הבעיה נפתרה לזמן קצר וחזרה שוב וזה ממש משגע אותי אני מיואש מזה כי זה כבר ברבה זמן ואני משתגע

אבי
10/04/24
היי שלום יש לי שברולט קרוז 2012 ויש לי את אותה בעיה+ המזגן עובד מילאתי גז אך מוציא רק איוורור עם מעט קור אשמח לתשובה

אייל
16/04/24
היי יש לי הונדה אקורד 2008 כל שפעם שעוצר ברמזור או סתם יש רעידות רעש כזה מה זה יכול להיות

אלמוג
21/05/24
יש לי סוזוקי ליאנה 2007 לאחרונה שאני מניע הרכב רועד ונדלקה מנורת מנוע ובעיקר שאני עומד ברמזורים או עוצר הרעידות מורגשות יותר מה שגם שאני על מצב D זה מורגש יותר מאשר אני על מצב n בבקשה עזור לי שפכתי כבר לא מעט כסף על העניין

סרגיי
10/07/24
שלום יש לי יונדאי אלנטרה 2022 גם ברמזור יש רעידות כיילו רוצה לתחבות הרכב

רועי
21/10/24
שלום שמאי יקר! שמי רועי ואני עם מאזדה 3 2008 הרכב רועד בזמן עצירה. ומרגיש כאילו הרכב עומד להכבות כשפתחתי את מכסה המנוע נראה שקופץ. בנוסף יש רעשים גם מאחורה מכווון האגזוז. נאמר לי ע"י מוסכניק שיכול להיות שאלה זיופים של המנוע? האם מדובר בתושבות?

צופיה
21/10/24
היי דני, יש לי מזדה 3 שנת 2010. מידי פעם לא באופן קבוע אבל כן תדיר כשהרכב נמצא במצב מונע לא במצב נסיעה ישנן רעידות קלות ברכב כמו רטט שבא והולך ולא קורה גם בכל עצירה. האם ידוע לך מה עשויה להיות הבעיה?

חביב ומרים באקה
17/11/24
סוג רכב :bmw 2015 316i פונה עקב רעידה בזמן עצירה והפעלת מנוע למרות שהחלפני פלגים וקויל מספר 4 וגם צנרת אוויר טורבו ועם זה הרעידה לא נעלמה האוטו עדיין רועד

שרונה
26/11/24
שלום יש לי קיה ריאו 2012 בזמן עמידה ברמזור הרכב קצת רועד ו המחוג של הטורבו מפסיק לעבוד , זה לא כל הזמן לעיתים רחוקות מכונאי בדק עם המחשב ולא נמצאה שום בעיה ממה זה יכול להיות ? תודה רבה

הוסף תגובה: