מנועTSI בסקודה סופרב

מאת: טלטל

נכתב ב: 22/01/17

הסקודה שלי יד ראשונה עם 54000 ק"מ שנת 2010 אני נוסע מעט בעקר נסיעות ארוכות בכביש 6.זה אוטו משני.הלך לי הקולר שמן והחליפו גם משאבת מים בגלל שהם טוענים שהקולר נמצא מאחורי המשאבה והוראות יצרן אומרות בכל החלפת קולר יש להחליף משאבה.המחיר שדורשים ממני כולל ניקוי מערכת המים הוא 8300 שח כולל מעמ.בנוסף יש לי רעש כשהמנוע קר עד שהסלד יורד ואז אין רעש.אני חושש שהמנוע ילך כי יש מנועים שהחליפו להם רינגים פיסטונים וטלטלים.הרכב כמובן לא באחריות ולגבי המשאבה והקולר צמפיון מתנערים.קולר שמן לא אמור ללכת אחרי 54000 ק"מ אלא אם יש כשל מטלורגי.

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
26/01/17
לעניין המנוע הרי זכותך להחלפת המנוע למרות שפגה האחריות. מצאתי כשלים במנועים אלה ובעניין זה הוגשה תובענה יצוגית כנגד צמפיון. לעניין הקורל אין כל קשר בין הקולר למשאבת המים. אני מבין שהנזק בקולר בא לביטוי במיכל העיבוי, אם הצבע אדום כדאי לבדוק מייד את תיבת ההילוכים האוטומטית. אם הגוון שחור כדאי לבדוק שמן מנוע. בכל מקרה תגדיש התייחסות רצינית לתופעה. בהצלחה

טלטל
26/01/17
אין נזק נוסף מעבר לקולר.השמן במנוע נקי ואין טחינה על מכסה מילוי השמן.גם אין מיים בשמן גיר.תפסתי השמן במיכל העיבוי מיד.תמיד אחרי שאני נוסע בכביש 6 אני בודק מים שמן.המכונית לא אוכלת שמן מעבר לחצי קילו על 6000 ק"מ.לגבי החלפת משאבה הבנתי למה המוסך שאני עובד איתו (מיכאל גלדביט)מורשה סקודה מחליף משאבות יחד עם קולר שמן.כאשר הוא מפרק את משאבת המים על מנת להגיע לקולר נשבר לו חלק מהפלסטיק שמזיק או רינג וכנראה זה קורה להם הרבה.המשאבה בידי ורואים הנזק.השאלה מה עושים עם זה והאם יחליפו לי מנוע בשעה שהמנוע לא אוכל שמן?

הוסף תגובה: