מאת: שירלי
נכתב ב: 06/06/18
דני שלום אשמח להתייעץ איתך ולברר האם אפשר בכלל לעלות על רשלנות מוסך ע"י שמאי אבא של בן זוגי נכנס עם רכבו מסוג איסוזו למוסך מורשה של UMI עם בעיה של נזילת שמן (הוא ידע שיש לו נזילה מכיון שהוא בן אדם מאוד מקפיד ובודק כל הזמן שמן ומים וכו') יש לציין שלא נדלקה נורה בכלל. לאחר אבחון של המוסך אמרו שצריך להחליף אטם של המכסה טיימינג סיכמו על מחיר המוסך כביכול סידר את האבחון שלהם וחמי בא להוציא את הרכב מהמוסך הוא התחיל לסוע לכיון הבית שלו עניין של בין 5-10 דקות באמצע הנסיעה הוא שומע רעשים החליט לעצור בצד ופתח את מכסה המנוע וראה שאחד הרצועות של המנוע עפה הוא התקשר למוסך ואמר לו שיש רעשים במנוע ועף הרצועה שאל אותו איזה רצועה ואמר לו אין בעיה תגיע למוסך, חמיהגיע למוסך ופה התחיל השתלשלות העניינים בעל המוסך או מנהל העבודה אמר לו שישאיר פה את הרכב ואני יחזיר לך תשובה יום למחרת או כמה ימים (לא מדויק יודעת שעד שקיבל את רכבו מהפעם הראשונה עבר בערך שבוע+ בערך) מישהו מהמוסך מצלצל אמר לו אתה צריך להגיע למוסך אנחנו צריכים לדבר איתך הוא אומר תקשיב הגלל של הטיימינג לא תקין ושלא הגיע שמן וצריך להחליף אותו התחיל להתעורר ויכוח לגבי העלות התיקון של גלגל אף אחד לא לקח אחריות המוסך אומר זה לא קשור חמי מאיר אומר אני הבאתי את הרכב בלי רעשים רכב תקין לא עפה לי לפני רצועה באתי בגלל נזילת שמן ולא יותר מזה וכל הבעיות החלו אצלכם. לאחר ויכוח מאיר אמר למוסך תסדרו נסתדר על הכסף אחרי זה אם אתה אומר שזה הבעיה תתקנו ! יש לציין שכבר מאיר היה מיואש וחסר אונים ורצה כבר את רכבו מסודר ולא רצה להיכנס לסוגיה איתם לכן ויתר והסכים לשלם על התיקון הנ"ל שוב השאיר את הרכב המוסך אמר אני יביא לך מפרוק נסדר את זה עבר יום יומיים . מצלצל לחמי המוסך אני סגרתי יש עדין רעשים אני הרמתי ידיים מזה אני לא מוכן לסדר את זה אתה רוצה תתבע אותי תעשה מה שאתה רוצה חמי אמר לו מה זאת אומרת אמרת שזה רק גלגלי שיניים (רצועה) אז הוא אומר החלפתי אבל עדין יש רעשים לאחר ויכוח המוסך ניסה שוב למצוא תקלה פתאום המשאבת שמן לא טובה פתאום יש חור באגן שמן יש פילטר מין מסננת והוא לא עובד הוא אומר מה זה לא עובד אם זה לא היה עובד היה נדלק לי מנורת שמן זה לא שחסר שמן במנוע . יום למחרת בערך מתקשר המוסך אומר לו הרכב מוכן (לאחר שהם בכלל "לא ידעו" מה התקלה) חמי שואל אותו מה זאת אומרת לפני יום אמרת אתה לא מוכן לטפל בבעיה הרמת ידיים המוסך אמר לו אני הבנתי מה הבעיה זו משאבת שמן החלפתי לך משאבת שמן חמי בא לקחת את הרכב המוסך אמר לו איזה מחיר חמי לא מוסכניק ולא מבין ולא יודע גם אם זה פורט בחשבון/בטופס תיקונים סיכמו שוב על המחיר וחמי שילם בלת ברירה חמי לקח את הרכב לבית יום למחרת הוא קם ליסוע לעשות סידורים איך שהוא מניע את האוטו אחרי 5 דקות נסיעה נדלקת לו נורת שמן עצר את הרכב בצד דומם מנוע התקשר למוסך המוסך אומר אנחנו שולחים לך גרר הרכב הגיע למוסך לאחר שעה שעה וחצי בעל המוסך אמר לו הלך מנוע חמי אמר לו איך זה יכול להיות אתמול הוצאתי את הרכב כי אמרת שהכל תקין וסודר ברכב איך הלך מנוע ?! כרגע המוסך לא מוכן לקחת אחריות ולפי מה שהבנתי מנוע כזה עולה בסביבות 12-15 אלף שח האם שי כאן מצב של רשלנות ? האם יש הילה לתביעה? הם שמאי יכול להעריך זאת ? אודה לעצתך ולעזרתך