החלפת מנוע (חדש) ברכב יונדי איוניק

מאת: יעקב קדוש

נכתב ב: 12/01/19

בבעלותי רכב פרטי חדש מהניילון מסוג יונדאי איונק שעלה לכביש ב-1/2017 ונסע עד עכשיו 15,600 ק"מ. מספר ימים לפני שמלאו שנתיים לרכב נשמעו רעשים/צלצולים מכיוון המנוע. ניגשתי למוסך יונדאי בחדרה שם ביצעו טיפול שנתי וביקשו שאחזור ביום א' לטיפול במנוע. (במועד זה דפקו לי פנס אחורי במוסך). ביום א' הכנסתי את הרכב למוסך. כעבור 3 ימים התקשרו אלי שיש להחליף מנוע. נתתי הסכמתי מבלי להבין במה מדובר. הרכב נמסר לי בחזרה ביום חמשי לאחר השעה 5 כשהמוסך נסגר ורק הפקידה ועובד נוסף היו בו כשהיא לא מתמצאת בניירת ומה הורכב/הוחלף ברכב יחד עם המנוע. כשקיבלתי את הרכב. נטען שהחליפו מנוע, קיבלתי מספר מסמכים מהמוסך וביניהם הודעה על שינוי בפרטי רכב (מקוצר 23 טופס רש). חתום על ידי בוחן רישוי. בטופס בהצהרת יבוא נרשם מספר קונטיינר ועוד. לא מצאתי רישום מודפס של פרטי המנוע כפי שנרשם בהודעה על שינויים ברכב. מספר המנוע נרשם ידנית בטופס כשלצדו חותמת כלמוכיל בע"מ וקשקוש לצדו. באחד המסמכים שקיבלתי ליד שכותרתו טופס הקצאה למחלקת שירות יונדאי, נרשם באבחנה: "סימני שבבים וחתיכות מתכת במנוע. טלטל נשבר". עלי לציין שהמוסך העמיד לרשותי רכב חלפי החל מיום ג' בשעה 14:30 ועד יום ה' בשעה 17:00. שאלתי. האם עלי לדרוש ירידת ערך וכמה, ? האם עלי לדרוש פיצוי על כך שברכב חדש יחסית הוחלף מנוע, וכמה ? האם לדרוש אחריות לעניין החלפת המנוע, ולכמה זמן ? איזה הצעות באות בחשבון ? סביר להניח שביום בו אני אמכור את הרכב, אם יועמדו שני רכבים עם נתונים זהים למכירה. הקונה יעדיף את הרכב שלא עבר החלפת מנוע. נין להשוות את המקרה לזה של קבלן שבנה בניין קומות ובאחד הקומות נפלה מרפסת. גם אם תיבנה מרפסת חדש, קשה למצוא מי שיהיה מוכן לקנות דירה כזו. ואם תימכר, מכיר הדירה יהיה נמוך משמעותית ממחיר השוק.

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
22/01/19
שלום ישראל. לשאלתך לגבי זכויותיך, אני מפנה אותך לקרוא פסק דין שניתן נגד היבואנית צמפיון לגבי סיאט איביזה שהוחלף בו מנוע. בית המשפט פסק כי על צמפיון לשלם סך של 130.000 ש"ח בשנת 2018, כשהרכב נרכש בשנת 2014 בסך של 114.000 ש"ח

יעקב קדוש
22/01/19
ראשית תודה על תשובתך. אודה לך אם תשלח אלי את הקישור לפסק הדין, או למספר התיק, שם השופט ובאיזה בית משפט נפסק הדבר.

הוסף תגובה: