מהנדס רכב אין מקצוע כזה בישראל

מאת: ערן

נכתב ב: 15/03/21

שלום לחברי הפורום. בעקבות העובדה ששני חברים יקרים שלי נפגעו משרלטנים המתחזים למהנדסי רכב, החלטתי לכתוב לכם בעלי כלי רכב, את קורות חיי. בשל העובדה שלפחות אחד מהמתחזים שלמד עימי בטכניון סיים כמוני בשנת 1978 וכדי לא להלבין פניו, לא אציין את שמי. נכון להיום הנני מתגורר עם משפחתי האהובה בחולון. בשנת 1978 סיימתי את לימודיי בטכניון במגמת הנדסת מכונות. מאז סיום לימודיי בטכניון הקמתי חברת ייעוץ בענף המכונות, ואני מעניק באמצעותה שרותי ייעוץ טכניים והנדסיים בארגונים, מפעלים, בתי חולים ועוד. בשל נסיעותיי הרבות אני עושה שימוש רק ברכבים חדשים. לפחות פעמיים ניכוותי! בראשונה סופק לי רכב פגום ובשנייה נפגם הרכב כבר בתקופת השימוש הראשונה. חיפשתי מומחה אמיתי בתחום והגעתי למר סער דני מקיבוץ בית השיטה. הופתעתי שהשאלה הראשונה ששאל אותי מר סער, למה אני פונה אליו כשבהכשרתי אני מהנדס מכונות. רק לאחר שהבהרתי למר סער שמקצועות הלימוד של הנדסת מכונות אינה כוללת שום נושא שקשור למכוניות אלא למכונות בתעשייה, הישיבה בנינו נמשכה. אני חייב לציין כי בשתי הפעמים יצאתי עם ידי על העליונה, וזה כלל לא הפתיע אותי. מר סער שולט בחומר ברמה של "שפת אם", במקרה הראשון כלל לא הגיעה בעייתי לביהמ"ש, כי הצד השני העדיף לא להתמודד עם מר סער בביהמ"ש. במקרה האחר, בשל העובדה שמנהל השרות של היבואן היה יהיר, הגענו לביהמ"ש, וכפי שאני כבעל מקצוע התרשמתי מיכולותיו המקצועיות של מר סער, כך התרשמה כבוד השופטת, ופסק הדין היה לצידי ולשמחתי אף כלל פיצוי הולם בגין הוצאותיי הכספיות. אין בארץ מקצוע של מהנדס רכב, מהטעם הפשוט מקצוע זה לא נלמד בארץ! מקצוע המהנדס עוסק בתכנון ולא בפרקטיקה. כשאין בארצנו האהובה תעשייה לייצור כלי רכב, לא מוקמות פקולטות ללימוד מקצוע מהנדס רכב! מכאן שאין בארץ אף אדם שיכול להציג כי הינו מהנדס רכב! אלה המציגים עצמם כך, מרמים אתכם, ראו הוזהרתם!!!

חאפז
15/04/21
תודה לערן על חשיפת הנושא. לצערי אני אכלתי אותה בגדול בגלל שמהנדס מדומה התמנה על ידי בית משפט בחיפה בעניין שתבעתי בגלל תקלות ברכב שלי. בבקשה איך אני יכול לתבוע את הנזקים שהמהנדס המתחזה גרם לי? תודה לך

שלומי מראשל"צ
20/04/21
וואלה. גם אני נכוותי מאדם שהתחזה כמהנדס רכב, שהצליח בדרך לא דרך להשתרבב ברשימת המומחים בבתי המשפט. חבל מאוד שהשופטים לפני שהם ממנים מומחה של בית משפט לא בודקים מה הרקע המקצועי שלו. למדתי על עורי - מהנדס רכב לא מבין ברכב! אני אכלתי אותה.

הוסף תגובה: