גלגל טיימינג פגום ברכב חדש

מאת: בועז מהקריות

נכתב ב: 08/12/20

שלום לדני המומחה. לפני כחודשיים רכשתי רכב חדש, אצל אחד מיבואני הרכב בארץ. נסעתי למלא דלק ברכב. במהלך הנסיעה כ- 20 ק"מ בלבד, דלקה נורית על התראת תקלה במנוע. גררתי את הרכב למוסך השרות של היבואן ממנו רכשתי את הרכב. החברה במוסך טוענים שיש בעיה במנוע, ולשם כך יש לפרקו לזיהוי הבעייה. דעתי אינה נוחה עם מה שקרה ברכבי החדש. אין לי כוונה להישאר עם הרכב. קראתי פסק דין בירושלים, במקרה דומה בו טיפלת, שבו בית משפט קיבל את דעתך במלואה וקבע כי היבואן ישיב את כל הכספים ששולמו בקניית הרכב ובנוסף פיצוי כספי עבוד הוצאות שהיו לי. האם גם במקרה שלי, נוכל להגיע להחלטה כזו. תודה מראש

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
15/12/20
שלום לך בועז. נראה לי מוזר שנדרשת לנסוע 20 ק"מ כדי למצוא תחנת דלק. יתכן שמהתרגשותך ציינת 20 ק"מ כשבפועל יתכן שהתכוונת ל 2 ק"מ, או שבפועל הרכב נמסר לך עם 20 ק"מ במד המרחק, ולא שמת לב לעובדה זו כשקבלת את הרכב בסוכנות. לשאלתך. אכן במידה וסופק לך רכב חדש עם בעיה במרכיב הכי חשוב בו המנוע, עומדת לך הזכות לביטול העסקה מיסודה! ליבואן עומדות שתי אופציות והן: האחת להחליף לך את הרכב ברכב אחר חדש ותקין לחלוטין. והאפשרות השנייה, להשיב לך את כל כספך ששולם בגין הרכב שנמכר לך שהתברר כפגום. בהצלחה!

הוסף תגובה: