הלך מנוע ברכב לכאורה מרשלנות עובד

מאת: תומר

נכתב ב: 28/10/14

שלום רב, גני מעסיק עובד כחצי שנה. לפני כשבוע הוא עדכן אותי שהרכב של העסק שבו הוא נוסע, נתקע לו בכביש 1 (ירושלים ת״א) והוא גרר אותו למוסך. בשיחה עם הבעלים של המוסך הובהר לי שהלך המנוע מאחר ונפער בו חור רציני שדרכו נשפך כל השמן. לשאלתי מה הסיבה לכך, הוא ענה שככל הנראה העובד שלי נסע ללא שמן. בעקבות זאת תפסתי שיחה עם העובד שלי שאמר לי שנורת השמן דלקה לו לשניה כפי שכבר קרה לו המון פעמים בעבר כשהוא לקח סיבובים עם הרכב. אני לא מכונאי, אבל אני מרגיש שהעובד שלי לא דובר אמת ולא לוקח אחריות על הנזק שלדעתי הוא גרם. שאלתי היא: האם ישנה דרך להוכיח ללא צל של ספק את הסיבה לנזק של מנוע רכב? נ.ב המנוע פורק, יש לי תמונות מקרוב שבהם רואים בבירור את זני החורים הענקיים שנפערו במנוע. בלית ברירה נאלצתי לקנות מנוע חלופי לרכב שעלה לי 11 אלף ש״ח לא כולל מע״מ. מקווה שבכלל השאלה שלי רלוונטית לפורום זה. בתודה מראש! :-)

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
01/11/14
שלום תומר. שאלתך אכן רלוונטית, אך כדי שאוכל לסייע לך, עליך לשלוח אלי למייל הפרטי את כל התצלומים שיש ברשותך. לא הייתי ממהר להאשים את הנהג. מניסיוני המקצועי מצאתי לא מעט מקרים בהם הנזק דווקא באחריות עובדי המוסך, טענה שאינה מועלית לעיתים קרובות , זאת בשל העדר ידע מעמיק של שמאי הרכב ובכלל זה את אלה המגדירים עצמם כמהנדסי רכב. המוסכים מנצלים מצב זה, ותמיד יטילו את האחריות לקרות הנזקים על בעל הרכב או המשתמש ברכב, דבר שבחלק מהמקרים אינו נכון! ללא תצלומים לא אוכל לסייע!

הוסף תגובה: