האם שמאי ביטוח מתאים להעריך נזקים מכאניים

מאת: אראלה ירושלמית

נכתב ב: 26/01/17

למומחה, בוקר טוב. לאור ניסיוני האישי, מבקשת לברר באמצעותך מקרה שקרה לי אישית. יש לי תביעה נגד יבואן ומוסך בקשר לנזקים שנתגלו ברכב החדש שלי. פניתי לשמאי שהגיש חוות דעת. ביושבי עם עורך הדין שלי, הופתעתי לשמוע מעורך הדין שלי, כי אין מה לעשות עם חוות הדעת שעלתה לי לא מעט כסף, והטיל עלי למצוא שמאי מומחה בעל ניסיון מוכח בעבודה וניהול מוסך, כדי שלו יהיה יתרון על הנתבעים. עכשיו הבנתי כי הפסדתי כסף ונשארתי עם הבעיה ברכב שלי. אבקש לברר איתך מי או איזה מהשמאים מתאים לתביעות מכאניות שקשורות למכונאות רכב. תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
05/02/17
שלום אראלה. בקשר לשמאים ו/או מהנדסים המגדירים עצמם כמומחים בתחום כלי הרכב, מציע אני לברר את העבר המקצועי שלהם האם אלה אכן עבדו בפועל בתחום מכונאות רכב האם ניהלו מחלקת מכונאות רכב. האמירה כאילו ניהלו מוסך אינה מספקת היות וברמת ניהול לא בהכרח יש התמקצעות בתחום כל כך מקצועי שיש לו צורך לגבור או להיות מקצועי יותר ממנהלי מוסכים ואלה קיימים במספר מועט אם כלל קיימים. לעניין זה אמר דברו סגן נשיא בבית משפט בתל אביב. מבדיקה שנעשתה על ידי בית המשפט, הרי אלה המכנים עצמם כמהנדסי רכב במקרה הטוב הינם מהנדסי מכונה וזה מתאים למפעלים ולא למוסכים. בהצלחה

אראלה
06/02/17
שלום דני. לאחר שקראתי תשובתך תגובתך, קיימת פגישה עם עורך דין אשר בדק את אשר אמרת ואכן נכון הדבר, השמאים בדרך כלל הם שמאי ביטוח ואין להם ידיעה מספקת במכונאות רכב וזה בלשון המעטה. הם פשוט יותר מנחשים ובהרבה מקרים מתייעצים עם עובדי ומנהלי מוסך. בקשר לחברים שמציגים עצמם כמהנדסי רכב הרי בבדיקה שעשה עורך הדין שלי הם אף יודעים פחות משמאי ביטוח כי הם אכן בעלי תואר מהנדס אך לא בתחום הרכב. אחד נמצא מהנדס מיכון חקלאי, השני מהנדס מכונות, השלישי מהנדס אזרחי ועוד. בבדיקה התברר כי אלה הצליחי באמצעות קשרים לקבל תעודה כאילו הם מנהלי מוסך, אך כאמור אין להם ידיעה מספקת ועמוקה בתחום, כך ששכירת אחד כזה יש בה סיכון משמעותי. אני מעלה עניין זה בהרחבה, כי לא כל השופטים טורחים לבצע את הבדיקות שעשינו אנו וכשהם ממנים כאלה המציגים עצמם כמנהדסי רכב שכאמור אין דבר כזה בארץ, הרי בכך מסכנים את הציבור. בבקשה הפיצו זאת בציבור להצלת נפשו. יום מקסים לכולנו

הוסף תגובה: