תקלת מנוע בתקופת האחריות

מאת: ליאור

נכתב ב: 13/03/17

שלום, רכשתי ב-2014 מפליקס פולקסווגן שירוקו אוטומט חדשה עם אחריות ל-3 שנים. ב-40,000 ק"מ הלך צילנדר 1. רציתי לדעת: 1. האם המוסך/היבואן אחראי לתקן ע"י החלפת הצילנדר או את כל המנוע? 2. האם אני זכאי לירידת ערך וממי לתבוע? 3. מה ניתן לקבל כפיצוי

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
28/03/17
שלום ליאור. אם נתבררו נזקים משמעותיים במנוע של רכב חדש בתקופת האחריות, הרי הנך זכאי לשקול ביטול עסקה היות והנזק הינו במכלול משמעותי ברכב כגון, מנוע תיבת הילוכים או דפרנציאל. לחילופין יש לדרוש החלפת המנוע בשלמותו בכפוף לתשלום כספי בגין ירידת ערך מסחרית שתחול על הרכב. בשום אופן לא להסכים על תיקון חלקי כפי שתארת החלפת ציליצדר בודד. במסגרת העבודה אילו נדרשתי לה, הייתי בוחן למה ניזוק הצילינדר, יתכן כי המנוע עבר טראומה שבגינה ניזוק הצילינדר. לכל מקרה יש להתייחס בהתאם ולעמוד על זכויותיך מול צמפיון. פליקס הינו רק מרכז שרות אותו ניתן לתבוע במידה ואקבע כי הנזק במנוע נובע מרשלנות מקצועיחת של פליקס ונתקלתי ברבות כאלה. בהצלחה

ליאור
26/04/17
תודה על התגובה.הסתבר שנשבר טבעת של בוכנה מס 1. הוחלפו כל ארבעת הבוכנות. צמפיון טוענים שאין ירידת ערך, אני טוען שלאחר פירוק כ"כ עמוק והחלפת חלקים קריטיים יש אובדן ערך מפני שרוכש פוטנציאלי יחשוש ובצדק, לרכוש ממני את הרכב. מה דעתך?

הוסף תגובה: