ירידת ערך בגין תאונה

מאת: שמעון וינו

נכתב ב: 19/05/18

שלום דני, הייתי מעורב בתאונת דרכים - רכב נסע ברוורס מהחנייה ופגע לאורך צד ימין של הרכב, האוטו משנת 2012. הפגיעות היו בכנף ימין קדמי, 2 דלתות ימניות וכנף אחורית ימנית. השמאי החליט רק להחליף לי דלת קדמית לצד הנהג (דלת מחודשת) ואת השאר לצבוע מחדש וליישר את הפח. רציתי לברר כמה אמור להיות ירידת ערך על הנזק? למה מחליפים דלת מחודשת ולא דלת חדשה? איך אני יכול לדעת אם איכות הצביעה מחדש הינה טובה? כנ"ל לגבי יישור הפח?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/05/18
שלום שמעון. א. יתכן והתכוונת לדלת משומשת ולא מחודשת. לעניין זה רכב מעל שנתיים ניתן ומותר לתקן באמצעות שימוש בחלקים משומשים, בתנאי שאלה לא יהיו משנתון קודם לשנתון הרכב הניזוק. לגבי טיב העבודה וגובה ירידת ערך שחלה על הרכב, מומלץ לפנות לשמאי המתמחה בנזקי תאונות וזה יוכל לסייע לך. בהצלחה

שמעון
29/05/18
תודה דני על התשובה המהירה. בהמשך לשאלה הקודמת תיקוני צבע וצביעה מחדש של מקומות שנפגעו בתאונה, האם הם חייבים להיעשות ידנית או ע"י מחשב (צביעת רובוט)? איזה צביעה עדיפה ידנית או ע"י מחשב?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
04/06/18
שלום שמעון. תמיד עדיפה צביעה באמצעות מחשב/רובורט, אך שיטה זו אינה מצויה ברוב המוסכים בארץ. לכן יש לחפש בעלי מקצוע עם יד טובה, שיצליח לשמור על עובי אחיד במהלך הצביעה, ובנוסף עליו להקפיד, לבצע את הצביעה ללא כל נזילות. בהצלחה

הוסף תגובה: