האם מומחה מטעם בית משפט אכן איש מקצוע

מאת: חמי

נכתב ב: 21/01/17

שלום. לאחרונה קבע בית משפט שימונה מומחה מטעמו. לאחר שנחשפתי יחד עם המכונאי שלי למומחה מביחת המשפט, היינו יחד תמימי דעים לכך, שמומחה בית המשפט אינו מבין בתחום הנדסת רכב, למרות שהצהיר על עצמו שהינו מהנדס רכב. האם ניתן לבקש ביטול מינוי המומחה או שאכלנו אותה. תודה לך על תשובתך.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
26/01/17
שלום רב. אין בארץ מהנדסי רכב. כדאי לדרוש ממי שמציג עצמו שהוא כזה דילפומה בהנדסת רכב, רובם ככולם מהנדסי מכונות או מיכון חקלאי אבל לא רכבים. מכונית אינה מכונה במפעל כלשהו ואינה צנרת להובלת מים. ניתן בנקל לבטל מינוי ולהציע מומחה שנבחן היטב כולל שיחה מקדימה עם בעלי מקצוע מטעמך. מקווה שסייעתי לך

חמי
07/02/17
בוקר טוב. מבקש להודות למומחה דני סער, על כך שהאיר את עיני ובכך ניצלתי מפסיקת בית משפט שלילית. כאשר בית משפט מינה מהנדס רכב מראשון לציון או בעיר סמוכה, ביצעתי בירור מעמיק והתברר לי כי ידעותיו בנושא מכונאות רכב שזה שונה מהותית מתחום פחחות רכב, כמו שאמרתי השכלתו וניסיונו המעשי היו מצומצמים, ולכן פניתי לבית המשפט והצלחתי לבטל את המינוי. עכשיו אנו חכמים יותר ולהבא מחקור את ניסיונו המעשי בפועל של המומה, תוך קיום שאלות מקצועיות. אני חושב שלנו הציבור יש זכויות, ומותר לנו לבחון את המומחים בעזרת חברים שהם מקצועיים כגון מנהלי עבודה במוסך, מנהלי מוסך, או אפילו עובדים מנוסים ותיקים. כך ניתן זהות אם המנדס ואו המומחה או השמאי שולטים בחומר ברמה מספקת. חג שמח לכולם

הוסף תגובה: