התנשאות של שמאים ובעלי מוסכים

מאת: ציקו

נכתב ב: 27/09/14

שלום רב. הרגשתי זאת באופן אישי ולאחרונה התברר לי כי חבריי חווים זאת כמוני. כאשר יש לנו בעיה ברכב או חלילה במקרה של תאונה, המוסכניק והשמאי עושים ומתנהגים כאילו הם המומחים ואנו הטיפשים, לדברים אלה יש השפעה גדולה על הכיס שלנו ובעיקר על מצב הרכב שלנו לאחר שאלה התערבו במצבו. אני רוצה לנצל את האתר שלך כדי לומר לחברי בעלי הרכב השונים, אל תקבלו כתורה מסיני את קביעותיהם של המוסכניקים ו/או השמאים אשר לרוב מתואמים בניהם נגדנו גם כאשר הדבר מוסווה היטב על ידם. אני מציע לחברים תעלו שאלות באתר בכל מקרה חשוד. בהצלחה לכולנו

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
18/10/14
שלום לציקו. אני מבקש להרגיע אותך ובאמצעותך את חבריך הטובים והרבים. הדברים שאומר נתמכים על פעילותי רבת השנים, משנת 1978 כמכונאי, כמנהל מחלקת מכונאות במוסכי שרות שונים, מאוחר יותר כמנהל ראשי במוסך לתיקוני כלי רכב, כאשר במרוצת הזמן הקמתי וניהלתי מוסך גדול שהיה כולו בבעלותי. היום כמי שהשלים לימודיו בהנדסת כלי רכב, כמי שעוסק בניהול משרד שמאים, וכמי שמשמש כשמאי מומחה המעניק שרותי מומחים לבתי המשפט השונים, מגלה אני מידי יום כי אלה העוסקים במלאכה, אינם דומים כלל למקביליהם בתקופה בה אני עצמי ניהלתי מוסך בתחילת שנות השמונים, היינו חייבים להיות מקצוענים אמיתיים, הן בזיהוי הבעיות, גורמי הבעיות והדרכים לפתרונם המוחלט של הבעיות, זה היה תנאי בסיסי לקבלת רישיון לניהול בית מלאכה לתיקון כלי רכב (מוסך). היום המצב שונה והתקופה אחרת, בה מנהל ובעל המוסך, לעיתים כלל אינו בעל מקצוע בתחום, וכל תכלית העבודה נתמכת על קביעת המחשבים השונים, כאשר ברוב המקרים לאיש המקצוע אין כל קשר בתהליך איבחון הבעיה. בדומה לכך ואף חמור מכך, נושא השמאים ברוב המקרים מסתייעים אלה במוסכים זאת בשל העובדה כי הדרישות להתקבל ללימודי שמאות הן נמוכות, כאשר להתקבל ללימודים ניתן לספק סוג מקצוע נמוך (02), ובמסגרת לימודי השמאות לא ניתן להיות מומחה ואף לא מתחת לכך. מכך יוצא שרכבים הנבחנים ע"י שמאי רכב ומתוקנים ע"י בעלי ומנהלי מוסכים ברובן של המקרים, אינם שבים למצבם טרם הינזקותם ואף לא קרוב לכך. מכאן שלכם בעלי כלי הרכב השונים שמורה הזכות לערער הן על עבודתו של בעל המוסך ובטח על עבודת השמאי שהינו האחראי לשיקום כלי הרכב שלכם. כל האמור הינו זכות השמורה לכם, כמי שרכשו בכסף מלא פוליסת ביטוח. בהצלחה.

הוסף תגובה: