רכב רועד

מאת: לידור

נכתב ב: 15/10/14

שלום המומחה, רציתי לישאול יש ברשותי רכב ניסן מיקרה שנת 2007 מנוע 1400 . בזמן עמידה של הרכב וגם בזמן נסיעה הרכב רועד בצורה קצת יוצאת דופן. אמרו לי שזה כניראה תושבות מנוע ותושבות גיר. ומה עוד שאני נוסע על הרכב במהירות של 100 קמ"ש הטורים עולים ל 3 ומעלה. אשמח לדעת איך אפשר לפתור זאת. תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
21/10/14
שלום מלידור. רעידות של מנוע מעידות על בעיה בעבודת המנוע! לא נכון להטיל דופי בתושבות מנוע ו/או תושבת תחבת ההילוכים. תפקידן של אלה אינו לבטל רעידות כלשהן אלא להווהת כרית גומי מבודדת את גוף המנוע משלדת הרכב, בדומה לשימוש בצמיגי כלי הרכב השונים שתפקידם בין היתר לבודד את החישוק המתכתי מפני הדרך. עליך לחפש את הבעיה לרעידות במקומות אחרים. כגון משיכת אוויר לא נכונה מחיבורי סעפת היניקה או סדק בסעפת היניקה, הפרשי קומפרסיה בצילנדים ועוד. בעקרון מנוע הפועל באופן תקין אינו רועד! בהצלחה

אור
28/03/17
שלום, קניתי רכב מסוג מאזדה 323 לנטיס שנת 2004 מנוע 1600, לאחר 80 קילומטר עשיתי טיפול כיוון שהאוטו עוד שניה הגיע ל210 אלף קילומטר בטיפול הוחלף פלאגים שמנים ופילטרים בנוסף מי קירור היום מלאים חלודה ביקשתי להחליפם. למחרת קמתי לשלולית מים ולאחר פתיחת מכסה מנוע מיכל העיבוי נזל כולו לרצפה ומיכל הרדיאטור היה מלא עד הסוף ללא חוסר כלל. בבדיקת מוסך, המוסכניק טען שהוא בטוח שזה ראש מנוע לאחר בדיקות לחץ במערכת הקירור כמובן. חשוב לציין שבעת שהמנוע עובד לא נוזל מים כלל אלה שהוא מכובה ועומד בלילה אני קם לבוקר ומוצא שלולית של מי קירור. בןס משפחה אמר שלדעתו לא הגיוני לראש מנוע על פי מה שאני מספר לו ואמליץ לי להחליף פקק רדיאטור, ואכן למשך 5 ימים לא נזל טיפת מים אחת ומעולם לא היה חסר עד היום שהחל לטפטף שוב אבל הפעם בכמויות קטנות ואיטיות מה שכן בבדיקה מיכל העיבוי מלא ולא חסר בוא כלל. גם כך הרדיאטור. חשוב לציין שהמנוע מגמגם טיפה בעת לחיצה על דוושת הגז לחיצה איפה חזקה. אשמח לקבל חוות דעת על נושא מוזר זה תודה מראש.

אורן
31/01/20
יש לי רנו לטידוד אני נוסע 80 קמ"ש והרכב מתחיל לקרטע לציין כי החלפתי משאבת סולר אינגקטורים וצינורות סולר באל חזור מה יכולה להיות הבעיה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
31/01/20
אורן שלום. התופעה המאופיינת במהירות גבוה, אינה קשורה לא למשאבת ובטל לא לאינזקטורים. יש לך בעיית ספיקה מרכזית. תבקש מהמוסך לבחון את צינורית היניקה במיכל הדלק, וכן להחליף את מסנן הדלק, המותקן בגחון הרכב. בהצלחה

לייזר
02/06/20
שלום יש לי רכב מסוג רנו ב90 קמש הוא רועד יש נורות אזהרה של פלייר ורכב מחליק אמרו לי בפנצרייה שזה קשור לגיר, מה לעשות

רוני
16/06/22
יש לי רכב הונדה 2006ובזמן שאני לוחץ על דוושת הגז בעמידה יש בהתחלה רעידות ולאחר מיכן זה רגיל

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
16/06/22
שלום רוני. התיאור שלך מצביע על בעיה במנוע! אחד מהצילינדרים, אינו מייצר לחץ דחיסה זהה ליתר. תיתכן גם בעיה חשמלית. מומלץ לך, להכנס למוסך, לבדיקת הנושא. בהצלחה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
16/06/22
שלום רוני. התופעה שלך, נקראת מנוע מזייף! אחד מארבעת הצילינדרים, אינו מתפקד כראוי. הסיבות הן רבות. 1. יתכן בעיה בלחצי דחיסה. 2. תיתכן בעיה חשמלית, באחד המצתים. 3. ועוד. מומלץ להכנס למוסך, לבדיקת הגורם לזיוף. בהצלחה

יצחק
11/02/24
יש לי רעידות במנוע לפני עצירה סופית הוחלף פלגים סליל הצתה ותושבת מנוע וניקיתי את בית מצערת אך התופעה לא נעלמה מה זה יכול להיות

הוסף תגובה: