תביעה נגד מוסך

מאת: גיא

נכתב ב: 04/07/18

שלום רב. יש לי נזקים ברכב שנגרמו לאחר שהרכב נכנס למוסך לתיקון קטן. אני מעוניין לתבוע את המוסך על הנזקים במסגרת רשלנות מקצועית. רציתי לברר מי יכול להכין עבורי חוות דעת, וללוות אותי בבית המשפט. האם שמאי ביטוח מתאים? ואם לא מי מתאים למשימה זו?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
18/07/18
שלום גיא כדי להתקבל ללימודי שמאי רכב, המדינה דורשת שהמועמד יהיה בעל תעודה מקצוע סוג 2. לצערי רוב שמאי הרכב אם לא כולם הינם ברמה זו. רמה זו אינה יכולה להתאים לתביעה כנגד מוסך שהינו בעל תעודה סוג 8 או סוג 3 ובנוסף תעודת מנהל מוסך ובד"כ הינו בעל ניסיון בתחום. מכאן יוצא ששכירת שמאי רכב רגיל אינה עוזרת לך - תחפש שמאי רכב בעל רקע מוכח בניהול מוסך של שנים רבות. יחד עם זאת יש להיזהר לא להתקשר עם מי שמכנה עצמו מהנדס רכב (אין תואר כזה בארץ!), היות ואלה באו מתחומים: מכונות, מיכון, מים, חקלאות ועוד, אלה מציגים את עצמם כמהנדסי רכב, כאשר אין כל קשר בין תחומים אלה, לענף מכונאות הרכב, ולכן אלה און שנעזרים במוסכניקים בהכנת חוות דעתם או שאלה מתרגמים מאמרים שמפורסמים בספרות המקצועית הלועזית. בשני המקרים כשאלה מוזמנים לחקירה על חוות הדעת שהציגו, הם בד"כ נכשלים כי אלה שעזרו להם בהכנת חוות הדעת, לא מורשים לסייע במהלך החקירה. בהצלחה לכן כאשר אתה תובע מוסך, או יבואן או חברת ביטוח בתחומים הקשורים לענף המכונאות, עליך לבחון היטב את הרקע של האיש איתו אתה בוחר להתקשר, ולוודא כי הוא בעל ניסיון מוכח של שנים רבות בעבודה במוסך בכל הרמות עד לרמת מנהל מוסך. יש להיזהר מאלה המציגים עצמם כמנהלי מוסך של חברות ענקיות היות והיבואנים עושים שימוש בתעודה מבלי שבעליה עובד במקצוע. ראו הוזהרתם!!!

הוסף תגובה: