שאלה נוספת בנוסעהחלפת דלת מקורית ב BMW כי תוצאה מיפגיה קלה .איך לקבל ירידת ערך?

מאת: איליה

נכתב ב: 13/09/18

מאת: איליה נכתב ב: 22/08/18 שלום דני יש לי BMW 118I שקיבלה מקה קטנה בחניה בדלת של הנהג. רכב חדש כ 7חודשי על ה כביש. שמאי החלית להחליף דלט למקורית אף אמר שלא מגיע לי ירידת ערך כיחלק הזה מוחזק עם ברגים. אבל הדלת עוברת צביע בארץ! אתה אניתה למישהי אם מקרה דומה שצריך לדרוש 4% כדי לקבל 2.5% . השאלה ממי אני צריך לדרוש? אם שמאי כבר עמר שאין ירידת ערך? אם מי צריך לדבר? תודה מראש ---------------------- שמאי מומחה דני סער 07/09/18 שלום איליה. קביעת השמאי אינה נכונה. בהחלפת הדלת היא תעבור צביעה להתאמה לצבע הרכב, וכן הרכבות של המערכות המצויות ברכב, כולל מנגנון הרמת חלון ועוד. עליך לפנות לחברת הביטוח ולדרוש לקבל פיצוי כספי בגין ירידת ערך. אם אלה יסרבו לך, תידרש חוות דעת נוספת משמאי שאינו תלוי ואינו קשור לחברת הביטוח שלך, ובהסתמך על חוות דעתו לדרוש את המגיע לך. אם הם ישלמו בטוב, הבעיה מאחוריך, אך אם יסרבו תתבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות, ששם אין צורך בעורך דין. בהצלחה -------------------------------- איליה 12/09/18 שלום דני. תודה על התשובה. התברר ששמאי בסוף כן נתן ירידת ערך של 0.5 אחוז בלבד. האים זה בסדר? מדדתי עובי הצבע עם מכשיר מאוחד . צבע מקורי עד 130 מיקרון ובדלת הצבוע עד 194 מיקרון. אתה כותב שצריך לדרוש מבטוח פיצוי . השאילה הרשאונה מאזו בטוח לדרוש? שלי או מבטוח של בן אדם שפגע ברכבי? והשאילה השניה האים בטוח מתייחס למשהו אחר חוץ מדוח שמאי? בתודה מראש שנה טובה

איליה
13/09/18
המון תודה דני!

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
13/09/18
שלום איליה. מי שאמור לשלם לך בגין ירידת ערך, היא חברת הביטוח של מי שפגע בך. אני מציע לך, להיעזר בסוכן הביטוח שלך הוא בטח יודע את העבודה. לחילופין, אני מציע לך, לפנות לחברת הביטוח של מי שפגע בך, ולדרוש מהם לפצות אתך בערכים ריאליים, תודיע להם שאם לא יפצו אותך בערכים ריאליים, תיאלץ לשכור שמאי פרטי כדי לתבע את הזכיות שלך בבית משפט לתביעות קטנות. אני מזכיר לך, שיש לך בפוליסה יעוץ משפטי, תנצל את זה. אני מאמין שפניה מסודרת שלך לחברת הביטוח של הרכב הפוגע, תגרום לכך שהם ישפרו את ההצעה המקורית שהציעו לך. בהצלחה.

הוסף תגובה: