רכב עם ליקויים במשמעות גבוהה

מאת: בני

נכתב ב: 20/10/16

יש לי אפשרות לרכוש רכב שבבדיקה נאמר כך ליקויים בעלי משמעות גבוהה: הרכב לאחר תאונה חזית פגיעה בקורת שילדה וצד ימין פגיעה בעמודים סימני מתיחה בתחתית. ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון פגיעה בחזית הוחלפו חלקי פח מרכב,גשר פיבר קדמי וקורת רוחב מחוברים בברגים. תיקוני פגיעות בחלקי מרכב פח וצבע סביב, פגיעות לחיצות פח ופגמים בצבע. כמו כן יש בבדיקה רעשים במנוע ותושבות מנוע פגומות. אני יודע שהרכב תוקן במוסך המורשה. אני לא חושש מירידת הערך כי ההצעה היא מאד זולה והרכב חדש. אני כנראה גם לא אמכור אותו מהר. החשש שלי הוא בטיחותי בלבד. מה אני צריך לעשות ולבדוק כדי לוודא שאין סכנה למשפחתי. האם רכבים ברמת סיכון יוצאים ממוסך מסודר? תודה רבה!

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
22/10/16
שלום בני. במידה ויש ברכב ליקויי בטיחות, אין ספק כי הרכב לא היה בשימוש, והמוסך שהינו מוסך מורשה היה פוסל אותו לשימוש. יחד עם זאת ניתן לקבל את חוות דעת השמאי שנערכה במסגרת התאונה בה נפגעה שלדת המרכב, כדי להבין את עוצמת הפגיעה ורמת התיקון שנעשתה בפועל. כדי לא לסבך אותך, בהנחה שאכן הרכב נבדק על ידי שמאי רכב בעקבות תאונה שחווה הרכב, ובהנחה שהיה ברכב סיכון בטיחותי על השמאי היה להורות על השבתתו ולייעדו לפירוק בלבד. כדי להבטיח את שלום משפחתך, תבקש לקבל את דוח השמאי, כדי שתוכל לשוחח עם אותו השמאי ולקבל אישור סופי כי הרכב הינו כשיר לשימוש. מקווה שעזרתי לך. חג שמח

וויס ברוך
22/10/16
לבני שלום. במידה ואתה רוצה לרכוש את הרכב, כדאי ששמאי נטרלי, כדוגמת סער יבדוק את הרכב ויוודא, כי מבחינה בטיחותית הרכב כשיר לנסיעה. אני אישית נתקלתי במצב דומה ברכב חדש מסוג סוברו, שהיה ברשותי ועבר תאונה. הרכב תוקן, למרות שהשילדה נפגעה והשמאי אישר את התיקון, כאשר בפועל הרכב היה במצב של טוטל לוס. בהצלחה ברוך וויס

בני
23/10/16
תודה רבה לשניכם!

פנינה
27/10/20
אני לפני קניית רכב לבן שלי . המוכר טען כי יש תיקון קטן בחזית . בבדיקה : שילדה ומרכב בעל משמעות גבוהה מצויין פגיעה מאיכות קורת אורך אחורי שמאל / שילדה תיקון תאונה בחזית ,סימני פירוק תיקון והחלפת מרכב סביב/ תיקון פגושים פגמים / החלפה/ פגיעה/ תיקון / קורה אורכית מעבר לתושבת ריתום המתלה/ מנוע/ צד ימין / שמאל ,סימני מילוי חומר / בשילדה קידמי / תיקונים במרכב פח וצבע סביב פגמים שריטות לחיצות מעיכות / סימני מתיחות בתחתית . בנוסף : בהערות : לברר מס' מנוע לא תואם לרשיון שהוצג / לבדוק מול חברות הביטוח באם לרכב עבר ביטוחי / מסורב ביטוח מכל סיבה שהיא אובדן להלכה . האם לקנות רכב כזה ? בטיחותי ? אשמח למענה . תודה רבה

הוסף תגובה: