החלפת מנוע לרכב חדש

מאת: משה

נכתב ב: 16/09/16

שלום רב. ברשותי רכב חדש בן חודש וחצי 3500 ק"מ . לפני מספר ימים פנו אליי מהיבואן ודרשו שאבוא להחליף מנוע חדש בעקבות הוראה של היצרן כשכל ההוצאות עליהם . לטענתם היצרן גילה כשל כלשהו במנוע שעלול לגרום למנוע להדפק בהמשך (לטענתם יש מספר מועט של רכבים עם בעיה כמו שלי בארץ ) והחליט להחליף מיוזמתו את המנועים שכבר הוטסו לארץ. לשאלתי האם זה בטיחותי נענתי שלא וכשבקשתי בנתיים לא להחליף את המנוע אלא נענתי שזה בלתי אפשרי ושהם חייבים להחליף . יש לי הרגשה שמכרו לי את הרכב בידיעה שבעוד חודש יבקשו להחליף מנוע. שאלתי האם תהיה ירידת ערך מהחלפת המנוע? האם אני צריך לשים לב לנקודות נוספות שלא חשבתי עליהם? האם יש אופציות נוספות? תודה מראש.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
17/09/16
מניסיוני המקצועי, המנוע שיותקן ברכבך, לא יהיה חדש. לעניין זה ראה מקרה שפרסמתי בעבר בעיניינה שלך חברת קרייזלר לגבי מנוע שהוחלף ברכב גרנד צירוקי. לגבי ירידת ערך, תחול על הרכב, מהטעם הפשוט מה תסביר לקונה פוטנציאלי, למה הוחלף המנוע, אולי יש גם בעיות בגיר בדפרנציאל ועוד. נראה על פניו שהונו אותך, היות וידעו בעת בה רכשת את הרכב כי קיימת בעיה, ולמרות זאת גבו ממך מחיר מלא עבור רכב חדש לכאורה. אני הייתי גורם להם להזיע בשאלות מאוד מקצועיות ומאוד ממוקדות, לגבי הליקויים שנטען כי נתגלו בפס הייצור. מניסיוני המקצועי יש להזהר מהתנהלות זו של היבואן. רב הנסתר על הנגלה! דומה הדבר לצורך במינוי מפקח בניה שיפקח על הקבל הבונה את ביתך הפרטי. ראה הוזהרת!

הוסף תגובה: