מאת: ניר מגורים בגוש דן
נכתב ב: 10/01/22
שלום לחברי הפורום. בהכשרתי אני מהנדס מכונות לימודים טכניון חיפה. בעסק אותו אני מנהל מופעלים מס' כלי רכב, מסוגים שונים. בעת בה נתקלנו בבעיה באחת המכוניות, חיפשתי מומחה שיסייע לי לעמוד על זכויותיי מול היבואנית ממנה קניתי את הרכב. מצאתי בפרסומים אנשים המגדירים עצמם מהנדסי רכב. בשל הזמן הדחוק התחברתי עם אחד מהם. הפסדתי בהתמודדות מול היבואנית! הדבר הציק לי וביצעתי מחקר בנושא. התברר לי שאלה המציגים עצמם כמהנדסי רכב, במקרה הטוב הם בעלי השכלה הזהה לשלי והאחרים עוד פחות! כבוגר מצטיין בהנדסת מכונות, לא ראיתי עצמי בעל הידע וההכשרה הדרושים לטפל בנושאי כלי הרכב שבבעלותי, מול היבואנים או מרכזי שרות או מוסכים. התברר לי שאלה המציגים עצמם כמהנדסי רכב שכאמור השכלתם נמוכה משלי, הטעו אותי ובטוח אני שהם ממשיכים להטעות את ציבור בעלי הרכבים בשל בצע כסף. ראו הוזהרתם! בארץ אין לנו לצערי תעשיית רכב, ולכן אין כלל מקצוע מהנדס רכב, אלא רק הנדסאי רכב. עצה מקצועית ממני, כמי שנכווה ממתחזים! תחפשו הנדסאי רכב שהוא גם מנהל מוסך בעברו, והינו בעל ניסיון של לפחות 30 שנים במקצוע המכונאות. רק מקצוען בעל כלל ההכשרות והניסיון, בטוח שיוכל לגבור על מרכזי השרות, המוסכים והיבואנים למיניהם. אני הפסדתי. מקווה שאתם תנצחו. חפשו את המקצוען האמיתי! דלגו על המתחזים!