איבוד מים ברכב ללא נזילה

מאת: רועי

נכתב ב: 07/12/17

שלום למומחה, ברשותי s max שמתי לב שהרכב מאבד מים, ניכנסתי למוסך מורשה ולא מצאו נזילה, החליפו טרמוסטט ואת מכסה מיכל המים. הרכב לא מתחמם אבל מפלס המים יורד כל נסיעה, בערך שבוע למיכל מלא, איך להמשיך לבדוק את הנושא, איבדתי אמון במוסך שכבר לקח כסף על "תיקונים" ובדיקות. לתשובתך אודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
13/12/17
שלום רועי. הסיבות לאיבוד מים הינן רבות. יחד עם זאת לאור הנתונים שמסרת לי, אני יכול לכוון אותך לשתי סיבות שיכולות לגרום לאיבוד מים מבלי שתראה כל סימן מזהה והם: האחד פגם מזערי באטם ראש המנוע, יכול לגרום לאיבוד מים לאורך זמן. הסיבה השנייה, פגם במשאבת המים יכול לגרום לאיבוד מים לאורך זמן. לכן מוצע לך, לבדוק באמצעות פנס, אם ישנם סימנים מזההים על גבי משאבת המים, במידה ותמצא סימני חלודה כלשהם, החלפת משאבת המים תביא לפתרון הבעיה שלך. בהצלחה

נתן
27/01/18
מדובר על מנוע אקובוסט? יש לי בעיה חוזרת של איבוד מים והתחממות ברכב פורד גלאקסי משנת 2012 עם מנוע אקובוסט. טרם נמצא פתרון מטעם מוסך מורשה.

שי לריה
20/03/23
שלום וברכה יונדאי סנטה פה מאבדת מים ברדיאטור קרוב לחצי ליטר בנסיעות ארוכות מעל 15קמ הוחלף רדיאטור ועשו בדיקה לכול הצינורות ונזילות למינהם רצוי לציין שמיכל העיבוי נשאר מלא וכן גם בדקו לחץ במיכל עיבוי וברדיאטור מציין גם שמד החום בשעון מגיע לחצי אחרי 5 דקות נסיעה אבל המנוע נשאר קר ואז ברגע שהרכב מיתחמם המאוורר עובד המד חום לא עובר את החצי מה יכול להיות הבעיה?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
21/03/23
שלום שי. התיאור שלך אינו ברור! אם המנוע מאבד מים, כיצד הם לא חסרים במיכל העיבוי? שתי שאלות לי אליך: 1. האם יש נזילות בתחתית הרכב? 2. האם איבוד המים, מתקיים רק במהלך נסיעה ברכב? 3. לאחר שתענה, אכוון אותך לפתרון הבעיה..

הוסף תגובה: