מאת: אמנון
נכתב ב: 03/10/20
שלום דני, רכשתי רכב CX5 בין 3 עם 30 אלף ק"מ. בדקתי במכון בדיקה והכל יצא תקין. הרכישה בוצעה דרך סוכנות טרייד אין יד ראשונה. בבקרים אני שומע רעש דפיקות/נקישות לכדקה-שתיים ואז הרעש נעלם לו עם הזמן עד שהרכב מתחמם. רכב עבר טיפולים רק במוסך מורשה מאזדה . בדקתי ברכבים אחרים ואין כזה רעש בהתנעה ראשונה . פניתי לכמה בעלי מקצוע שאמרו לי שככל הנראה היתה בעיה של שמן או חוסר שמן וזה גרם לשחיקה וכדאי שאבדוק בהיסטוריית טיפולים. בדקתי, הופתעתי לראות שבשנה שעברה (הרכב עדיין היה באחריות) הורכב מסנן שמן לא מתאים ברכב וחל איסור על התקנתו לפי היצרן. פניתי ליבואן שכן לטענתו אחריות הסתיימה לפני מספר חודשים והם יכולים לנסות ולבוא לקראתי במחיר אחרי פירוק מנוע ומכלוליו. האם יתכן והנזק נגרם בעקבות מסנן לא תקין שהיה מורכב שנה שלמה הרי רכב גמע בקושי 30 אלף ק"מ בשלוש שנים... לפרק מנוע ולשפץ אני מאוד חושש שכן לעניות דעתי אין בעלי מקצוע טובים ובפרט במוסך מורשה שמסוגלים לשפץ מנוע חדש ולתת אחריות.. מה לעשות , מה הייתה ממליץ מניסיונך האישי ? דני בבקשה עזור לי שכן הרכב עלה לי המון כסף וכרגע אני מעט חושש לנסוע בו על מנת לא להחמיר את המצב. תודה רבה !