חקירת מומחה בית המשפט

מאת: שי

נכתב ב: 17/07/18

שלום רב. קוראים לי שי ואני מאזור צפון. רכשתי רכב חדש מסוג דאצה. תבעתי את היבואן בבית המשפט בחיפה בגין העובדה כי הגיר התקלקל בזמן ניסיון חילוץ לאחור. בית המשפט מינה מומחה מטעמו את יצחק סמו. חוות הדעת של סמו הייתה לא מקצועית, וכולה הייתה לטובת היבואן. שילמתי כסף נוסף כדי שאוכל לחקור את סמו על חוות הדעת שלו. במהלך החקירה הרבה תשובות של סמו היו, לא יודע, לא מכיר, צריך לבדוק עוד פעם ועוד כאלה. בית המשפט קבע דיון נוסף בו יחקר המומחה מטעמי על חוות הדעת שערך בקשר לסוגיה נשוא התביעה, וזה נהדר מבחינתי. אם מישהו מעוניין בפרטים נוספים, אמסור את מספר הטלפון שלי.

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
18/07/18
שלום שי. מניסיוני במקצוע, אכן נתקלתי במספר רב של מקרים, בהם מתמנים כמומחים מטעם בית משפט, שהם שמאי רכב/ביטוח ומהנדסי רכב לכאורה שאינם מבינים בנושאים הטכניים הקשורים למקצוע המכונאות. לצערי לא מזדמן לי להגיע לכל בתי המשפט בארץ כדי לקעקע את חוות דעת לא מקצועיות של המומחים השונים, ובכך להציג בפני בתי המשפט את העדר ידיעה המקצועית של המומחה שמונה על ידי בית המשפט. כאשר אדם שאינו מבין בתחום ברמה המספקת, עורך חוות דעת מטעם בית המשפט, הוא גורם בכך לעיוות הדין, ולנזקים כספיים כבדים לאזרחי המדינה התמימים. אני מכיר לא מעט מקרים כאלה, כאשר הזדמן לי לבקר את חוות הדעת של המומחה לכאורה, ולהופיע בבית המשפט כדי לחקור את המומחה על חוות דעתו. במקרים מסויימים נתבקשתי להגיע מטעמי חוות דעת מקצועית, שברוב המקרים הובילה לפסיקה הוגנת של שופטי בית המשפט. ניתן לאתר תיקים כאלה באתר ורבים נוספים שיפורסמו באתר בהמשך. חבל לי מאוד על מקרים בהם אזרח תובע נזקים שנגרמו לו ממוסך, או מיבואן או חברת ביטוח או מגוף אחר כלשהו, ומפסיד במשפט בשל רמה מקצועית ירודה של מי שמונה כמומחה מטעם בית המשפט. לאור זאת אני מודיע באמצעותך לכלל אזרחי המדינה, בכל מקרה בו מונה מומחה לכאורה לבית המשפט שערך חוות דעת שלא שיקפה נאמנה את המקרה הטכני, אני מוכן להכין חוות דעת נגדית למומחה לכאורה, ולהופיע לחקירה בפני כל בית משפט ברחבי הארץ, כדי שיעשה משפט צדק. בנוסף, אין לי כל ספק כי יש חובה דחופה לפנות להנהלת בתי המשפט השונים ברחבי הארץ, כדי שאלה יערכו בדיקה מעמיקה לגבי כישוריהם של אלה המופיעים ברשימת המומחים אצל השופטים השונים בבתי המשפט הפזורים ברחי הארץ., מצב שיכול לחסוך לאנשים פרטיים כספים רבים. יש לציין כי כבוד השופט אילן דפדי, ביושבו כסגן נשיא בית משפט שלום תל אביב, השקיע רבות בבדיקת הנושא, ונתן החלטתו בנושא. מאוד מתבקש שבתי משפט נוספים ילכו בדרכו, זה המעט שמגיע לנו אזרחי המדינה, המשרתים בצה"ל ומשלמים מיסים כחוק. בהצלחה

הוסף תגובה: