מומחה בתי משפט

מאת: אמנון

נכתב ב: 27/07/24

שלום לחברים. שמי אמנון, ואני רוצה לשתף אותכם בצרתי! רכשתי רכב חדש שלא תאם את הבטחות שקיבלתי טרם ביצעתי רכישתו. תבעתי בבית המשפט את סוכנות המכירה, היות וההפרש בן ההבטחות לבין המוצר שסופק גדולות. בית המשפט מינה בחור שהציג עצמו מהנדס רכב, כשבפועל התברר, שהוא אולי מהנדס אבל בתחום המכונות ולא המכוניות, וההבדל קריטי. הבחור ניסה להצדיק את התחזותו בכך שהיה במוסך המרכזי של חב' טלקאר בין שנת 2011 ל- 2012, כלומר אפילו לא מילא שנה עד אשר הועף מהמוסך. לאחר שביררתי את הנושא לעומק, גיליתי שלשופט אין סמכות לכפות שם של מומחה על הצדדים, במקרה הטוב הוא יכול להציע. כדאי לכם לא להסכים עד שתבררו מה הרקע ומה ההכשרה של המועמד, והאם בילה במוסך 30 שנה לפחות בכל שלבי המקצוע עד לקבלת תואר מומחה. אם אין לו את זה בעיה! הבחור יהיה תלוי בבעלי מקצוע שבדרך כלל אותם אנו תובעים. ראו הוזהרתם!!!

אביגדור
30/07/24
היי חברה. גם אני ניכוותי בשל התחזות מי שאינו מבין! למומחה רכב. חברה מהנדס מכונות ככל שיהיה מוכשר בתחומו, אין לו מושג במכוניות. אני בעל מוסך, וחשבתי לטומי שאביעד שמכנה עצמו מהנדס רכב או מומחה רכב או שמאי רכב או כל שבוחר הוא. אין לו מושג ובמקרים אלה הוא נוטה לכיוון היבואנים, שלא יבולע לו. עצתי לך אביעד. תתעסק בתחום שאתה מבין! כל מינוי שמתקבל, עצתי תבקשו ממוסכניק לתחקר את המומחה. ככל שהמומחה מגמגם! תודיעו להית המשפט שאינו מתאים לתיק שלכם. כולי תקווה שהמתחזים יעזבו את התחום.

היי חברה. מזה 36 שנים יש לי מוסך באזור המרכז. אני חס עליכם ידידיי! ככל שבית משפט ירצה לקבוע מומחה מטעמו היזהרו!!! תבדקו מה הרקע של המומחה - כאילו! האם עבר את כל שלבי המקצוע, והאם עבד אי פעם כמכונאי רכב. תגלו שרובם כלל לא עבדו כמכונאים, ולכן הם מבלבלים את המוח בדוחות שהם מגישים לבית המשפט, ואתם אוכלים אותה. עד היום היו אצלי אלה - שלמה נצר - הוא אולי מבין במכונות לנגרים, תבדקו באינטרנט. ברכבים חלש! אביעד שמואלי - נראה שמבין במכונות לתעשיית מזון. לרכבים פחות! דוד נמרי - מבין בחקלאות - פחות במכונאות. אלה עד כה. מבטיח לדווח בהמשך, ככל שיגיעו אחרים. בהצלחההההההההההה

היי גם לי קוראים גיל. חברה אל תסגדו לקביעות של שופטים, הממנים מומחים לכאורה שיעשו בעבורם את העבודה. תבררו אם המומחה אכן מומחה ברכב או במשהו אחר, ונכנס לרשימה של בתי המשפט, באמצעות קשרים אישיים - גועל נפש. תבררו עם המומחה, היכן עבד וכמה זמן, ותבדקו במקומות שציין אם דיבר אמת. בנוסף גם בשיחה פשוטה עם המומחה תוכלו לזהות בקלות, אם הוא מבין או שמבלבל את המוח והמינוי רק מזרים כסף לחשבונו הפרטי, מבלי שהוא יודע לתרום בנושא. אני לא ויתרתי - והצלחתי בגדול!

אבשלום
27/09/24
היי חברים. קודם גילוי נאות! מעולם לא נפגשתי עם הבחור מבית השיטה, אני מתל אביב ועוסק בכלי רכב משנות השמונים של המאה הקודמת. חברה רק מר סער מבית השיטה. הבחור מקצוען שאין שני לו בארץ! לא שמואלי שאין לו כל מושא במנועים גירים ועוד מכללים ברכב, ובנט המשפט נחשפתי לארבעה מקרים בהם שופטים חכמים הורידו אותו במהלך עדוטת כשהבינו שהוא מבלבל את המוח. ראו הוזהרתם. אל תיפלו כמו לקוחתי מיכל. שיהיה לנו בהצלחה. דרך אגב, תשוחחו קודם לפני שתשכרו מומחה, גם מי שאינו בתחום יבין ששמואלי אביעד בדומה לדוד נמרי ובדומה לשלמה נצר. אלה משוחדים לטובת היבואנים!!!!!!

שמי אשר ואני ממושב סמוך לקריית גת
29/09/24
שלום לחבריי בפורום. אספר לכם את סיפורי. הגשתי תביעה כנגד מוסך מורשה של יבואן בצפון הארץ. השופט התעצל לנהל דיון והודיע שימנה את נמרי כמומחה מטעם בית המשפט. בדיקה שערכנו שהשופט לא טרח לבדוק, גלינו שנמרי הוא הכל רק לא מבין ברכבים, והצליח להופיע ברשימת מומחים מטעם בית המשפט בדרכים מוזרות!!! עמדתי על רגליי והוכחתי לבית המשפט שנמרי בכלל לא בתחום ועד היום עשה נזקים רבים, וזה החליט על אביעד שמואלי. לא התעצלתי והמשכתי בבירורים (תפקידם של השופטים!), ומצאתי שאביעד שמואלי פוטר לאחר 8 חודשים בעבודה במוסך טלקאר בחולון, בשל פשלות רבות שנובעות מכך שהשכלתו במכונות לתעשייה ולא במכוניות רכב. שוב לא ויתרתי ולשופט לא הייתה ברירה והוא מינה את דני סער מבית השיטה. לא התעצלתי ובדקתי גם את דני סער מבית השיטה ואפילו שוחחתי איתו. לא טעיתי!!! דני סער נבחר וחוות דעתו הייתה מקצועית מאוד וכמו שנוכחתי בעבודות קודמות שלו, גם במקרה שלי, הסתיים המשפט בקדם (חסכתי עלות עו"ד!), בשל קבלת חוות דעתו על הצדדים. אני ממליץ.

הוסף תגובה: