מנוע חדש לרכב באחריות

מאת: אריק

נכתב ב: 26/11/18

הי דני, ברשותי פורד פוקוס 2016 (מנוע 1500 150 כ"ס טורבו), המכונית בת שנתיים וחצי ושמורה כמו חדשה ונסעה רק 35000 ק"מ, לאחר שהמכונית קרטעה ונדלקה נורה צהובה (שאומרת שיש בעייה במנוע), במוסך מורשה שאני מטפל (טיפולים תקופתיים כל 15 אלף ) אמרו שיש בריחת לחץ מאחד הצילנדרים ויש צורך בהחלפת מנוע, מכיוון שהמכונית עדיין באחריות , הובטח לי שיוחלף מנוע חדש. יש לי 2 שאלות: 1. איך אני יודע שבאמת שמו מנוע חדש מפס הייצור ? 2. מקריאתי כאן במקרים דומים לפעמים כתבת שאין ירידת ערך אם המנוע חדש מפס הייצור (מתוך הנחה שאכן הוחלף חדש) , ובמקרים אחרים כתבת "איך תסביר לקונה למה הוחלף מנוע" - הווא אומר שיש ירידת ערך, אז האם יש ירידת ערך ?

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
27/11/18
שלום אריק. 1. בהסתמך על ניסיוני המקצועי, הסבירות שיותקן לך מנוע חדש מושלם שירד מפס הייצור, קלושה ביותר. אני מכיר את החברה, ורק עכשיו אני מטפל ברכב בין 8 חודשים שהמנוע התברר כפגום, החברה התחייבה להתקין מנוע חדש, לדאבון לב, הדבר לא בוצע ורק בלוק המנוע הוחלף והיתר הועבר במוסך. כשהלקוח קיבל את הרכב, נתקע בדרכו לביתו, וכרגע הרכב שוב במוסך והמנוע מפורק שוב. 2. לגבי שאלתך השנייה, במידה ויוחלף מנוע או אפילו בלוק בלבד, הדבר חייב להירשם ברישיון הרכב, דבר שירחיק קונים פוטנציאלים. מוכרים לי מקרים כאלה וחשש הקונה הפוטנציאלי, אם הלך מנוע מה מחכה לי מהגיר מהדפרנציאל ועוד. בנוסף ולדאבון לב, העבודה שנעשית במרכזי השרות בארץ אינה ברמה המתקרבת לעבודה בפס הייצור, דבר הטומן בחובו בעיות בתפקוד הרכב בהמשך. מקווה שסייעתי לך. בהצלחה

אריק
12/12/18
עדכון: הוחלף בלוק מנוע חדש, היו בידי מסמכי היבוא של הבלוק (תודה לדני על המלצתו לבדוק את המסמכים) בינתיים המכונית והמנוע מתפקדים הייטב. יש בכוונתי לבצע טרייד אין לרכב חדש גם מדלק מוטורס, קיבלתי הצעת מחיר לפני שאמרתי להם שהוחלף מנוע, לאחר מכן סיפרתי להם שהוחלף מנוע ואז בקשו ממני לפנות לשרות לקוחות של פורד, בשירות לקוחות נתנו הוראה לאנשי המכירות שלהם שאין לפגוע במחיר הרכב גם אם הוחלף המנוע. ושוב תודה לדני על המלצתו לקבל מחיר לפני שידעו שהוחלף מנוע.

הוסף תגובה: