פגישה עם מומחה בית המשפט

מאת: איימן מנצרת

נכתב ב: 26/05/18

בעקבות בעיות במנוע של הרכב החדש שקניתי - טויוטה היילקס. התמנה מהנדס גולן כמומחה מטעם בית המשפט. המהנדס ביקש להיפגש איתי ועם נציגי יוניון מוטורס וביקש שהמומחים של הצדדים יגיעו, וכך עשינו. בפגישה התברר לי כי המהנדס לא מבין במבנה המנוע, הוא ביקש מעמית נציג טויוטה ומדני סער להסביר לו, על הבעיה. דני נתן הסבר מפורט לגבי הבעיה, דבר שעמית לא סתר, אך מנגד המהנדס נצר שבא מטעם טויוטה, ניסה כל הזמן להפריע לדני לדבר. כשהמהנדס נצר נתבקש להסביר, התברר שאינו מבין, וכל מה שעשה זה אם אני פניתי למוסך, ואולי אני לא יודע לנהוג, ואולי נסעתי הרבה ק"מ בחודש ועוד דברים לא מקצועיים. אני דואג, בשביל כך שהמהנדס גולן שלא מבין יחליט עם טויוטה, כי הוא לא כתב שמהנדס נצר לא היה במקום ולא בדק את המכונית ולא נתן הסברים מקצועיים. כל מה שעשה מהנדס נצר היה להפריע לדני להסביר למהנדס גולן. כשנגמרה הפגישה, אני ודני יצאנו החוצה וגולן ועמית נשארו בפנים. אני דואג שאולי הוא יכתוב חוות דעת לא טובה בשבילי. מה אני צריך לעשות ואם אפשר להסביר לבית המשפט מה היה בישיבה תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
03/06/18
שלום איימן. גילוי נאות - המקרה מוכר לי אישית. לעצם העניין, לדאבון לב, אנשים שאינם בקיאים בענף מכונאות הרכב, מתמנים ע"י בתי המשפט השונים כמומחים מטעם בתי המשפט. המינוי של בית המשפט אינו סופי, וגם חוות הדעת של המומחה אינה סופית. אם תובע מגלה שבשל העדר הבנה של המומחה, זכויותיו לא התקיימו, יש לו הזכות לזמן את המומחה לחקירה בבית המשפט על חוות דעתו ובכלל זה, ישאל המומחה לגבי הכשרותיו וניסיונו המעשי בתחום. מניסיוני האישי הייתי שותף למספר מקרים בהם זומן מומחה לחקירה לגבי חוות הדעת שהגיש, וכשהתברר בבית המפשט, כי ידיעותיו דלות, חוות הדעת נפסלה. כדי שמומחה יתאים לערוך חוות דעת, עליו להיות בעל ניסיון מעשי של עשרות שנים בתחום. ידועים לי הרבה מקרים בהם מהנדסים מתחומים שאינם קשורים לכלי רכב, מתמנים ע"י בתי המשפט, ולצערי ברוב המקרים התביעה כנגד היבואנים, או חברות הביטוח או ארגון גדול אחר, קורסים בשל חוות הדעת שערכו אלה. מומלץ להיזהר משנה זהירות כדי לא להיכשל בתביעה!

הוסף תגובה: