תביעה על עבודה שלא בוצעה

מאת: אוסנת

נכתב ב: 24/10/16

בשנת 2014 היתה לי תאונה, המוסך הגיש חשבונית שלא אושרה עיי חברת הביטוח, בעל המוסך אמר לי לקחת את הסכום שהחברה הייתה מוכנה לשלם, ואת ההפרש להגיש תביעה קטנה. וכך היה. (מדובר במונית) המונית הובאה למצב נסיעה, והסכום שקיבלתי מחברת הביטוח הועבר לבעל המוסך, והוא אמר לי שכשאזכה בתביעה הקטנה הוא ימשיך לתקן את המונית. (תוך כדי התחלתי לעבוד במוסך בחצי משרה ולא דאגתי) בהמשך זכיתי בתביעה הקטנה אך לא בכל הסכום שהוא דרש בחשבונית. יומיים לפני שקיבלתי את הכסף מחברת הביטוח , פניתי אל בעל המוסך ושאלתי אותו מתי הוא ממשיך לתקן לי את המונית, והוא אמר "אני לא ממשיך, זה רכב עבודה , המונית נוסעת? מה אכפת לך? גם ככה את תמכרי אותה יום אחד." אמרתי לו. אם כך , תעשה חשבונית חדשה, תחייב אותי על מה שתיקנת ועל חלקים שסיפקת, אם אני צריכה להוסיף לך, אני אוסיף. ואם אתה צריך להחזיר לי, אז תחזיר. התשובה שלו הייתה " אני לא עושה שום חשבונית חדשה, אני לא עובד אצלך, את הכסף קיבלת בזכות החשבונית שהגשתי, וזה לא את משלמת זה חברת הביטוח." כמובן שהעניינים לא נגמרו בצורה יפה . התפטרתי מהעבודה , המשכורת האחרונה שלי הוחרמה , והוגשה נגדי תביעה על כל סכום ההפרש של החשבונית , למרות שהעבודה לא בוצעה. פניתי למוסכים לערוך בדיקה לרכב על מנת לבדוק מה נעשה ומה לא, אך אף אחד לא מוכן לבצע את זה. פניתי למכון בדיקה בבאר שבע, והוא אמר לי לפנות לשמאי. פניתי לשמאי בבאר שבע ב 17.10.16 והוא הסכים לטפל בנושא, אך עד היום לא שמעתי ממנו (יכול להיות בגלל החג) אני צריכה להגיש כתב הגנה עד ל 8/11/16 , אך אני אמורה להגיש את החומר לעו"ד כמה ימים לפני. השאלה שלי היא. במידה והשמאי התחרט, האם אוכל להיעזר בשרותיך?

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
26/10/16
היי אוסנת. עצוב לי מאוד, שבעל מוסך שפועל תחת רישיון מטעם המדינה, כך מתייחס לעבודתו. כדי שאוכל לעזור לך, העבירי אלי תצלום של דוח השמאי שבהסתמך לו בוצעה העבודה, בנוסף את כל החשבוניות שהנפיק המוסך. נוסף לאלה תדרשי (זו זכותך) לקבל מהשמאי קובץ המכיל את כל התצלומים שערך במסגרת עריכת חוות הדעת. לאחר שאעיין בכל אלה אשתדל לעזור לך. יום טוב ושנה טובה.

אוסנת
31/10/16
ראשית, תודה על הרצון הטוב לעזור.השמאי יצר איתי קשר, ואתמול נסעתי לבדיקת הרכב. השמאי באמת אדם נחמד והגון עם רצון טוב לעזור, אך ברגע שהוא הבין שהשמאי שביצע את העבודה הולך להסתבך, הוא נרתע מעט והסתפק בהכנת שתי טבלאות, של השמאי המבצע וטבלה משלו, על מה שבוצע. למיטב ראייתי והבנתי, עולה שנעשה נסיון להונות את חברת הביטוח (בשמי) עיי רישום נזק לחלפים לא קיימים, לחלפים שכלל לא נפגעו, ולחלפים שכנראה מלכתחילה לא היה בכוונתם להחליף. לדרישת השמאי הבודק, פניתי אל השמאי המבצע וביקשתי ממנו את תמונות הארוע סרוקות מהתמונות המקוריות בבודדות, הוא ביקש את פרטיו של השמאי הבודק בכדי לדבר איתו. כשסרבתי למסור לו את הפרטים הוא שלח אלי תמונות קטנות ולא ברורות מצולמות בקבוצות על דף A4 , פניתי אליו שוב, והוא טען "נתתי לך אותם" (הוא מעולם לא נתן לי אותם ולא עבד מולי. הוא עבד מול בעל המוסך ומול סוכן ביטוח מטעמם, וגם הם לא קיבלו את התמונות המקוריות) לאחר מכן טען "את לא רוצה לתת לי את הפרטים של השמאי, הכל חסוי, אז זה מה שיש" . מכאן הבנתי שכנראה יש לו מה להסתיר. בתביעה השופט נתן שתי אפשרויות לבחירת התשלום. 1 על פי חוות דעת השמאי, 2 על פי הצעת חברת הביטוח. הבחירה הייתה באפשרות השניה "חברת הביטוח" . לצערי , אינני מרוצה מהחלטת השמאי הבודק לקבל את הסכום בחוות הדעת של השמאי המבצע , עבור פחחות וצבע. 10100 ש"ח . 5200 עבור פחחות , ו 4800 עבור צביעת מכסה מנוע, כנף, ודופן פנימית . כשאני יודעת בברור לפי חשבוניות אחרות שהסכומים הרבה יותר נמוכים. אם בכל זאת ברצונך לראות מסמכים, אין לי בעיה לשלוח אליך.

הוסף תגובה: