תקלת מנוע מוזרה

מאת: עידו

נכתב ב: 24/02/21

דני שלום, נתקלתי במייל שלך ברשת, ואשמח אם תעזור לי. היום הרכב שלי(שברולט אורלנדו) החל לרעוד במהלך נסיעה איטית או עמידה במקום, ובמקביל נדלקה נורת תקלה. בדקתי שמן ייים וניכר כי לא הי מים למרות שמילאתי לפני זמן מה.. מילאתי שוב והמים היו עכורים מאוד, בוציים כאלו. והמים שמילאתי אלי מים ירוקים מבקבוק חדש. בנוסף הרכב פולט הרבה עשן.. כאשר אני מכבה אוטו, הוולטה ממשיכה לפעול. מציין שלפני שבוע מילאתי שמן. עד היום הכל היה בסדר.. מחר אני הולך למוסך ואני רוצה לדעת למה לצפות, שלא יחליפו לי חלקים שלא לצורך. אודה לתשובתך, עידו

דני סער שמאי רכב מומחה
שמאי מומחה דני סער
24/02/21
שלום עידו. א. אל תיבהל! ב. תבקש מהמוסך אבחנה והצעת מחיר. ג. תעביר אליי את האבחנה והצעת מחיר כדי שאוכל להנחות אותך, כיצד להתנהל מול המוסך שלך. ד. בעקרון רכבך התחמם בשלב מסוים מעבר למידה המותרת, או שהמנוע במכוניתך פעל רבות/מנוע ישן. לא ציינת שנת מודל של המכונית ומס' קילומטרים שהיא גמאה! ה. האבחנה של המוסך צריכה לזהות כשל באחד מארבעת הצילינדרים. הסיבה לכך פריצה באטם ראש או סדק בראש המנוע. אחת מתופעות אלה או שתיהן יחד, יש בהן כדי לרוקן את המים ממיכל העיבוי ומהרדיאטור (הסיבה שאתה מזהה איבוד מים), ופליטת עשן מוזרה ממערכת הפליטה/האגזוז. כאמור קבל אבחנה מהמוסך ודרוש הצעת מחיר. בשלב זה, תעכב את אישור העבודה, עד אשר אקרא את האבחנה של המוסך, כדי שאומר לך אם יש בה היגיון מקצועי. בהצלחה.

הוסף תגובה: