בעיית מנוע בניסאן קשקאי

מאת: אורי

נכתב ב: 14/07/17

קניתי ניסאן קשקאי חדשה 1200 טורבו בשנת 2015. ביולי 2017 התבררה תקלה במנוע והיה צורך להחליף מנוע. ניסאן טיפלו ברכב והחליפו למנוע חדש והאריכו את האחריות על המנוע בעוד שנה. אני מעוניין למכור את הרכב איך ניתן להעריך מה מחיר הרכב כעת אחרי החלפת המנוע(בטח כאשר הק"מ עומדים כעת על 50 ולא על 55,000) תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
דני סער
27/07/17
במקרה של החלפת מנוע ברכב ישן, הרי פעולה זו משביחה את ערכו של הרכב. אין הדבר דומה למקרים בהם נדרשת פעולה של החלפת מנוע ברכב חדש, שבמקרים אלה תתקשה למכור את הרכב, היות ותתקשה לענות על שאלות כגון, אם הלך המנוע, מי מבטיח שהגיר לא בדרך להיטנזקות, כמו מכללים נוספים. מכאן שהחלפת מנוע ברכב חדש מזכה את בעל הרכב בפיצוי כספי בגין ירידת ערך מסחרית שחלה על הרכב. בנוסף לכל האמור במקרים בהם טיפלתי גיליתי כי בחלקם של המקרים מותקנים מנועים משופצים ולא חדשים. בהצלחה

שרית
15/07/18
ערב טוב, אני באותה סיטואציה, עם רכב חדש 2017...אשמח לשמוע מה ערכה של ירידת הערך המסחרית? וממי אפשר לתבוע אותה?

יאיר
29/07/19
דני, האם בתור קונה של קשקאי 2015 שהוחלף לו מנוע אני אמור להוריד את מחיר המחירון בגלל החלפת המנוע? ואם כן- בכמה אחוזים? תודה !!

מאיה
31/08/19
אז לפי כל התגובות במצב כזה יש ירידת ערך השאלה היא בכמה אחוזים? ואם יש תביעה ייצוגית?

מייקל
21/11/19
היי יש לי קשקאי 2016. הרכב נעצר בכביש ומסתבר שהלך הטורבו ועכשיו המוסך טוען שיש בעיה במנוע. התקלות ברכב זה ידועות?

אריה
09/12/19
לי יש קשקאי 2017 1200 טורבו בנזין הלך מנוע - המזל הרכב עדיין באחריות. מההאם ניתן לקבל פיצוי ?? איך זה עובד?

נתי
01/01/20
האם יש קבוצת וואטסאפ לכל אלו שמאוכזבים מניסאן?

יוסי
26/01/20
דני שלום, גם לנו יש את אותה בעיה-קשקאי 2015 1200 טורבו עם מנוע ששבק והוחלף. לא מצליחים למכור אותו. אנא ענה בבקשה לשאלות הנ״ל: -ברכב חדש, מה ירידת הערך? -האם אפשר לתבוע את הסוכנות שמכרה? לפצות על הנזק. בכמה? -האם בוצעה תביעה יצוגית?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/01/20
שלום לכולכם. אין ספק שיש כדאיות לבחון תביעה ייצוגית. לצורך כך אני צריך לקבל מכל אחד מכם, את ההיסטוריה של הרכב הספציפי שלו, כדי שאוכל לבדוק אם קיים נושא מסוים שמאחד את כל המקרים. מצער אבל המנוע שבקשקאי הנמכרת במחיר מסוים הוא אותו המנוע המותקן בדאצ'יה שלה מחיר שונה. לעניין ירידת ערך מסחרית רכב חדש בו הוחלף המנוע ערכו ירד בעשרות אחוזים. יש להתייחס לכל מקרה לגופו בקביעת ערכו המסחרי. שלחו אלי לאימייל הרבה מקרים שמנועים נמצאו פגומים בקשקאי וגם בדאצ' יה. בהצלחה

עוזי
25/02/20
היי שלום שמי עוזי , אצלי ראיתי שרכב מאבד שמן , נכנסתי למוסך ואמרו לי שצריך להחליף מנוע וטורבו , הרכב נסע 59150 מבקש עזרה מה לעשות

איציק
27/02/20
שלום, לכל החברים בעלי רנו, ניסן ודאציה שחוו פגם במנוע או צריכת שמו מוגברת, אנא צרו עימי קשר בטלפון 054-4236973.

איציק
27/02/20
שלום, לכל נפגעי מנוע רנו, ניסן ודאציה , אנא צרו עימי קשר בטלפון 054-4236973

אורנה
13/06/20
הי. יש לי קשקאי 2016 ומתברר שיש להחליף שרשרת טיימינג, זה הגיוני אחרי 64 אלף ק"מ?

יונתן
01/07/20
יש לי קשקאי 2017. לאורך השנתיים האחרונות בארבעה מקרים שונים האוטו שבק (הפסיק להגיב) במעבר מהילוך אחורי לדרייב. בלם יד (הוא חשמלי) לא עבד. רק כיבוי והתנעה מחדש גורמים לאוטו לחזור לעבוד. המוסך המורשה מסרב להכיר בבעיה.

שלום
30/08/20
שלום רב הניסאן קשקאי מודל 2015 טורבו אוכל שמן ביון שירות לשירות מוסיף לו קצת . האם זה טבעי ? ביקרתי במוסך ואמרו לי שצריך להחליף מנוע . האם זה הגיוני ?

אסי
24/09/20
שלום יש לי קשקאי 2016 1200 סמק האוטו התחיל לזייף בנהיגה , מסתבר שהלך הגיר האם זה תקלה ידועה ?

שאדי
26/10/20
שלום ישלי ניסאן קשקי נסע 144אלף ישלי רעש במנוע כמו דיזל וצריך להחליף שרשר טימנג זה הגיוני ומתבריר שסה עולה הרבה כסף השאלה האם החברה תכסה אותי בנזק אין אחריות על האוטו

מוטי
14/11/20
שלום אני מעוניין לקנות ניסן קשקאי 2015 מנוע 1200 טורבו,לפי התגובות פה אני מבין שלא מומלץ בכלל האם יש למישהו משהו טוב להגיד על הרכב? או שלא להתקרב?

אסף
22/11/20
היי דני יש לי ניסאן קשקאי 2016 הרכב נתקע לי ב59 אלף קמ וכרגע אני אחרי החלפת גיר החלפת שרשרת תיזמון שנשברה פתאום

לירון
22/12/20
שלום לכולם וואווו כולם עם תגובות רעותתתת מזל שקראתי מפחיד כולם מאוכזבים מניסן שנות 2015 עד 2018 הזויייי

בר
07/02/21
ניסן 2016 טורבו 1.2 הלך הטורבו 78,000 קמ למישהו מוכר?

שלומי בר
22/03/21
לא להתקרב לרכב נקודה!!!!!!! שני כלי רכב קשקאי 1200 שבבעלות המשפחתי תוך שבוע הלך המנוע 2015.2016 .

לירן לביא
03/04/21
יש לי ניסן קשקאי לקחתי אתו לטיפול ראשון20.000 באותו היום נסעתי עם הרכב ונידלק לי הנורה של השמן עצרתי בצד והזמנתי גרר למוסך התקשרו אלי מהמוסך ואמרו לי שהפילטר שמן היה לא מתאים לרכב ושהם התבלבלו ובעקבות זה הלך לי הטורבו איזה פיצוי עלי לבקש המכונית היתה במוסך 4 ימים ואני מקווה שלא ייפגעו עוד חלקים בהמשך.

חיים פרץ
13/04/21
יש לי ניסן קישקי 1500 טורבו ניגמר. לי שמן פעמים שנת 20 אמור לי יום מחלפים מנועה לא רוצה את רכב אפשרי

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
13/04/21
שלום חיים. שלא תסכים להחלפת המנוע, אלא להחלפת האוטו. החלפת מנוע תפחית לך את ערך הרכב כדי מחצית, אם בכלל מישהו ירצה לקנות אותו. ראה פסק דין אריאלה סער בית משפט בירושלים. בימ"'ש קיבל את עמדתי שבמקרה של רכב חדש והמנוע פגום, כל האוטו פגום. מקרה נוסף שטיפלתי, סרגיי מחיפה. ועוד בהצלחה

אחמד
18/04/21
ניסאן קשקאי 2016, מנוע 1200, עם 76,000 ק"מ, כרגע נמצא במוסך ניסאן הלך לי תיבת ההילוכים, יש עוד מישהו שחווה מצב דומה?

יהודה
18/04/21
ניסאן קשקאי 2015 הלך גיר הוחלף בטענה שזה מחווה טובה מצד החרה על החלפת הגיר בתנאי שאני עושה טיפול מלא 3200 שח אחרי 8 חודשים הלך שוב פעם הגיר החברה לא מאשרת כרגע מה עושים

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
18/04/21
שלום יהודה. מהכרות האישית שלי עם קרסו, הם לא מעניקים אם הם לא חייבים! גיר צריך לתפקד שנים רבות. אם לא חלפה שנה והגיר קרס, נעשה פה לכאורה מעשה רמייה!!! מומלץ לך לפרק את הגיר במכון גירים, כך תוכל לתבוע על רמייה לכאורה. עם הממצאים שיתבררו, תוכל לקבל את מלוא זכויותיך מהם!

גבי
26/05/21
איך הניסאן קשקאי 1200 טורבו ידני?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/05/21
שלום גבי. גזרתי על עצמי לא להמליץ על יבואן או יצרן ספציפי. אני מקדיש את זמני לסייע בעניין הטכני, הנדסי של כלי רכב, טרקטורים, וציוד צמ"ה, כמי שמומחיותו גדולה בתחום, ובשל כך, יכול להעניק מענה לכל כשל או רשלנות כנגד יבואן, או כנגד מנהל מוסך, או בעל מלאכה אחר. איתך הסליחה.

שי
09/06/21
איך במנוכים דיזל של הקשקאי אני רואה תגובות טובות על הדיזל ועל הבנזין התגובות לא משהו

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
09/06/21
שלום שי. ברמת העקרון מנועי דיזל הינם בעלי תכונות יחודיות ביחס למנועי בנזין. החשוב שבהן הוא, קבלת מומנט גבוה בסל"ד נמוך, ועוד תכונות יחודיות למנועי דיזל. בהצלחה

עוזי
22/06/21
ברשותי רכב פרטי מסוג ניסאן נוט שיצא ממשרד היבואן בחודש 12/2014 , בעת שרכשתי אותו הרכב נסע 86000 ק"מ , וכיום הוא כ87500 ק"מ , הרכב היה בידיים פרטיות עד שרכשתי אותו לפני כחודש וחצי , לפני ביצוע הרכישה בדקתי את הרכב במכון לבדיקה והתוצאות השביעו את רצוני , הן מבחינת , המרכב , הגיר , והמנוע , אולם מאז שרכשתי אותו כאמור לפני כחודש וחצי , נאלצתי להוסיף בפעם הראשונה ,1 ליטר שמן מנוע מיד כשהרכב נרשם בבעלותי [11/5/21] , ובפעם השנייה הבוקר [20/6/21] עוד 1 ליטר שמן מנוע , דהיינו , כ 2 ליטר שמן כל 1500 ק"מ ???!!! לציין שאין נזילות שמן מנוע , ואין עשן חריג שיוצא מהמפלט [ אגזוז ] , או רעשים חריגים מהמנוע . התקשרתי לבעלים הקודמים של הרכב , והוא אישר שגם הוא נאלץ להוסיף שמן מנוע לעיתים קרובות . פניתי לשרות לקוחות של קבוצת קרסו נמסר לי שהרכב כבר לא באחריות , והמלצתם היא שאכניס את הרכב למוסך מורשה של ניסאן , אשלם מכיסי עבור הבדיקה , ומי יודע עוד כמה תהליכים / תיקונים , שיעלו לי המון כסף הם עוד מתכננים לי , חבל שאין במדינה גוף כל שהוא שירכז את התלונות מסוג זה , ויטפל מול היבואן , ואם צריך אז פנייה לבית משפט , בצורה מרוכזת . לא הגיוני שרכב שנסע מספר קילומטרים יחסית לא גבוהה [ כ13500 ק"מ בשנה ] יסבול מצריכת שמן בצורה מוגזמת כפי שציינתי , ובשיא חוצפתם מתנערת קבוצת קרסו מאחריות למרות שהבעיה ידועה ומוכרת גם ליצרן .

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
22/06/21
שלום עוזי. הטיפול בבעיה שהעלת ייעשה בשלבים. בשלב הראשון, תגש למעבדת שמנים ותזמין בדיקה לשמן המצוי עכשיו במנוע. לפי ממצאי הבדיקה אנחה אותך בהמשך. סביר שהבעיה נובעת מכשל במנוע. אך יש לטפל בעניין בחוכמה. בנוסף תבקש מהאדם שרכשת ממנו, את כל ההיסטוריה של הרכב, מיום שעלה לכביש ועד היום. אם אין לו מסמכים אלה, הוא בנקל יוכל לקבלם ממחשב מרכזי של קרסו. בהצלחה

רוני
12/07/21
ניסאן קשקאי 2017 אין משהו חריג גם לא אוכל שמן .. רק לאחרונה יש רעש מוזר בהתנעה ראשונה בבוקר מה יכולה להיות הסיבה ? ותודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
12/07/21
שלום רוני. מתיאורך אני מתרשם כי לאחר שלב ההנעה, המנוע מתנהל כשורה. אם תיאורך משקף נאמנה את מצב רכבך, אזיי הבעיה בשלב הנעת המנוע, בו גלגלת קטנה המצויה במתנע, נעה קדימה על ציר ומניעה גלגלת גדולה של המנוע. לצורך פתרון מהיר ויסודי, יש לפרק את המתנע, ולטפל באמצעות התזת תרסיס של משחרר חלודה ובהמשך שימון, הציר והגלגלת. לאחר פעולות אלה, בעייתך תיפתר. בהצלחה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
12/07/21
ביית רכבך מצויה בגלגלת הנעת המנוע (הבנדיקס). שיחרור ושימון יפתור את הבעיה. בהצלחה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
12/07/21
היי רוני. עניתי לך. עיין במסרים ובתשובות. בהצלחה

חי
18/07/21
עוזי עם הניסאן נוט. לי יש בעיה זהה באותו הרכב, אך במצב אחר. המנוע הלך. צר לי לבשר, אבל לדעתי אתה על זמן שאול. ראה בכתה זו: https://thecar.co.il/%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%95%D7%93%D7%90%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%94%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%9C/

רוני
08/08/21
הי דני תודה על המענה בקשר לקשקאי 2017 והרעש בהנעת בוקר וההסבר המפורט לפני כשבועים הייתי במוסך החברה והסברתי להם את הבעיה שיש רעש במנוע קר בבוקר לכמה שניות והאם אמרו לי שזה רעש טבעי בהנעת בוקר רק לי זה נשמע ממש לא טבעי .. מה ממליץ לי לעשות בבקשה לחזור למוסך קרסו או שללכת כבר למוסך אחר ?? ותודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
09/08/21
שלום רוני. תבוא בדברים עם בעל מוסך פרטי, שאינו ברשת קרסו, תשאיר לו את הרכב ללילה שלום, כך שבבוקר הוא זה שיניע את המנוע. התשובה של קרסו אינה רצינית לשון המעטה!

יצחק בן שימול 052-2702622
11/08/21
אני עם ניסן קשקאי 2016 ועכשו הלך לי מנוע, כאשר אני מאד מקפיד על שמירה של הרכב וטיפולים. מה עושים

ארוסי רוני מייל RONY6107@HOTMAIL.COM
17/08/21
שלום דני יש לי ניסאן קשקאי 2015 עם 74000 קילומטר האוטו אוכל שמן בצורה לא רגילה וכמו כן אין לאוטו כוח בהתחלת נסיעה נראה כאילו מישהו צריך לתת לך דחיפה מה אני אמור לעשות

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
18/08/21
שלום רוני. לפי תיאורך ניתן לקבוע כי המנוע פגום! בעבר רכבים בסדר גודל כזה, היו מופעלים עם מנועים בנפח של 2000 סמ"ק, והיום אותם רכבים מופעלים במנוע 1200 סמ"ק. הבלאי המוגבר במנוע, פוגם במכללים המצוים בצנרת פליטת גזי המנוע, וזו הסיבה שהמנוע מתנהל כזקן. לטעמי היבואן צריך להכניס יד לכיס ולטפל בפתרון הבעיה, משום מס' הק"מ הנמוך יחסית. בהצלחה

עדי
20/08/21
לדני וכולם שלום, רציתי לקנות ניסאן קשקאי 2017-2018 בעיקר נסיעות עבודה3-5 שעות ביום (1000+ ק"מ בשבוע) . אבל לפי הכתוב פה בנושא המנוע והגיר אסור לגעת ברכב אלה אם יש דגם יותר מוצלח . צודק או לא?

זאב
04/09/21
שלום לכולם, ברשותי ניסאן קשקאי עם מנוע טורבו 1.2 דגם 2015 שעבר 120000. כל הטיפולים לרכב נעשו במוסך קרסו או במוסך מורשה של ניסאן. לאחרונה הופיעו רעשים במנוע, ניסיתי לקבוע תור למוסך קרסו, אך תור קרוב היה בעוד שבועים. לכן נגשתי למוסך פרטי ששם החליפו מותחן טיימינג. אחרי החלפה הופיעה נזילה קטנה של שמן מנוע. בקרסו טוענים שבזמן תיקון טיימינג יש לשים חומר אטימה ולחכות 24 שעות להדבקה והם לא מוכנים לעשות את זה אלא להחליף מנוע. עלות התקנה של מנוע חדש לטענתם 35000 ₪ או 25000₪ למנוע משופץ. בנוסף הם טוענים שבעיית הטיימינג נבעה מחוסר שמן במנוע כי טיימינג זאת מערכת שנפגעת בין הראשונות כשיורדת כמות השמן במנוע. במנוע אכן הייתה צריכת השמן אבל ברמה של ליטר 1 ל-4 או 5 אלף ק״מ והקפדתי לבדוק מפלס השמן פעם במספר חודשים. מה לדעתכם כדאי לעשות במצב שלי? הבנתי שהוגשה תביעה ייצוגית נגד קרסו בנושא תקלות סדרתיות של מנועיי 1.2 טורבו. מישהו יודע איך זה יכול לעזור לנפגעיי קרסו?

יבגני
04/09/21
שלום זאב. במכוניחת שלי הייתה בעיה כמו שלך, ואני בשונה ממך הכנסתי את הרכב למרכז שרות של קרסו בשפלה. גם אצלי הם טענו שצריך להחליף מנוע. חברים המליצו לי לפנות למומחה בתחום מהצפוןן דני סער מקיבוץ בית השיטה. דני ביקש מסמכים ממני וגם את ההיסטוריה של המכונית שלי. לאחר שדני סער התערב וטיפל בבעיה שלי מול קרסו, הם החליפו לי מנוע על חשבונם.

זאב
07/09/21
היי יבגני, קודם כל תודה על התגובה והרצון לחלוק מהניסיון שלך ולעזור לאחרים! אני דיי סקפטי שבקרסו יסכימו להחליף מנוע בן 6.5 שנים שעבר 120000 ק״מ והטיימינג טופל במוסך פרטי ולא של קרסו. בכל מקרה אנסה לדבר עם דני סער, אין לי הרבה מה להפסיד. שנה טובה ומוצלחת!

יוסי
18/09/21
ערב טוב לי יש קשקאי מודל 2017 בעיה בגיר

יוסי
18/09/21
לי יש קשקאי מודל 2017 בעיה בגיר

זאב
22/09/21
יוסי, גיר בקשקאי דורש טיפולים לפי שימוש. במוסכי קרסו בודקים שימוש בגיר לפי נתוניו במחשב הרכב. השאילה איפה עשיתה טיפולים האם היו התרעות בלוח מכוונים על בעיה בגיר והאם המנוע במכוניתם הוא בסדר או שתקלה במנוע גרמה לבעיה בגיר?

יובל
01/10/21
שלום לכולם לקראת סגירה של ניסן קאשקי 1200 טורבו לאחר שהוחלף מנוע, מניסיונכם האם זה שהוחלף מנוע זה אומר שלא יבואו בעיות בעתיד? האם שווה לקנות את הרכב? אשמח לתגובתכם

ציפי
05/10/21
ברשותינו מכונית קשקאי 2015. הרכב נרכש לפני כ 4שנים ב"טרייד אין" של קבוצת קרסו. כיום ,80000 ק'מ. הרכב נמצא שבוע במוסך מורשה(שם היו כל הטיפולים). יש צורך בהחלפת תיבת ההילוכים. הסכום המבוקש,לאחר נסיון להתמקח בעקבות ריבוי מקרים דומים-16000 שח. אבסורד ,שנקבל תיבת הילוכים משומשת,מרכב לאחר תאונה אחורית.אותו סוג שברור כבעייתי. מתלבטים מה לעשות. משפחת קרסו ,מתעשרת פעמיים על גב הלקוחות. מתלבטים

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
05/10/21
שלום ציפי. הבעיה היא של חב' קרסו ולא שלך!!! אם וזה לא מפתיע אותי, קרסו מתנערת מאחריותה לכשלים. נכון יהיה למשוך את הרכב ולהעבירו למכון המומחה בשיפוץ תיבות הילוכים אוטומטיות (תבדקי בין היתר בדיוק הדראוליקה שבקיבוץ מחניים). במכון יפרקו את תיבת ההילוכים, ובחשיפת הכשלים בתיבה, ניתן יהיה לערוך חוו"ד מומחה, ולתבוע את מלוא נזקיך מהם! בהצלחה

ציפי
05/10/21
דני תודה האם תוכל להמליץ על מכון מהימן בתל אביב? או הסביבה? שאלה:האם לקבל במכון חוות דעת בלבד ולתקן במוסך המורשה, או לתקן במכון?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
06/10/21
היי ציפי, בוקר טוב. אני מנוע מלהמליץ על מכון ספציפי. באזור ת"א, ישנם מכונים רבים ואני נוטה להאמין שחלקם יהיו טובים עבורך. תנסי לאתרם בעזרת אתר גלגלים, או לחילופין בגוגל. לאחר שהתיבה תפורק והבעיה תצוף, תנחי את בעל המכון, ליצור קשר עימי, להמשך הכוונתך. בהצלחה

זאהי
01/11/21
שלום גם לי יש ניסאן קשקאי 1200 בנזין 2017 שירות בחברה כעת יוצא המון עשן לבן

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
02/11/21
שלום זאהי. לא ציינת כמה ק"מ נסע הרכרב. אם הרכב שירת חברה המסגרת ליסינג, סביר שהרכב עשה ק"מ רבים. אתה צריך לאתר את החברה שעשתה שימוש ברכב, כדי לקבל את היסטורייה של הרכב. לאחר שאעיין בהיסטורייה, אומר לך מה זכויותך, ממי שמכר לך ומחברת קרסו מוטורס. בהצלחה

אילן אדר
25/12/21
שלום יש לי קשקאי דיזל 2017 116000קמ .ונורת חימום נדחקה .בדיקה ראשונה מראה שי חדירת לחץלמע מים .האם התקלב אופיית לרכב זה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/12/21
בוקר טוב אילן. הנורית שאתה מציין, מודיעה על חום יתר של המנוע, ואינה מתרגמת לחץ במערכת קירור המנוע. להתחממות מנוע, סיבות רבות. מומלץ לך להכנס למוסך, שיבצע אבחנה. הנך מוזמן לשלוח את ממצאי המוסך, כדי שאתייחס לעניין אמינותם והקשר שלהם, לגבי הרכב שלך. בהצלחה.

אילן אדר
08/01/22
דני שלום ההמשך להודעה קודמת .מדובר בקשקאי דיזל 2017 115000 קמ .היתה בעייה פתאומית ורגעית של חימום יתר פתאומי בשעון .כרגע המצב שהרב נוסע רגיל סיבה טובה אינו מתחמם .רק הנסיעה מאוד מאומצת יש לחץ אוויר במיכל איבוי. הרכב היה במוסך חברה פעמים סכה כמעט 3-4 ימים ואינם יודיים להגיד אם יש בעייה והיכן היא.כנראה יש בעייה כלשהיא.הצעתם לפתוח ראש מנוע כנראה אטם יל חשבוני וזה סכום גבוהה מאוד וגם לא מבטיח כלום .אני דרשתי אחריות חברה החלפת מנוע .או החלפת רכב .היכן לדעתך אני עומד ? אבקש עזרתך תודה נייד 0528747782

ניר
30/03/22
שמאי שלום, רכשתי רכב לפני 4 חודשים ממגרש. ניסן קשקאי 2017 1600 טורבו דיזל השבוע עשיתי בדיקת היסטוריה (מקודם לא יכולתי כי לא הייתי בעלים) והסתבר לי במקרה שהחליפו מנוע שהרכב היה עם 60K . השאלות שלי: האם המגרש ו/או מכון הבדיקה יכולים לדעת שהוחלף מנוע ומחויבים לדווח ? מהי ירידת ערך במקרה כזה? אני מאוד מתוסכל, השקעתי ממיטב כספי והתחושה שעבדו עליי

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
31/03/22
שלום ניר. אכן במסגרת השקיפות והגילוי הנאות, שכולנו מחוייבים לו, על אחת כמה לאלה העוסקים בסחר רכב. נושא החלפת המנוע היה חייב להיות מונח לפניך, במהלך השיחות למכירת הרכב! בנוסף, בעבר היה נהוג שמשרדי הרישוי, היו מציינים זאת ברישיון הרכב. יתכן שניתן לך רישיון הרכב הישן, ולכן ציון החלפת המנוע אינו מופיע. לצערי, סחירות הרכב שלך, נפגעה משמעותית ומחירו פחת בצורה משמעותית. ירידת ערך הרכב ברכבים חדשים יכולה לבוא לידי ביטוי של בן 30% ל- 40% הדבר תלוי בהתאמת הרכב ללקוח הפוטנציאלי שיזדמן לך. ככל שמדובר ברכב ישן מאוד. הרי החלפת המנוע משביחה את ערכו. בהצלחה

נ.ב
10/04/22
שלום. אשמח לדעת איך הקשקאי פלוס 2 מנוע 2000 סמק שנת 2013. האם צריך לצפות לבעיות מסוימות? תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
10/04/22
שלום רב. כעקרון כל רכב יוצר כדי להיות רכב טוב. מניסיוני גם רכבים יקרים במיוחד בדומה לרכבים זולים במיוחד, לעיתים ניזוקים! מומלץ, לפנות ל- 3 בעלי רכב זהה, ולבחון כיצר הרכב שירת אותם לאורך זמן. בהצלחה

שמרית
20/04/22
שלום רב יש לי קשקאי דיזל שנת 2020 17000 ק"מ והמנוע הלך. בקרסו מתנערים מאחריות למרות שעדיין באחריות בטענה שהדלק לא היה נקי אשמח לדעת אם הסיפור הזה נשמע בעבר ומה מומלץ לעשות

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/04/22
שלום לך שמרית. א. הטענה הנטענת, שדלק הורס מנוע, הסיכויים לכך קלושים במיוחד. ככל וקיימת אפשרות שהדלק נמצא מהול במים או כל נוזל מזיק אחר (הדבר דרוש הוכחה!), הבעיה תתמקד במערכת הדלק בלבד, כגון: משאבת לחץ גבוה. אינזקטורים (בעברית - מרססים), ועוד. ב. מי שטוען כך, עליו להוכיח זאת באמצעות הצגת בדיקת מעבדה שבחנה את הדלק. ככל שהיבואנית תציג כשלים בדלק, מה שהסיכויים לכך קלושים מאוד, הרי מלוא הנזקים יופנו לחברת הביטוח של בעלי תחנת הדלק! ככל שטענה מטופשת זו, תמצא נכונה, מה שהסויכויים לכך קלושים במיוחד. בעלי התחנה יציגו מתלוננים נוספים, שתדלקו במקביל לך. ג. תדרשי בתוקף שיציגו בפניך את הנזקים שבגינם נדרשת החלפת המנוע, והסבר לזיקת הנזקים לטיב הדלק. ד. מניסיוני ועבודתי בתחום בכל שלבי ורמות המקצוע, מעל חמישה עשורים. ומהכרות שלי את אנשי מחלקת שרות הלקוחות, והמחלקה הטכנית של יבואן הרכב. הם יתקשו ויכשלו בניסיונותיהם, להתנער מאחריותם!!! ה. לידיעתך, מומלץ במקרה שלך להשקיע את כל הדרוש בהתמודדות מול יבואנית הרכב, היות ולעניות דעתי, הנך זכאית לרכב אחר חדש ותקין! גם כשתגברי עליהם במערכה ראשונה, דבר שיוביל להחלפת מכלול המנוע על חשבונם. הרי שמבחינתך הדבר אינו אמור לספק אותך! היות וסחירותו של רכבך וערכו בשוק הרכבים המשומשים, נפגעה אנושות! - במשרדי מצויות הוכחות רבות לכך! בהצלחה.

ליאור קינן
19/05/22
היי דני ברשותי ניסאן קשקאי 2016 50000 קמ לפי מורשה של ניסאן יש בעיה בגיר שעלות התיקון 20000 שח מה המלצתך

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
19/05/22
שלום ליאור. מניסיוני רב השנים מול היבואנים השונים בכלל וקרסו בפרט. ממליץ אני, לבחון היטב את קביעותיהם המקצועיות לכאורה! מומלץ , לפנות למכונים העוסקים בשיפוץ תיבות הילוכים אוטומטיות, כדי שאלה יערכו דיאגנוזה מקצועית! משרדי בבית השיטה. ככל שהנך בשכנות לי, אבצע את הבדיקה.

מאיר
18/06/22
היי דני, קניתי במגרש קשקאי 1200 טורבו בנזין acenta sv שנת נוב2015 ב65.000 אלף שקל בחודש ספטמבר שעבר בלי לעשות טסט לצערי, המוכר אמר לי שאין לרכב שום בעיה, לפני כמה חודשים עשיתי טסט וגיליתי שהמנוע הוחלף בשנת 2020 ושהרכב עבר תאונה ויש חלקים שהוחלפו, אני יד 5, 130.000קמ. אמרתי את כל זה לבן אדם שמכר לי במגרש והוא אמר לי שהוא לא ידע על הדברים האלה, הוא אמר לי שהוא מוכן לתת לי 51.000 שקל על הרכב. האם שווה לי לקחת את הכסף ולקנות קשקאי דגם דיזל שאולי המנוע לא ילך או להישאר אם הרכב אצלי ולקוות שהכל יהיה טוב? ולפי דעתך מנוע מפירוק שהוחלף זה מנוע שנסה מקסימום בכמה ק״מ?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
19/06/22
שלום מאיר. לגבי החלטה אם להיפטר מהרכב במחיר של 51 אלף ש"ח. ההחלטה תהיה שלך בלבד. אעניק לך כלים, לקבל החלטה. 1. רכשת רכב ולא ביצעת בדיקה מקדימה - בעיה. 2. חלף זמן מיום שרכשת ועד לגילוי, שהרכב חווה תאונה. תידרש להוכיח שהתאונה לא נגרמה בתקופה שהרכב היה ברשותך. 3. לגבי מנועים מפירוק מקומי או מחו"ל - כל הנושא הינו חתול בשק! אין איש יודע מה חווה המנוע טרם הוצא מהרכב המקורי. יחד עם זאת לא נכון לפסול מראש מנועים אלה. 4. כאמור, העברתי לך מעט כלים. יש עוד רבים. קבל החלטה עצמאית. 5. בהצלחה.

קובי
27/06/22
דני שלום, רכשתי לפני כחודש ניסאן קשקאי 2016 . בבדיקה נכתב שמצב המנוע תקין למעט רעשים קלים שיש לבדוק ושריפת שמן. בטיפשותי לא ייחסתי לשריפת השמן חשיבות מרובה מה גם שהבוחן לא הדגיש זאת בפני שזו יכולה להיות בעיה אקוטית. לאחר שלקחתי את הרכב אתמול למוסך לטיפול שגרתי נאמר לי שחסר שמן במנוע והמוסכניק ידע אותי על בעיית שרפת השמן בדגמים האלו. כמובן שהבעלים הקודמים לא יידע אותי בבעיה הזו ושאלתי היא האם זה רלוונטי להגיש נגדו תלונה בגין גילוי נאות שהיה צריך לומר לי? האם יש מקום להגיש תלונה למכון שבדק וואנימשוכנע שמכיר את הבעיה ולא אמר כלום? לפי מה שאני קורא ביומיים האחרונים יש לי תחושה שברכב הזה כל רגע יכול ללכת המנוע. מחברי הפורום כאן אשמח לדעת אם אני צודק או סתם פראנואיד.

מאיר
29/06/22
היי דני תודה על תשובתך, בסוף החלטתי להשיר את הרכב אצלי, כי בסך הכל זה רכב מצויין ונוח למרות שהמנוע הוחלף לא גרם לי לבעיות שנעשיתי איתו כבר שנה, מה שכן עשיתי בדיקה עכשיו ואמרו לי שיש בעיה בצילינדר 4 mysfire, בחיישן ובטימינג, מוסך שאני לא מכיר אמר לי 3000 אלף שקל לטיפול ושהמנוע ילך אם לא מטפל ועוד מוסך שאני מכיר אמר לי לא צריך שום דבר, זה לא יפגע לי במנוע שהמנוע תקין שאין סימנים שדולקים ושהמנוע לא עושה רעש ושטוב שלא הסכמתי להם. לפי דעתך cylinder4 misfire גורם לבעיות עתידות? תודה

אברהם
11/07/22
שלום, ברשותי ניסאן קשקאי 2017 1.2 טורבו בנזין הרכב עבר 127 אלף ק"מ, נדלקה נורית מנוע צהובה. יש סיבה לדאגה?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
11/07/22
שלום לאברהם. כל נורית התראה ו/או אזהרה הדולקת בזמן עבודת המנוע, מחייבת בדיקה! מומלץ לך לבקש בדיקה באחד ממוסכי קרסו, ןלאחר שתקבל מהם אבחנה לגבי התקלה, תשוב אליי. בשל העובדה שישנן נורות רבות בלוח השעונים של כל רכב. רצוי שתעביר תצלום של אותה נורית שדולקת. יש מס' מערכות ברכב בכלל ובמנוע בפרט. אני חייב לזהות באיזו מערכת קיימת תקלה. בהצלחה

מיטל סקיטל
21/10/22
שלום יש ברשותי 3.5 שנים קשקאי 2016 מנוע 1200טורבו שעד היום לא עשה בעיות.ובדרך לאילת שעתיים לפני אילת המנוע קירטע ובקושי סחב ונדלקה נורה צהובה של בדיקת מנוע הגעתי לאילת בלחץ אטומי על 70קמש והכנסתי רכב למוסך ואמר לי שחלק בוכנה מס 3 שבק חיים.ושקח רכב למוסך לטפל במרכז לטפל.הזמנתי גרר למרכז,מציינת שבשנה האחרונה המנוע צרך שמן.אחת לחודשיים מילאתי לו ליטר שמן.מה זה אומר בוכנה 3..אפשר לתקן ,או שצריך להחליף מנוע?

