רעשים מהדפרנציאל ברכב חדש יחסית

מאת: גילי

נכתב ב: 29/03/15

שלום רב. לאחרונה רכשתי רכב מסוג אוטובוס משנת מודל 2012, עם כ- 140.000 ק"מ. בדקתי את האוטובוס לפני קניה ושם ציינו בפני ליקויים שלדעתם הם בעלי חשיבות נמוכה. לאחר שרכשתי את האוטובוס ועשיתי נסיעות במסגרת עבודה שלי, שמעתי רעשים ככל שמהירות האוטובוס גדלה בערך ממהירות של 60 קמ"ש ומעלה. אני חושב שסדרו אותי והם טוענים כי אכן יש בעיה אך היא לא באשמתם. עלויות התיקון בערך של 60.000 ש"ח, לא סופי.אני חושב כי לא עשיתי שום דבר שיכול לגרום לבעיה ואני מאמין כי מכרו לי רכב עם פגם. חשוב לי לשמוע מה דעתך. תודה מראש

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער שמאי
02/04/15
למר גילי שלום. אם אכן הזמנת בדיקה מקיפה במכון לבדיקת רכב לפני קניה, הרי עומדת לך הזכות לתבוע את נזקיך הכספיים מהנהלת מכון הבדיקה או מחברת הביטוח המבטחת את המכון לעניין אחריות מקצועית. בנוסף עומדת לך זכות לתבוע את מי שמכר לך את הרכב היות והבחור או העסק התעלם מחובתו לשקיפות ולגילוי נאות. לעצם הבעיה, על פי תיאורך, הרי ישנה בעית שחיקה מוגברת בחלקיו המרכזיים של הדפרנציאל, דבר הגורם לשריקה בלתי נעימה לאוזן ככל שמהירות הנסיעה גוברת ואכן הרעשים מתחילים בעת בה תיבת ההילוכים נכנסת להילוך ישיר ובמקרים רבים עוד קודם. לעניין התיקון, יש לעמוד על זכותך להחלפת המכלול בשלמותו ולא לאפשר לכל מוסך לנסות להחליף את החלקים האחראים לרעשים והם הפיניון והקורונה, מניסיוני המקצועי סיכויי ההצלחה הינם נמוכים, מכאן הזכות שלך לקבל מכלול דפרנציאל מושלם, שהורכב וייוצר במפעלי יצרן הרכב. בהצלחה

הוסף תגובה: