מאת: סמי
נכתב ב: 20/08/16
שלום דני, לפני שבוע קניתי מכונית מסוחר מכוניות שטען שאין תאונות,שהאוטו עם ק"מ נמוך וביקש מחיר מלא. בבדיקה, תחת שלדה ומרכב, התגלו "סימני מתיחה בתחתית" בליקויים בעלי משמעות גבוהה. בליקויים בעלי משמעות נמוכה: "לתקן פחחות וצבע, פגושים פגומים, תיקונים במרכב סביב+צבע, תיקוני תאונה בחזית, כיפופים תא מנוע, תיקונים בתא מנוע, הוחלפו חלקי מרכב, הרכב לאחר תאונה! בשולית כתוב:"לחיצות פח ושריטות". אני מרגיש מרומה כי לא הבנתי את המשמעות של הדברים, והסוחר אמר לי בעל פה שזו הייתה תאונה קטנה של פח בלבד ושאין לה ערך ביטוחי. יום לאחר זכרון ודברים והעברת הבעלות הלכתי למוסך מורשה שם נאמר לי שהוחלף הגיר ותושבות למנוע ושככל הנראה הייתה תאונה גדולה ממש לאחרונה שחברת הביטוח לא רצתה לשלם וכנראה המכונית נמכרה לסוחר מכוניות. השאלה שלי מה זה מתיחה בתחתית וכמה זה מוריד מערך המכונית. המכונית היא פולו 2014 ושילמתי עלייה מחירון שזה 80000. שאלה נוספת היא האם ניתן לטעון להונאה ובכך לבטל את העסקה ולקבל את הכסף?(מכיוון שהוא טען שזה מפרטי אבל הוא בכלל סוחר מכוניות, ובהיסטוריית הרכב רשום שהוא עבר אצל שלושה סוחרים לפני שהגיע אליי, בנוסף הוא לא ציין בגילוי נאות שהרכב עבר תאונה וגם לא ציין בעלים קודמים של הרכב) ומה עושים עם העברת הבעלות? זה כבר על שמי. אני מאוד מבולבל. תודה רבה