אייל
29/10/22
מחר אני צריך לקחת לבדיקה ניסאן קשקאי דיזל שנת 2014 אחרי מה שקראתי כאן התקשרתי למוכר וביטלתי את הקניה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
30/10/22
שלום אייל. אני שמח שיכולתי למנוע ממך, הוצאות כספיות גדולות ועוגמת נפש. שוק כלי הרכב המשומשים בארץ, עמוס בכלי רכב. אל תתפשר על טיב הרכב, שתרכוש! בהצלחה.

אבי
08/11/22
שלום אייל, ברשותי ניסן קשקאי 2016 טורבו עם 130000ק"מ,רכב שמור ומטופל. כנראה שנקרעה לי שרשרת הטיימינג,לכל מוסך שאני פונה אומרים לי שלא מחליפים שרשרת,מפני שיכול להיות שיש עוד נזק למנוע והם לא מעוניים לקחת אחריות.ולכן צריך להחליף מנוע!האם זה נשמע הגיוני?מרגיש שמנסים לעקוץ אותי. מציין שבדקתי ב 2 מוסכים מורשים של ניסן,וגם במוסכים פרטיים. אשמח לעזרתך.

אדי
17/11/22
יש לי ניסאן קשקי 2015 1200 בנזין עשה 120000 ויש רעש בדקתי אתו במוסך אומרימ הרעש מרוצעת הטימג האמ יש אחריות בקרסו על זה אשמח לתשובה .תודה

ציפורה
13/12/22
האם יש בעיית מנוע גם בקשקאי 2014?

זיו
07/02/23
דני שלום רב, יש ברשותי ניסאן קשקאי 05/2017 1.2 שנרכשה לפני 8 חודשים, בחודש האחרון בתחילת נסיעה כשהמנוע קר, הילוכים ראשונים יש רעש ״גרגור״ מכיוון המנוע, אם לוחמים חזק על הגז הרעש מתחלף ברעש רגיל ונורמלי, חייב לציין כאשר המנוע חם ומד החום על החצי הכל תקין(גם ההילוכים הראשונים). אשמח לייעוץ, תודה רבה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
08/02/23
שלום זיו. איני רואה בעיה, שצריכה להטריד מנוחתך. השמן גם בתיבת ההילוכים וגם במנוע, צריך להגיע לטמפ' עבודה, כדי שתפקודו יהיה מיטבי. לכן, מניתוח התיאור שהצגת, איני רואה בעיה ברכבך. בברכה.

אתי
14/03/23
שלום דני בבעלותנו קשקאי 2019 1.3 תוך כדי נסיעה התפוצץ לנו טרמוסטט, רכב נגרר למוסך והוחלף טרמוסטט. לאחר חודש נכנס לטיפול 60000 ולאחר כשבוע התחילו קשיים בהנעה. 2 מוסכים מורשים שטיפלו ברכב התנערו. מוסך שלישי קובע שהלך מנוע למרות שאין חיווי, מנוע לא מתחמם ורכב נוסע תקין. בדיקת מחשב תקינה לחלוטין. מה עלינו לעשות

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
14/03/23
שלום אתי. ניתוח מקצועי של התיאור שהעלת, מצביע על אפשרות, שכתוצאה מפריצת התרמוסטט, עלה חום המנוע למידה שפגע בחלק פנימי במנוע, כגון: אטם ראש מנוע, או חלק אחר. תופעה זו, גורמת לכך שטיפות מים ממערכת קירור המנוע, חודרות לאחד או יותר מתאי השריפה של המנוע, ומקשות רק בשלב הנעה, כשהמנוע פועל הבעיה אינה מורגשת - בד"כ תופעה זו מתרחשת, לאחר מנוחה ארוכה יחסית של המנוע. טרם פירוק המנוע, ניתן לבצע בדיקה, ע"י העברת לחץ הפוך למערכת הקירור כלומר מתאי השריפה ולא כמקובל ממיכל העיבוי. יתכן וההסבר שלי, לא מובן לך דיו. ככל ותבקשי זאת, אסביר בהרחבה בשיחת טלפון, בזמן שיתאפשר לי. בהצלחה.

מאיר
02/05/23
היי אני מתעניין לגבי רכישת ניסאן קשקאי 1.3 טורבו שנת 2019 האם יש בעיות בדגם זה שמעתי שזה גיר רובוטי לא מבין בזה כל כך אשמח לעזרה תודה

דייב
17/06/23
שלום לכולם יש לי קשקאי ישן שנת 2009 החלפתי שרשרת תזמון ומותחנים כולל חיישן מצב גל ארכובה עדיין מופיע אצלי תקלה על מצב גל ארכובה והרכב לא סוב שמי דייב

מיכאל
26/06/23
היי דני ברשותי ניסן קשקאי 2016 מנוע 1200. לפני שבוע המנוע התריע על חוסר שמן לאחר שעבר טיפול לפני 3 חודשים, מלאתי שמן . ואחכ נדלקה מנורה של מנוע , במוסך אמרו שיש תקלה בבוכנה 2 , בנוסף המנוע מזייף, ויש קומפריסה של 90 בבוכנה 2 בשאר יש 180. הומלץ לשלוח את המנוע לשיפוץ. מה דעתך על כך והאם מומלץ למכור את האוטו ומה טיבו לאחר השיפוץ. תודה מראש. מיכאל

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/06/23
שלום מיכאל. לאור הכרותי את תפקוד המוסכים היום ביחס לעבר הרחוק. לא מומלץ לשפץ את המנוע, אלא למצוא מנוע משומש באחד ממגרשי המכוניות (פירוקים לאחר תאונות). מומלץ לטרוח במגרשים הפזורים ברחבי הארץ, לבקש לראות את היסטוריית הרכב ממנו הוצא המנוע, דבר המבטיח הצלחה. עלויות מנועים מפירוק הינן נמוכות יחסית, ומידת ההצלחה גבוהה מניסיונות שיפוץ במוסכים. בהצלחה

אמינה
05/07/23
שלום לכולם, יש לי קשקאי 2016 מנוע 1200, אני לא מפסיקה למלא שמן, כל חודש בודקת, לפני חודש החלפתי שרשראות מנוע במוסך מורשה באר שבע עמיגל, היום הרכב כמעט ולא נוסע בכלל בבדיקת מוסך פרטי אמרו שהלך הגיר ויש להחליפו למרות שהואטו נסע כ 90000 אני מאוכזבת ממש מהעלויות שאני משלמת מדי חודש, זה כבר הפך למנוי חודשי!!! חבל על הכסף שלנו!!!

יבגני
16/07/23
שלום דני, יש ניסן קשקאי 2019, מנוע 1300. לפני חודש עשיתי טיפול 60000, ושבועיים אחרי זה נדלקה מנורה לבדוק מנוע. אחרי כל איפוס, האזהרה חזרה עם קוד אחר, והרכב לא נסע כמו שצריך. בעיקר בא לידי ביטוי שלא הגיע מעבר ל - 3000 סל"ד. הייתי שבוע בחו"ל, הרכב עמד שבוע ללא תנועה וכשהנעתי הכל הסתדר. נורית לא דולקת והרכב נוסע בלי תלונות. מה יכול להסביר את התופעה? תודה מראש. יבגני

Nick s
23/08/23
איזה מזל שעברתי כאן על התגובות ... עמדתי לקנות ניסאן קשקאי טורבו 2017. המוסכניק שלי אמר לי לא להתקרב לרכב!!! ואני עכשיו מבין גם למה

יסמין
05/09/23
אשמח לשמוע חוות דעת על קשקאי 2019 דיזל? אשמח לתגובה בהקדם🙏🙏🙏

אבי
12/09/23
הייתי אמור ללכת לבדיקה עוד יומיים ונראה לי נוותר על כל התענוג של להיכנס לכזה רכב

Boaz Aviram
12/11/23
יש לי ניסאן קוראי טורבו 2017 יצא לי עשן לבן , כשבדקתי לא היה לי שמן במנוע אבל לא הייתה נורית חיווי. לקחתי למוסך אמרו שכנראה הלך מנוע , יש מצב ?!? וכמה העלות ?

רמי
27/11/23
שלום, אשמח לקבל ביקורת על קשקאי 2019 מנוע 1.3. האם במנוע והגיר החדשים יש גם בעיות דומות לדגמים קודמים?

סבג פרוספר, ירושלים
05/12/23
הרכב לא מחמם,רק האויר הקר עובד ,מה אני צריך לעשות,והאם אפשר לנסוע ככה, למרות הבעיה הזאת, תודה.יש לי ניסאן קשקאי מנוע 2000,שנה 2013, תודה.

בני
19/02/24
מתעניין בקשקאי 2016 סולר מיד 2 האם משתלם ???

אפרת
06/05/24
היי, יש לי ניסן קשקאיי שנת 2017 החלפתי טורבו ועכשיו הלך מנוע שלא נדבר על חוסר בשמן כבר שנתיים. האם יש תביעה ייצוגית? איך יכול להיות שכל כך הרבה רכבים כמעט אותו שנתון עם אותן בעיות?

אברהם גולדין
27/06/24
היי דני, יש לי קשקאי שנת 2020 מטופל במוסך הראשי של ניסאן (ריבל 24) ועבר טיפול שנתי לפני 3 שבועות. הרכב נתקע לפני שבוע באמצע נסיעה קצרה... לא נדלקה כל נורת אזהרה לפני ואחרי שנתקעתי גררתי למוסך של ניסאן ושם הודיעו לי שנוזל הקרור נזל החוצה והמנוע התחמם והלך. כיון שטיפלתי במוסך שלהם יתנו לי 50% הנחה על המנוע וחלקים נוספים אם אחתום על ויתור תביעות. ס"ה לתשלום אחרי הנחה 36 אלף ש"ח. מה אתה מציע לי לעשות??? תודה - אברהם גולדין 0545671914

בועז
01/07/24
יש משהו שעוזר באתר הזה ? כי גם לי יש בעיה עם ניסאן קשקאי הלך הטורבו תוקן, הלך הגיר הוחלף. עכשיו בבדיקה לפני מכירה יש בעיה בבוכנות של עובדות 100 % , יש את מי לתבוע ? בועז 0507121937 הרכב שווה 61000 אני מוכן להעיף אותו ב 45000

מארו
11/09/24
רכשתי את הקשקאי ממגרש רכבים ב חודש 4 ובתחילת חודש 7 הרכב פתאום נכבה בלי שנדלקה כל נורה לפני... גררנו אותו ואמרו שצריך להחליף מנוע...ב אותו שבוע החליפו מנוע באתי להוציא את הרבכ נסעתי איתו נסיעה של פחות מדקה ואז התחמם המנוע החזרתי אותו לאותו מוסך אמרו שעוד פעם צריך להחליף מנוע ומאז עד היום החליפו 3 מנועים הרכב ממשיך להתחמם לא מבינים מה התקלה ואני כבש 3 חודשים בלי רכב.....אכב חרא בטירוף...

רונה
12/12/24
היי ניסאן קשקאי 2018 יד ראשונה 63000 קמ הלך מנוע הלך טורבו הלך מגדש אני עדיין בשוק מוסך קראסו דורשים 70 אשח על תיקון.לא לוקחים אחריות.מה עליי לעשות?

רועי
11/03/25
ניסאן קשקאי 2015 מנוע 1200 נורה נדלקה chasis control system fault בדקתי את זה היה נראה עניין של פלג/כוהל והלכתי למוסך המוסכניק חיבר מחשב אמר איכשהו אמר שהלך מנוע ואין מצב אני משקיע על הרכב הזה איך אני מעיף אותו מה לעשות מישהו יודע?

הוסף תגובה: