מאת: שלומית מיברק
נכתב ב: 29/11/24
הגעתי למוסך ירון (שם בדוי) לצורך הכנה לטסט, המכונאי אמר שהתפוחים הקדמיים גמורים וגם 4 הבלמים גמורים. הציע להחליף את 2 התפוחים ואת 4 הבלמים. הסברתי שלא אוכל לשאת בעלות החלפת 4 הבלמים ונכון לעכשיו שיטפל רק במה שמוכרח, רק בשביל שהרכב יעבור טסט שנתי בהצלחה. המכונאי שבר את 2 התפוחים והחליף אותם ב-2 חדשים, שילמתי 850 שקל ויצאתי מהמוסך. בדרך נסעתי על כביש מהיר, הבחנתי שההגה עקום ונוטה שמאלה. צלצלתי למוסך ירון ואמרתי לו את זה, אמר שאני צריכה לעשות כיוון פרונט אצל מישהו או שאמשיך לנסוע ככה וזה יתיישר מעצמו. למחרת קראתי באתר מקצוענים שמי שמטפל בתפוחים, מן הראוי ידאג לעשות גם כיוון פרונט או יודיע ללקוח שעליו ללכת למקום שבו עושים כיוון פרונט, קראתי גם שמחיר טיפול בתפוחים יכלול גם כיוון פרונט. למחרת הסברתי זאת למכונאי, אמר שהוא אינו עושה כיוון פרונט, אז לפחות שיחזיר לי חלק מהתשלום, משום שלא עשה את הטיפול של הפרונט. המכונאי לא הסכים בשום אופן. לאחר יומיים נסעתי לעבודה ובדרך, ההגה היה עדיין עקום והרגשתי שהוא לא מחובר לגלגלים הקדמיים, אלא קצת מנותק מהם, הרגשתי שאני מאבדת שליטה על ההגה בדרך לעבודה. נבהלתי ממש. הגעתי בזהירות ולאט לעבודה. בקשתי לצאת לטפל ברכב על חשבון שעות העבודה, הגעתי למישהו שעוסק בכיוון פרונט, גבה ממני 200 שקל. לאחר יומיים ניגשתי למכון טסט, נכשלתי על בולם ימני אחורי, ניגשתי למוסך מורשה, אשר טיפל בליקוי שבגינו הטסט נכשל, שילמתי לו 600 שקל. הלוא מלכתחילה, מוסך ירון שטיפל בתפוחים לא בדק את הרכב בכלל, אלא רק הסתכל על התפוחים והבלמים. לא בדק אורות, לא בדק שום דבר אחר, רק ניקה קצת את אגן השמן לבקשתי, ליטש פנסים קדמיים, וחייב אותי גם על עלות הבדיקה 100 שקל. הרי אם לקוח מבצע טיפול, דמי בדיקה לא אמורים להיגבות משום שהלקוח כבר מבצע טיפול. ברגע שיצאתי ממוסך ירון, למעשה אני אמורה לצאת משם כשהרכב מוכן לטסט, אבל לא. זה בכלל לא מה שהיה משום שלא נעשה כיוון פרונט והמוסך ירון גם לא בדק את הבולמים, ולכן הטסט נכשל. במכון הטסט הבלמים היו תקינים ועברו תקין. אף אחד לא דיבר איתי על בלמים תקולים. מוסך ירון רימה אותי בכך שאמר שהבלמים גמורים ובדיעבד אני מבינה שהתפוחים גם היו תקינים וסתם שבר אותם בשביל להמציא תקלה ברכב. בדיעבד נזכרתי שלפני 3 שנים החלפתי תפוח ימני קדמי. אז למה סתם לרמות לקוחה ? ראה שנכנסת בחורה לבד למוסך, שלא מבינה במכונאות, וניצל את ההזדמנות והתרשל בעבודתו. זו הייתה סכנת חיים לנסוע ככה בכביש מהיר ואפילו גם אמרתי לו שאני ממהרת וצריכה לנסוע עכשיו בנסיעה בינעירונית. אני מבקשת את עזרתך לקבל חוות דעתך. בברכה שלומית