עריכת חוות דעת על ידי מהנדס רכב

מאת: משה מרחובות

נכתב ב: 01/08/18

תבעתי יבואן בקשר לליקויים ברכב חדש שרכשתי לאחרונה. עלה לאוויר שאני צריך לחפש מהנדס רכב שיערוך חוות דעת לעניין הליקויים ברכב. מבקש לדעת האם כלל קיים בארץ אדם כלשהו בעל דיפלומה של מהנדס רכב מקצועי, למרות שאין לנו בארץ מפעל לייצור כלי רכב? האם מי שמציין כי הינו מהנדס רכב אכן מתאים לערוך חוות דעת מקצועית, למרות שאין לנו בארץ תעשייה לייצור כלי רכב? תודה מראש

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
07/08/18
שלום משה. אני ממליץ לך ולאחרים שתובעים או נתבעים, להעיר לבית המשפט הנכבד, כאשר זה ממליץ לפנות למומחה, לציין כי בארץ אין כלל תואר של מהנדס רכב. אלה המציגים עצמם בפני בית משפט כמהנדסי רכב הם במקרה הטוב מהנדסי מכונות ולא מכוניות וההבדל בין השתיים תהומי. מכונה מיועדת לתעשייה ומופעלת בד"כ באמצעות מנועים חשמליים בכוח של 3 פזות ולמעלה מכך. בניגוד למכונה, מכונית הינה בעלת מנוע בעירה פנימית ותיבת הילוכים, וזו נעה על גבי כביש וממש אינה סטטית כמו המכונות. במקרים בהם דרושה חוות דעת מומחה בענף הרכב, יש לבחור מי שהינו בעל הכשרה בתחום הנדסת רכב/הנדסאי, שהינו בעל וותק של עשרות שנים, בעיסוק בכל שלבי ענף מכונאות הרכב, רק מומחה כזה יוכל לערוך חוות דעת שתוכל להתמודד ביעילות בתביעות נזקים מול מוסכים, יבואנים ועוד.

עבדאללה זאיד
14/11/19
שלום רב, אני מבקש לקבל חוות דעת של מדיבוס שיש בו ליקויים (עם ההנעה הראשונה נדקלה מנורת לחץ השמן ובדוק מנוע שיק אנג'נט..התברר גם שיש בו תיקון צבע שהיבואן לא גלה בעת מסירת המדיבוס האם אתה יכול להגיש חוות דעת בעניין זה לאחר בדיקת הרכב בתור מהנדס רכב ושמאי או שאתה רק שמאי ואם לא יש לך מישהו להלמליץ עליו ? תודה רבה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
12/11/20
שלום עבדאללה. מדבריך ניתן להבין, שרכשת רכב בעל ליקויים מגוונים, חלקם מתמקדים במנוע ובמערכותיו, וחלקם האחר המרכבה הרכב. כדי לערוך עבורך חוות דעת מומחה, אני נדרש לבחינה של הרכב, אך קודם לכן רצוי שתשלח אליי לאימייל, את ההיסטוריה של רכבך, כדי שאכוון אותה לגבי הפעולות שיש לפעול כנגד המוכר. בהצלחה

לאוניד פורטנוי
22/11/20
שלום אני קניתי רכב רנו קולאוס חדש ב מרץ 2020 קול 6000-7000 דולק צינור זים אוויר פניתי בחיברה עומרים בגלל ש רכב נוסאה מיתחת 30 קמו/ש זה קורה ו זה לא נחון אני צריך חוות הדעת עם יפשר 0547638163 Leon_portnoy@mail.ru לאוניד

חוסם
12/11/21
חוות דעת על נושא כרית אוויר לא נפתחא

ניר
18/12/21
שלום קניתי סקודה אוקטביה חדשה לאחר חודש נדלקה לי מנורה שכותבת רכבת כח נא להכנס למוסך נכנסתי מעל 8 פעמים לאחר אין ספור של תחנונים חיברו למחשב אמרו עדכון תוכנה ועוד עדכון גרסה ולאחר 5 חודשים אמרו מצמד וגלגל תנופה ואוליי חיישן של המצמד דרשו 7300שח בטענה שזה לא כלול באחריות אוסיף ואומר שאני עושה 400אלף קמ על מצמד באופן קבוע אחרי 20 שנה ברכב רגיל ויש עוד דברים שלא רוצים לסדר באחריות שזה חלק מאחריות כמו גלגל תנופה לטענתם מישהו אמר לי שזה חיישן מצמד והם לא רוצים האם אפשר לקבל חוות דעת לבית משפט איך זה הולך וכמה זה אמור לעלות לי תודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
20/12/21
שלום ניר. ערכתי חוו"ד לצורך תובענה יצוגית, שנגמרה בפשרה של 70.000 ש"ח. בנוסף קיימת התחייבות של צ'מפיון כלפי בעלי כלי הרכב, בשנתונים שטיפלתי. תידרש בשיחה עם משרד התחבורה, לבדוק אם רכבך מצוי ברשימה, ואם כן הנך זכאי למלוא התיקונים חינם! בהצלחה

ליאוניד פורטנוי
18/01/22
דני שלום רב, אודה לקבלת תשובתי בנושא רנו . האם ידוע לגבי תקלות ברכב זה. בתודה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
19/01/22
שלום מר פורטנוי. השאלה שלך באתר, לא ברורה לי. השארת מס' טלפון. ניסיתי להתקשר אליך אך יש בעיה עם המספר. הנך מוזמן להתקשר אליי. יום טוב לך.

קובי פת אל
08/09/22
שלום דני יש לי תקלה ברכב שלא מצליחים לתקן כבר חצי שנה אשמח להתייחסות ממך

אלי מעוז
25/02/23
יש לי קיה ספוטא׳ז 2016 והחלו להווצר לי סדקים באזור כרת האוויר שליד הנהג , קיה מתעלמת וטוענת שאין לה אחריות , הוגשה נגדה תביעה ייצוגית לאחרונה והיא הסכימה לפשרה אשר כוללת רק חלק מהרכבים , בכתב ההגנה הם מכניסים גול עצמי , אני צריך חוות דעת של מהנדס לבית המשפט בכוונתי להגיש תביעה פרטנית אישית .

רונן
06/12/23
שלום דני יש לי יונדאי איוניק יש בעיה של בקפייר מידי פעם כמו פיצוצים. הרכב באחריות החליפו חיישן לאחר מכן עשו ניקוי מזרקים על זה בתשלום. בטענה שהדלק בארץ לא נקי ועדיין ממשיך מה מציע לעשות

רמי אבירם
09/03/24
שלום רב, בטיפול תרופתי ברכב סיטרואן C3 נעשה שימוש בשמן מנוע שאינו נמנה על השמנים המומלצים לרכב.כתוצאה מכך נגרם ,כעבור זמן נגרם נזק במערכת לחץ השמן במנוע והיה צורך בטיפול מקיף ויקר.האם ניתן לתבוע את המוסך?

רונן לוי
02/06/24
מעונין בחוות דעת לבית משפט

אבי
21/07/24
שלום רב. ברשותי סקודה קאמיק 24 700 קמ הגיר מרעיש בעת הורדת הילוכים ומערכת הבלימה האוטונומית פעלה לבד. החליפו לי מצמד הרעש עדין קיים רוצים להחליף גיר האוטו חדש כבן חודש. האם יש מה לעשות? לדרוש רכב חדש להסכים להחלפה?

הוסף תגובה: