נזקים חמורים שגרם מתחזה למהנדס רכב

מאת: איילת מאזור המרכז

נכתב ב: 08/08/20

שלום רב. בעבר עזרת לי מאוד ולכן החלטתי לפנות אליך פעם נוספת. קניתי רכב חדש, ולצערי היו בו תקלות לא נעימות. בפעמים שביקרתי במוסכים בעלי המקצוע הצדיקו אותי והמליצו שאפנה ליבואן שיתמודד עם הבעיות, כי הרכב עדיין לא היה בן שנתיים. פתאום הופיע אצלי אדם זקן הציג עצמו בשםן דוד נמרי וטען שהוא מהנדס רכב. הסכמתי לאפשר לו לנהוג ברכב שלי, אך שמתי לב שבניגוד לבעלי מקצוע אמיתיים, הוא לא מבין שום דבר. הבן אדם נסע איתי ברכרב בערך כשעה ושואל אותי ומבקש ממני שאפנה אותו לבעיות ברכב. מייד הבנתי שהוא לא מבין כלום וביקשתי שנחזור חזרה. כשקיבלתי את חוות הדעת שכתב, נדהמתי לגלות שבניגוד למכונאים בשני מוסכים שקבעו מפורשות שהבעיות קיימות ברכב הוא קבע שהרכרב תקין לחלוטין. לאור קביעותיו המוזרות, ביקשתי שישלח אלי בדואר אלקטרוני את תעודת המהנדס שיש לו לדבריו. כשקבלתי אותה לא הופתעתי הבן אדם למד בשנת טרפפו חקלאות, ומסיבה שלא ברורה לי עד היום החליט שהוא מהנדס רכב. לשאלתי אם אי פעם עבד במוסך כלשהו, לא הופתעתי כשענה שלא עבד בכלל במוסך. בשל הקביעות המוזרות של נמרי, חיפשתי באינטרנט ומצאתי באמת מקרים ששופטים קבעו שהוא לא מבין ושהם מעדיפים את האבחנות של מנהל המוסך. אני פונה אליך ושואלת מה עליי לעשות. נמרי גרם לי להוצאות כספיות כבדות, בקביעותיו שאין להם כל בסיס מקצועי. בבקשה תעזור לי וכנראה גם לאחרים שנפגעו ממנו (אני בטח לא היחידה שנפגעה מחוסר המקצועיות של נמרי), מה עלי או עאלינו לעשות בכדי למנוע נזקים כספיים בעתיד. תודה רבה

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
05/09/20
שלו7ם איילת. לצערי איני נוהג להתייחס לגופו של אדם אלא לגופה של בעיה. אני מכיר את אלה הפועלים בתחום ונחשפתי לנזקים שחלקם גרמו כשקבלו על עצמם מינוי בתחום שאינם בקיאים בו דיו. אמליץ לך כפי שהמלצתי לאחרים בפורום. כשבית משפט ממנה מומחה, אין חובה להסכים למינוי, היות ובית המשפט אינו טורח לבחון אם כלל האדם אותו הוא ממנה, הינו בעל השכלה, הכשרה או ניסיון מקצועי מוכח בתחום בו הינו ממנה את האדם. מכאן שכדאי מאוד שכשממונה אדם כל שהוא, כדאי לדרוש או ישירות או באמצעות עוה"ד מהאדם להציג תעודות, ופירוט ניסיון מקצועי אמיתי שהיה לו בתחום בו הוא ממונה. בנוסף מומלץ לנהל שיחה עם המומחה ישירות או בסיוע בעל מוסך, ולהתרשם מבקיאותו של האיש. אם המוסכניק מזהה כי לאדם מידע מועט המשתווה לכל נהג באשר הוא, ניתן בנקל לדרוש מביהמ"ש, לבטל את המינוי, ולהעבירו לאחר. יש אנשים אמנם מעטים שכשהם מקבלים מינוי, הם מודיעים לביהמ"ש שאינם בקיאים דיו בתחום, אך כאמור לצערי מס' הצדיקים פחות ממס' האצבעות ביד אחת שלנו. לכן לא צריך להיות שאננים כשממונה מומחה, עירנות תציל את התביעה המוצדקת אותה יזמתם, אדישות תפעל לרעתכם. בהצלחה.

הוסף תגובה: