נמכר לי רכב שהמנוע בו פגום מה עליי לעשות

מאת: מ. אמנון

נכתב ב: 05/10/20

דני שלום רב, קראתי עליך ולא מעט, חייב לומר בכנות שאני מופתע לראות שיש עוד אנשים הוגנים כמוך במדינה שלנו . אבקש את התייעצותך בנושא שבו אני נמצא מזה חודשיים. אתחיל את הסיפור מכך שבתחילת השנה אי שם בחודש מרץ רציתי לרכוש רכב באולמי תצוגה של מאזדה אך בעקבות כל המצב שבו נכנסנו לסגר, נפגעתי מאוד כלכלית אז החלטתי לרכוש רכב מאזדה יד שניה. במהלך חודש אוגוסט רכשתי מאזדה מקרסו טרייד אין. הרכב הינו מאזדה CX5 2017 (חודש אפריל) דגם הכי מפואר שיש מנוע 2.5 ויד ראשונה עם 30 אלף ק"מ בלבד. רכב מציעה ! לקחתי את הרכב לבדיקה והבדיקה יצאה תקינה ולכן ביצעתי העברה בנקאית ורכשתי את הרכב. בבקרים התחלתי לשים לב לדפיקות מנוע כל בוקר למשך כדקה בתחילת הההתנעה ובהתחלה חשבתי שאולי זה ככה צריך להיות אך לאחר מכן פניתי למספר מוסכים בקרבת מקום (לא מאזדה) שבאחד מהם שאלו אותי האם הרכב נסע ללא שמן או ששמו שמן לא מתאים? השבתי למסכניק שאינני יודע כי רק רכשתי את הרכב, על זה הוא אמר לי שכדאי שאבדוק בהיסטורית טיפולים מה היה ברכב. במהלך הרכישה הוצגו לי רק חשבונית של 2-3 טיפולים שעשו במוסך מאזדה . כמובן שזה היה נראה מאוד לגיטימי שכן הרכב סה"כ 3 שנים על הכביש. כאשר קיבלתי מסמכים מהיבואן התחלתי לשים לב לפרטים שונים ומשונים. במהלך שנה שניה הורכב ברכב מסנן שמן לא מתאיםוהרכב נסע כך שנה. בנוסף הן בשנה הראשונה והשניה הוחלפו זוג פנסים ברכב "במסגרת אחריות יצרן" . כאשר שאלתי את היבואן מה משמעות של החלפת פנסים, נאמר לי שככל הנראה היתה בעיה והחליפו פנסים ... היות ואני אדם מעט עם חוש טכני, בדקתי וראיתי שעל הפנסים שלי מוטבע תאריך 2017 כלומר בעת שהרכב היה במפעל ויתרה מזאת הם מעט דהויים כלומר לא נראים בני שנה. אז לא הוחלפו פנסים בכלל וזה שקר! לעניין מסנן שמן, לאחר התייעצות עם כמה מוסכים וגם בפורומים בחול נאמר לי שהמסנן שהורכב ברכב כלל וכלל לא מתאים למנועי sky active אלא הוא נועד למנועי מאזדה הישנים כי בתוכם שסתום כלשהו בתחתית המסנן ומה שכבר לא נמצא במסנן החדש שנועד לשימון בלחץ אחר ושימון מהיר ובפרט בהתנעות הראשונות. פניתי למוסך המרכזי של החברה, ששם ביקשו להשאיר את הרכב בערב להתנעת בוקר למחרת וכך עשיתי. הגיע בוחן רכב של מאזדה שבדק את הרכב ואמר שזה רעש ודפיקות ממרימי שסתומים או מתזמון משתנה. שאלתי אותו מה עליי לעשות כי מדובר ברכב חדש יחסית שבקושי גמע 30 אלך ק"מ. הבוחן השיב לי, אל תגע וסע כך עד שזה יחמיר ושאין לי מה לדאוג כי מנועים אלו לא הולכים מהר (ציטוט)... אחרת, לטענתו צריך להתחיל להחליף כאן חלקים עד שנגלה מה הבעיה ואין לי אחריות ברכב. פניתי בכתב ליבואן בנושא המסנן והפנסים וביקשתי הסברים, אך לצערי לא ממש זכיתי להתייחסות פרט לשיחה מ"איש הטכני" של החברה שאמר "תכניס את הרכב, יפרקו את המנוע ואנו ננסה לבוא לקראתך" ותו לא... הסברתי לו שזה מחדל של מוסך מאזדה ששם מסנן שמן לא קין ולכן י כאן נזק במנוע חדש וזה באחריותם ועליהם לקחת אחריות ולתת לי הסברים ועל כך לא היתה לו תשובה. דרשתי לקבל תגובה בכתב אך כמובן שלא קיבלתי דבר. דני, אני כבר חודש ימים לא ישן טוב ובדאגות מהמצב . השקעתי את כל כספי ברכב שעלה 111 אלף שח ובנוסף החלפתי צמיגים ועוד . השקעתי המון כסף ומסתבר שיש כאן בעיה במנוע ואני לא מוכן ומאוד חושש לפרק מכלולי מנוע ובפרט אחרי שראיתי את המקצועיות שלהם אני חושש נורא .

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
26/11/20
תודה על המחמאות. בבקשה אם תרצה שאתייחס לשאלתך, תשתדל למקד. תודה

הוסף תגובה: