החלפת דלתות צד שמאל

מאת: Eyal Madar

נכתב ב: 12/01/20

שלום ברשותי רנו קדגאר שנת 2016 רכב שפגע בי בצד שמאל חברת הביטוח שלו הכירו בפגיעה ושלחו אותי למוסך הסדר שלהם לתיקון מוסך המורשה רנו שמאי בדק את הרכב וקבע שתי דלתות ושתי פסי קישוט שזו הפגיעה ברצוני לדעת האם על החלפת דלתות אין ירידת ערך השמאי אומר שלא

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
12/01/20
שלום רב. החלפת דלתות מקוריות ברכב, מחייבות ירידת ערך. זה שהשמאי קבע כי ירידת ערך אינה קיימת במקרה זה, נובע מכך שהוא חייב לרצות את אדונו. תוכל לעשות מבחן עצמי, אשר ישקף נאמנה את מצבך. פרסם ביד שתיים את רכבך למכירה. תדרוש לקבל מחירון על הרכב בהתייחס למס' הידיים ומס' הק"מ שגמא הרכב. תודיע שאתה מחויב במסגרת גילוי נאות להודיע כי ברכב הוחלפו שתי דלתות. עשה זאת מול 3 קונים פוטנציאלים ותיווכח בעובדה שחלה על רכבך ירידת ערך בשל החלפת הדלתות. באגוד השמאים קיימת חוברת המלצות לירידת ערך, נראה כי השמאי יעשה שימוש בכך, אך החוברת לא נשקפת נאמנה את המצב בשוק אלא באה לשרת את החברות המבטחות. בהצלחה

אייל
12/01/20
היי תודה על התשובה אז מה לפי דעתך ירידת ערך ראלית לדרוש עבור החלפת שתי דלתות

הילה
13/01/20
אשמח גם לשמוע את התשובה.. יש לי מיצובישי אאוטלנדר שנת 2014. גם אני מחליפה דלת אחת כתוצאה מפגיעה מרכב אחר, ואני תוהה כמה אחוז ירידת ערך אמור להיות? תודה רבה

אס
08/02/20
בדויק אותו המקרה כמו הילה. החלפת דלת אחורית ברכב אאוטלנדר + פס מגן שחור בתחתית. האם יש ירידת ערך?

הוסף תגובה: