שמאות רכב בעת החזרת קכב לחברת ליסינג

מאת: ריקי

נכתב ב: 23/08/16

שלום רב, החזרתי רכב לחברת הליסינג לאחר תום עיסקה. הרכב היה נקי מפגיעות, תאונות וכדומה. להפתעתי הוצגה לי חוות דעת של שמאי (כנראה "שמאי הבית") עם נזקים של 1660 ש"ח לפני מע"מ בפרוט של מוקד אחורי 500 שח, מוקד חזית 500 ש"ח, מוקד שמאלי 500 שח וכן הלאה. התמונות שצולמו מראות נגיעות קלות ביותר של צבע שבוודאי אינן מצדיקות עלות תיקון כמו שקבע השמאי. יש לי את התמונות. האם יש לי אפשרות לערער על קביעת השמאי בהתאם לתמונות? למי עלי לפנות בתלונה? האם הגיוני לדרוש לאחר עיסקה של 3 שנים החזרת רכב כחדש לגמרי?? תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
23/08/16
היי ריקי. אכן ההתנהלות כלפיך נראית על פניו לא סבירה. יחד עם זאת כאשר לקוח פונה לחברת ליסינג או דומה, אלה פיתחו שיטה לנקות 500 ש"ח על כל נגיעה שתמצא ברכב. המבחן הוא אם הנזקים אכן נגרמו בעת בה הרכב היה ברשותך. לחילופין ולמידה לעתיד לבוא, רצוי לתקן באופן פרטי מכות קלות שנגרמו ברכב במוסך לפחחות וצבע פרטי, טרם השבת הרכב לחברת הליסינג, כך לא תעמוד להם זכות הקיזוז. מקווה שסייעתי לך.

ריקי
23/08/16
אני הזמנתי את חברת הליסינג שיבואו ויאמרו לי האם יש תיקונים שעלי לבצע ברכב לפני החזרתו. לא נאמר לי על ידי הבודק שעליי לתקן דבר. עתה, כחודשיים אחרי החזרת הרכב, קיבלתי את החשבונית על התיקון כאשר אין באפשרותי לקחת את הרכב ולתקן נגיעות אלה. החברה טוענת שרשומה הערה ש"הערכת הנזקים ע"י דו"ח שמאי". זוהי סחיטה לשמה. האם אני אמורה להכניס את הרכב לצביעה מלאה לפני החזרת רכב בגלל נגיעות קלות? האם יש לי אפשרות לערער על הסכומים שנקבעו ע"י השמאי שכן להערכתי סכום של 500 ש"ח לנגיעה היא מוגזמת ביותר. האם ניתן לערער בהסתמך על תמונות? תודה

הוסף תגובה: