רכב חדש שהגיע עם שריטות במגלשים

מאת: יניב

נכתב ב: 23/08/16

שלום, רכשתי קיה סורנטו חדשה שמגיעה עם מגלשים קדמי ואחורי (מתחת לפגוש). המגלשים הגיעו שרוטים. כאשר קיבלתי את הרכב הובטח לי שהם יוחלפו אך לאחר מספר שבועות של מרדף הודיעו לי ממשרד המכירות שהם רוצים לצבוע אותם ולא להחליפם. כנראה שהחליטו שאינם רוצים לספוג את עלות ההחלפה. להבנתי, כיוון שזה חלק שמחובר בברגים חובתם להחליפו ואיני אמור להסתפק בצביעה, האם אני צודק? כמו כן, האם במקרה של צביעה או החלפה של חלקים כאלו יש נפילה בערך הרכב? תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
24/08/16
מדבריך מבין אני כי השריטות הינן שטחיות וניתנות לתיקון. יחד עם זאת אתה מבקש לברר אם זכותך למגלשים חדשים מקוריים. כפי שאתה יודע המגלשים מתפרקים באמצעות ברגים. ניתן להפריד את המגלשים מהרכב לתקן את השריטות באמצעות ווקס או צביעה לשיקול דעתו של בעל המקצוע. להערכתי לאחר התיקון לא תבחין שכלל היו שריטות. במידה ואני טועה ועדין יהיו סימנים לקיומן של שריטות, הרי תעמוד זכותך לקבל מגלשים חדשים! תן להם הזדמנות הוגנת. תדבר עם שחר ממרכז שרות לקוחות בחולון אמור לו כי זו הצעתי, אני רוצה להאמין שינהגו כלפיך בהגינות. בהצלחה

יניב
24/08/16
תודה על התגובה. לא יודע אם הייתי קורא לזה שטחי, מדובר על שפשופים וקילוף של הצבע בנקודות לכל רוחב המגלש, לא שריטה קווית. כלומר לכל רוחב המגלש שטחים של מספר סנטימטר מרובעים שבהם הצבע קולף. למען האמת, מאד מוזר איך זה קרה בכלל ברכב חדש. נראה כמו מגלש משומש יותר מאשר מגלש שנפגע ממשהו. אתה יודע במקרה לאמר אם את המגלשים מרכיבים בארץ או שמגיעים מחו"ל?

הוסף תגובה: